Wydumki

owiewki, lusterka, sety, klamki, lakier, polerki...

Wydumki

Postprzez WilQW » czwartek, 8 lipca 2010, 19:43

Witam koledzy
chodzi mi po głowie lekka przeróbka mojego "imbryka" na coś w stylu "street" albo coś innego i tutaj pytanie czy ktoś ma może jakieś fotki ciekawie przerobionych gsx-f, nie chodzi mi tutaj o wiejski tuning itp. chciałbym zrobić coś ze smakiem, jeśli ktoś był by pomocny to było by bardzo miło ;)
pzdr
WilQW

Postprzez Budzik » czwartek, 8 lipca 2010, 20:42

oczywiscie wszystko zalezy od twojej fantazji mozliwosci do przerobek finansow i zdolnosci technicznych :]
Na granicy przyczepności uciekamy codzienności
Budzik

Postprzez TasmaN » czwartek, 8 lipca 2010, 20:52

Wilq, mysle ze jesli szukasz koncepcji to nie ograniczaj sie tylko do gsxfow.
Jest przeciez mase przerobionych motocykli z motywami ktore moga byc idealne.

Mi osobiscie podoba sie wycieta porywa sprzegla z wstawiona szyba. Widac jak olej chlupie i ten cały szajs w srodku sie kreci.

Widzialem to u Arka w Podkowie Leśnej (www.custompainting.pl), jak skladali streeta z jakiego B6 lub B12 :)

Inny motyw to czarny matowy tlumik i donitowana na nim owijka z nierdzewki w ksztalei plomieni.

A tak zupelnie ogolnie rzecz ujmujac to podoba mi sie malowanie full czarny mat, gdzieniegdzie delikatne wstawki czarnego metalic i chromowane elementy :) :) :)
TasmaN

Postprzez Budzik » czwartek, 8 lipca 2010, 20:54

tak ale matowy ciezko utzrymac bo si ebrud zajebiscie trzyma matowych lakierow :D

[ Dodano: 08-07-10, 21:56 ]
zaraz ci cos zaprezentuje co do tuningu motocykla :d
Budzik

Postprzez WilQW » czwartek, 8 lipca 2010, 20:59

nie no spoko. podobają mi się przeróbki i nie ograniczam się tylko do gsxf-ów, przeglądam różne typy motocykli ale są jak by to powiedzieć na jedno kopyto, a w sumie ładnej wydumki z gsxf-a nie widziałem i dlatego założyłem temat bo może ktoś z forum widział coś ciekawego ;)
pzdr
WilQW

Postprzez Budzik » czwartek, 8 lipca 2010, 21:06

zapewne znasz taki motocykl jak simson:
http://c.wrzuta.pl/wm13551/19df3290000c ... mson%20s51
miałem takeigo jak w linku powyzej.

niestety znudził mi sie w takeij postaci i zaczelme przerobki. masa wolnego czasu, wkłąd finansowy praktycznie zaden. a oto efekt:
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Simson/S_51/763

oczywiscie jest nieskonczony i w ta zime moze poloze lakier. zostalo mi dokonczyc zbiorik paliwa. a na ramie lezy nowiutki czarny lakeirek ;]

takze po prostu wszystko zalezy od tego czy pzbedziesz sie barier ktore sa w twoim mozgu i wezmiesz do reki diaxa i zaczniesz krzesac iskry. Cała filozofia, musisz starcic opory. nie ma tu najnowszysch zdjec simsona-choppera

Tu sa jakeis nowsze. jakby sie nie otwieralo to dajcie znac to wrzuca jakos inaczej
http://grono.net/chat/#gallery/photo/sh ... ct0109jpg/
http://grono.net/chat/#gallery/photo/sh ... ct0110jpg/
Budzik

Postprzez WilQW » czwartek, 8 lipca 2010, 21:35

krzesać iskier nie mam zamiaru, przynajmniej na razie ;) zacznę od ściągnięcia owiewek, jakiś pomysł na nowy zadupek, przednią lampę itd, wszystko na oryginalnej ramie i kołach, żeby coś ciekawego wyszło nie koniecznie trzeba ciąć i przerabiać od nowa, najprostsze rozwiązania są najlepsze, no nic zobaczymy jak to będzie szło ;)
pzdr
WilQW

Postprzez Budzik » czwartek, 8 lipca 2010, 21:42

jakbys potzrebowal jakeijs rady od strony techniczej to z checia pomoge, a jesli chozdi ci o sam wyglad niestety nie bede sie wtracal. ja bym robil pod siebei i pod swoj gust, ty pod swoj. takze popusc wodze fantazji.
szpachla i wlokno to dla mnei zaden problem stal tez ;d
Budzik

Powrót do NADWOZIE