How To? Jak samemu zrobic stelaz pod sakwy :)

tuning, kufry bagażowe, crash-pady, naklejki, duperele...

How To? Jak samemu zrobic stelaz pod sakwy :)

Postprzez Budzik » poniedziałek, 7 czerwca 2010, 21:46

Relacje bede zdawal na bierzaco, stelaz robie od dzis wieczorkami, tak dlugo az srobie go calego :D

DAY 1:
So let's start:
Obrazek

tak, podstawa to dobre miesce pracy

Obrazek

przymiarka No.1 najpierw przymeirzylem drutem(kabel) aby zobacyzc ile materialu n a taki stelaz pojdzie i jak on ma wogole wygladac

Obrazek

teraz przymierzamy rureczke z ktorej bedziemy robic stelaz, oczywiscie zaznaczamy miejsce ciecia i...

Obrazek

hell yeah!!! trzeba krzesać iskry!!!

Obrazek

nastepnie przymierzamy kolejna rurke (przymaierk nigdy za wiele, jak sie za krotko obetnie to potem jest problem)

Obrazek

i spawamy rurki :D

aj, niestety nie zdazylem zrobic zdjecia dzisiejszego efektu pracy:(

ale po dzisiejszym wieczorze pracy, posiadam juz mocowanie lewego kufra, jutro zrobie mocowanie prawego i moze uda sie zrobic mocowania stelaza do motocykla. Po skonczeniu pracy pokaze zdjecie gotowego stelaze i miejsca mocowan go do motocykla bez ingerencji w budowe moto:)

Jutro kolejne relacje :D
Budzik

Postprzez Bones » wtorek, 8 czerwca 2010, 11:08

a o okularach i ochronnikach słuchu słyszałeś kiedyś ?? :P :P :P
Bones

Postprzez Budzik » wtorek, 8 czerwca 2010, 11:14

Bones napisał(a):a o okularach i ochronnikach słuchu słyszałeś kiedyś ?? :P :P :P

taaak, ale przeszkadzaja mi troche okulary:D a "nausznikow" jako takich nie mam , tylko stoppery, a z nimi za duzo roboty jest aby je zakladac i zdejmowac co chwila :D
Budzik

Postprzez firefox » wtorek, 8 czerwca 2010, 13:19

Tu zrob tak jak lekarz, jednym cieciem chirurgicznym i po sprawie, nie bedziesz musial zdejmowac i zakladac stoperow.
Chodzi Ci o cos, [you]??
http://sqlszkolenia.pl
firefox

Postprzez Budzik » wtorek, 8 czerwca 2010, 13:25

ale tu jeszce musze tu dociac tu doszlifowac, potem podspawac potem znow podszlifowac, wiesz jak to jest

[ Dodano: 19-06-10, 16:25 ]
DAY 2:
wygladal tak samo jak dzien 1 :P

DAY 3:
zosatlo tylko pomalowac stelaze i zrobic fotki.
a oto efekty pracy :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

jeśli ktos ma jakieś pytania jak zrobic cos w podobie to niech pisze :)
Na granicy przyczepności uciekamy codzienności
Budzik

Postprzez John » niedziela, 27 czerwca 2010, 13:39

Ładna robotaBudzik :brawo: , myślę nad czymś takim to swojej suzi, mógłbyś rzucić jakieś fotki samego mocowania stelaża do motocykla? W których miejscach się z nim podczepiłeś? Ja narazie myślę żeby dorobić jakiś stelaż pod centralny kufer i szukam pomysłów ;)
John

Postprzez Alpha » niedziela, 27 czerwca 2010, 16:41

Nie zastanawiałeś się nad łącznikiem obu stelazy razem(gdzieś za tylnym kołem , żeby maksymalnie usztywnić te ciężary ? Przy jeździe "na kolanie " czuć słabo zamocowane cięzary .
Alpha

Postprzez Budzik » poniedziałek, 28 czerwca 2010, 11:39

Alpha napisał(a):Nie zastanawiałeś się nad łącznikiem obu stelazy razem(gdzieś za tylnym kołem , żeby maksymalnie usztywnić te ciężary ? Przy jeździe "na kolanie " czuć słabo zamocowane cięzary .

wiesz co ogladalem duzo roznych stelazy -aby wykombinowac jak ma wyglada moj- i zamiast lacznika z tylu oby stelazy dalem mocowanie z przodu do czesci ramy. napewno jest lepiej niz polaczyc 2 kufry razem. bo tak maja wieksza sztywnosc. a ogolnie trzymaja sie brdzo mocno i ze tak powiem solidnie.

a lacznik z tylu czy mocowanie z przodu to dzialaja na nie te same sily;D tyle ze wieksza sztywnosc uzyskam mocujac stelaz do moto a nie stelaz do strelaza
Budzik

Powrót do AKCESORIA I DODATKI