STOPKA BOCZNA OPADA / WYŁĄCZA SILNIK

owiewki, lusterka, sety, klamki, lakier, polerki...

Postprzez Milan » wtorek, 19 lipca 2011, 10:00

Ja to miałem tak że nawet jak lekko opadnie to gasła, teraz zawsze przed wrzuceniem biegu lekko jeszcze kopie co by nie zgasł, myślałem o tym, że można dospawać kawałek metalu zeby bardziej ten czujnik wciskał, bo jak narazie to tylko co tylko go dotyka i dlatego czasem gaśnie :)
Milan

Postprzez unio » środa, 27 lipca 2011, 16:39

Jeżeli opada o np. 5 mm a później jest opór to kiedy nie pomoże konserwacja sprężyn to można górną cześc stopki przy "zagieciu" potraktować młotkiem i podgiąc czy raczej bardziej uformować (w lewą stronę patrząc na złożoną złożonej) co spowoduje głębsze wciśnięcie czujnika.
Ostatnio edytowano środa, 27 lipca 2011, 16:41 przez unio, łącznie edytowano 3 razy
unio

Postprzez Mars » sobota, 30 lipca 2011, 19:47

A stópka nie pęknie?
Mars

Postprzez Gof » wtorek, 2 sierpnia 2011, 07:08

Miałem ten sam problem, silnik gasł na wybojach i długo nie mogłem dojść co to. Tam jest taka nietypowa śruba, która się wyrabia i kosa lata, trzeba ją wytoczyć na tokarce trochę większą niż jest oryginalnie, rozwiercić kosę i to miejsce gdzie ona wchodzi i po problemie. Mam magika który mi to ogarnął za rozsądne pieniądze (ogólnie powiedział że to typowy problem w jajkach) i problem zniknął, jakby coś mogę dać namiar na priv.

[ Dodano: 28-12-11, 09:48 ]
Problem zniknął ale znowu się pojawił :( póki co jeżdżę tak.

Obrazek
Ostatnio edytowano wtorek, 2 sierpnia 2011, 07:09 przez Gof, łącznie edytowano 2 razy
Gof

Poprzednia strona

Powrót do NADWOZIE