niedziałające sprzęgło pomocy!!

silnik, gaźniki, skrzynia biegów, układ wydechowy...

niedziałające sprzęgło pomocy!!

Postprzez filipf3 » poniedziałek, 11 czerwca 2012, 23:02

Witam,instalowałem w mojej Zuzi 97r. wyświetalcz biegów-wiadomo musiałem nawiercić w czujniku 6 otworów-ale przed tym by sie dostać musiałem odkręcic cały dekiel gdzie jest linka sprzęgła i ten suwak,co wpycha bolec sprzęgła.By próbować czy biegi swiecą wrzucałem je na sucho, teraz przy montowaniu dekla wyskoczył problem ,ponieważ po naciśnięciu sprzęgła motor nie chce mi wysprzęglać,linka naciągnięta nie chodzi zbyt lekko-tak jak przed rozebraniem,wogule nie wysprzęgla,wiec moje pytanie jest takie: czy po odpaleniu się to zmieni?,może miało w pływ na to wrzucanie biegów na sucho?na jakiej zasadzie dziła mechanizm sprzęgła-prosze o pomoc:)Pozdrawiam!
filipf3

Postprzez kebs » wtorek, 12 czerwca 2012, 00:43

Wykręcałeś linke z dekla? Jak tak, to pewnie za mało wkręciłeś tą śrube do pokrywy przy składaniu i linke masz zbyt naciągniętą :)
Co szesnaście zaworów może zrobić z człowiekiem...
kebs

Postprzez filipf3 » wtorek, 12 czerwca 2012, 15:20

wykręcałem linke,jaką śrube do pokrywy?mam kilka śrub mocujących pokrywę na pokrywie no i jest jeszcze gumowa zaślepka wodzika ze sprzęgła.

[ Dodano: 12-06-12, 16:20 ]
:P
filipf3

Postprzez kebs » wtorek, 12 czerwca 2012, 18:25

Na lince masz śrube którą przękręcasz przesz pokrywe i zapinasz o slimak.
Co szesnaście zaworów może zrobić z człowiekiem...
kebs

Powrót do SILNIK