miki1406 napisał(a):LUDZIE DOSZEDŁEM!!!
Jeśli moto chodzi wam oki na wolnych na 3 tyś ale za chiny nie ustawicie fabrycznych 1,7tyś obr/min... Jeśli macie problem z odpaleniem rozgrzanego moto... Jeśli po rozgrzaniu zaczyna poszarpywać i przerywać... Jeden powód ! Lejące gaźniki... Co to znaczy ?? Znaczy to tyle, że po osiągnięciu przez pływak poziomu w którym powinien zamknąć on zaworek dopuszczający bene do komory pływakowej, on albo puszcza paliwko, albo paliwo puszcza oring wokoło gniazda zaworku... Pozycja kranika PRI dodatkowo wzmaga efekt, bo po nocy mamy z 500ml paliwa w filtrze powietrza, a silnik jakby się zacina, bo jak na garze jest trochę paliwa, a jak wiemy jest to płyn nieściśliwy w porównaniu do gazu to silnik wali tłokiem w paliwo i mamy efekt jakby coś blokowało silnik, albo rozruch siadał...
Oddam moto do serwisu, bo u mnie faktycznie dość często słychać odgłos zacinania się silnika. W dodatku od momentu kupna czuć było benzynę. Teraz zauważyłem, że jak jest ciepły, to pod żadnym pozorem nie wolno podczas uruchamiania silnika kręcić manetką. Pozostaje oddać moto fachowcowi.
[ Dodano: 06-10-10, 17:29 ]No cóż-mam wyczyszczone i zsynchronizowane gaźniki; wymienione świece na Denso U 27 ETR oraz wymieniony filtr paliwa. Wszystko było cacy do dzisiaj- za przeproszeniem "krowa" ( jestem wściekły i nie mam dzisiaj na moją suzi innego określenia ) odmówiła współpracy. Nie mogłem uruchomić zimnego silnika. W końcu wykręciłem świecę i postanowiłem sprawdzić iskrę. I co? I wielka lipa! Iskra raz jest a raz jej nie ma, czyli dzieje się dokładnie to, co na początku sezonu.
Wyjścia są na razie dwa:
1- do wymiany akumulator, bo daje tylko tyle prądu, że wystarczy na rozrusznik i czasami na świece;
2- wymiana cewek zapłonowych razem z kablami i fajkami.
Koszty się nie liczą- muszę mieć niezawodny motocykl!
Najpierw sprawdzę uruchamianie silnika na akumulatorze brata, a potem zawiozę swój do specjalisty, aby go sprawdził pod obciążeniem.
Możecie mi napisać, gdzie kupię cewki do Suzuki GSX 600F z 2002r? W larsonie nie widzę.