ruchomy bak paliwa, czy to normalne????

owiewki, lusterka, sety, klamki, lakier, polerki...

ruchomy bak paliwa, czy to normalne????

Postprzez kujek » środa, 24 marca 2010, 10:33

mam ruchomy bak paliwa na nasadzie przy kierownicy. jest luz po dokreceniu srub moge go lekko ruszac do gory i na boki czy to romalne ??
kujek

Postprzez unio » środa, 24 marca 2010, 11:41

a guma jest ?
unio

Postprzez kujek » środa, 24 marca 2010, 11:47

jest guma, jeszcze gdy by sie tylko ruszal dociskajac ale on sie tez rusza lekko w gore jak go podpieram :(
kujek

Postprzez guardian_angel » środa, 24 marca 2010, 11:51

A tulejki pod śruby przy uchwycie z tyłu na bak masz ?
A tak z innej beczki, gdzieś Ty się ukrywał że Cię nie znam i nie spotkałem jeszcze na mieście ?
Ostatnio edytowano środa, 24 marca 2010, 11:53 przez guardian_angel, łącznie edytowano 1 raz
FORUMOWICZU - WŁĄCZ MYŚLENIE !!!
guardian_angel

Postprzez TasmaN » środa, 24 marca 2010, 11:57

guardian_angel napisał(a):A tulejki pod śruby przy uchwycie z tyłu na bak masz ?
A tak z innej beczki, gdzieś Ty się ukrywał że Cię nie znam i nie spotkałem jeszcze na mieście ?

hm... nie smigal nikt w okolicy z dzwoniacym od wibracji bakiem ? :mrgreen: :P
TasmaN

Postprzez kujek » środa, 24 marca 2010, 12:20

no mam gumowe jezeli o to chodzi. w zeszlym sezonie malo jezdzilem bo na koniec dopiero kupilem i wieczorami jak cos po pracy bo te okres dla mnie szczegolnie zaganiany jest ale w tym sezonie chce nadrobic :)
kujek

Postprzez firefox » środa, 24 marca 2010, 12:58

O ile pamietam to:

Przy aku jest taki palak z dwiema srubami, jesli one sa dobrze dokrecona i nie ma tam luzow to nie ma mozliwosci zeby bak sie bujal bo zprzodu od kiery nie ma zadnych srub, lezy sobie bak i dociskany jest do ramy swoim ciezarem.

To jesli dobrze pamietam tak mi sie wydaje.
Chodzi Ci o cos, [you]??
http://sqlszkolenia.pl
firefox

Postprzez fydzia » środa, 24 marca 2010, 19:55

Tas ma racje są tam takie gumowe podkładki wraz z metalowymi wstawkami które stabilizują bak
fydzia

Re: ruchomy bak paliwa, czy to normalne????

Postprzez Alpha » środa, 24 marca 2010, 20:03

kujek napisał(a): ........ lekko ruszac do gory i na boki czy to romalne ...........

Zależy czy lekko w kilogramach , czy lekko w milimetrach ;) Jak lekko w kilogramach to zatankuj więcej paliwa :D , a niewielki , kilku milimetrowy luz , jest realny bo guma jest elastyczna i poddaje się pod naciskiem .
Ale jeśli Cię niepokoi , to może jest zbyt duży i lepiej sprawdzić to gumowe mocowanie i element baku .
Alpha

Postprzez kujek » środa, 24 marca 2010, 21:05

dzieki za pomoc jutro sie za to wezme jak dalej sie bedzie ruszal to cos jeszcze podloze pod bak na tej gumie zeby mniejszy luz byl

[ Dodano: 24-03-10, 21:18 ]
a jeszcze jedo mam pytanko bo wyjelem zbiornik paliwa narazie i co sie okazalo ze na opcji ON i na RES paliwo wogole z baku nie zlatuje a na PRI leci o co chodzi ??
kujek

Postprzez Alpha » środa, 24 marca 2010, 21:29

Wszystko okay . Po szczegółowe wyjaśnienia udaj się do forumowej wyszukiwarki , wpisz "PRI" . Często zadawane pytanie .
Alpha

Postprzez kujek » środa, 24 marca 2010, 21:53

ciekawe rozwiazanie z tym kranikiem sory za lawine pytan ale zaczlem robic motor samemu to moj 1 i czlowiekowi troche siada na mozg bo kazdy chce jak najlepiej dbac o swojego rumaka hehe :) DZIEKI ZA POMOC
kujek

Re: ruchomy bak paliwa, czy to normalne????

Postprzez Mars » czwartek, 25 marca 2010, 01:46

kujek napisał(a):mam ruchomy bak paliwa na nasadzie przy kierownicy. jest luz po dokreceniu srub moge go lekko ruszac do gory i na boki czy to romalne ??

To w końcu gdzie masz ten luz zbiornika: od strony kierownicy, czy przy śrubach? Jeśli przy kierownicy, to najpierw trzeba zbiornik wsunąć w ramę ( przy kierownicy ), a dopiero potem docisnąć zbiornik przy akumulatorze i wkręcić dwie śruby.
Mars

Powrót do NADWOZIE