Jazda w grupie!

Prowadzenie, składanie w zakręty, jazda w grupie, hamowanie...

Jazda w grupie!

Postprzez PozytywnieZakreconyWariat » środa, 15 kwietnia 2009, 23:07

Witajcie
Jako że zbliża się wypad do Częstochowy(i nie tylko )....było by miło gdyby każdy chociaż zapoznał się z owym linkiem:

http://www.sunsethog.com/groupRiding.html

Będzie nam wszystkim łatwiej,przyjemniej i co najważniejsze BEZPIECZNIEJ jechało się do obranego celu :)

Dyskusja mile widziana 8)

P.S
Możliwe ze duża część z was już owy link instruktażowy widziała,a nawet jeśli to milo sobie przypomnieć to i owo :!:
Ostatnio edytowano środa, 15 kwietnia 2009, 23:08 przez PozytywnieZakreconyWariat, łącznie edytowano 1 raz
"Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych ktorzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,majac przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci"
PozytywnieZakreconyWariat

Postprzez firefox » środa, 15 kwietnia 2009, 23:43

Ciekawe ilustracje, szczegolnie dla mnie, bo w wiekszej grupie jeszcze nie smigalem :)
Chodzi Ci o cos, [you]??
http://sqlszkolenia.pl
firefox

Postprzez lukka » czwartek, 16 kwietnia 2009, 09:22

Ostatnio edytowano czwartek, 16 kwietnia 2009, 09:25 przez lukka, łącznie edytowano 1 raz
lukka

Postprzez Loku » czwartek, 16 kwietnia 2009, 14:40

W motocyliście doskonałym również jest temat poświecony jeździe w grupie
Loku

Postprzez PozytywnieZakreconyWariat » czwartek, 16 kwietnia 2009, 20:47

lukka,

Tych znaków za UJ się nie nauczymy :mrgreen: Tak czy siak trzeba będzie opanować jakaś kombinacje :roll:

Loku,
Książka GENIALNA i myślę że każdy powinien chociaż raz całą przeczytać :)
"Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych ktorzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,majac przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci"
PozytywnieZakreconyWariat

Postprzez miki1406 » wtorek, 7 lipca 2009, 23:20

Co do jazdy w grupie... Mam taką małą videorygresję...

http://www.youtube.com/watch?v=-6N6ewG9aP8

Hmm... Nawet na stosunkowo wolnej paradzie może zdarzyć się przykry wypadek... Warto się uważnie rozglądać... Koledzy jak się doczytałem z kolizji wyszli cało, ale sezon dla obu się zakończył :?
miki1406

Postprzez Nyuno » środa, 8 lipca 2009, 11:11

Dlatego w ten sposób się nie wyprzedza, gdy przed Tobą jedzie kolumna... Obaj na pewno w przyszłości będą już uważać przy takich manewrach.
Obrazek
Nyuno

Postprzez TasmaN » środa, 8 lipca 2009, 16:07

Ja w grupie jadac zawsze sie trzymam na koncu. Jakos srednio 'wygodnie' w srodku mi sie jedzie.

A prowadzic grupe nie prowadze bo zawsze cos pop... i trzeba wracac i szukac drogi :/
TasmaN

Powrót do Technika jazdy