GSX 650 F ściąga w prawo :(

Inne sprawy nie pasujące do powyższych działów.

Re: GSX 650 F ściąga w prawo :(

Postprzez BiEdRoN » piątek, 30 października 2015, 19:19

Mariano, twój nie ściga bo masz akcesoryjny wydech ;) A nie ten ogromny oryginalny komin
simson s51-> gsx 600f -> gsx750f -> gsx 750f-> xciting 400i
Obrazek
BiEdRoN

Postprzez Maciek K-ce » piątek, 12 lutego 2016, 23:21

Ja na początku roku odkryłem co było nie tak... Mam już akcesoryjny tłumik, tylne koło było ustawiane kilka razy (któryś komplet opon ;) nowe łożysko główki ramy. A rozwiązanie problemu znalazł przypadkiem mój kumpel. Przyłożył prosty metalowy bloczek do lag i wyszło ze nie są idealnie proste. Jedna odstawała od bloczka o milimetr... Pojechałem do firmy z Bielska która się zajmuje regeneracją zawieszeń, spawaniem ram itp. Ustawili półki tak jak powinny być i moto śmiga i jeździ jak zupełnie inne, prowadzi się jak sport ;) :P Co prawda troszkę poharatali mi górną półkę ;/ ale prowadzenie jest perfekcyjne. Dla formalności zrobili jeszcze sprawdzenie geometrii ramy i jest OK. Moto było kupione jako nówka salonówka, nie zaliczyło dzwona ani nic i ja nim tylko jeździłem a ściągało go od samego początku. Fabryka nieudolnie poskładała przedni zawias... ;/ :granat: Ehhhhh... Jakość SUZUKI :fuck2:
Maciek K-ce

Postprzez Flash » sobota, 13 lutego 2016, 12:04

Wow no nieźle :shock:

A mogę prosić jakąś fotkę poglądową gdzie co przyłożyć żeby to sprawdzić ? ;)
Pozdrawiam,
Flash

Niebiesko-Srebrny GSX 650 FA L1
Flash

Postprzez Maciek K-ce » niedziela, 14 lutego 2016, 00:00

Między półkami masz spoko dojście do dwóch lag. Przyłożyć możesz coś płaskiego (im szersze tym lepiej widać czy jest krzywe) Jeśli przyłożysz jakiś prosty płaskownik (rura kwadratowa, kawałek szyby??? coś płaskiego i prostego) i widzisz że się nie opiera idealnie a "giba" to lagi nie są idealnie równoległe względem siebie. Może być też poniżej półek efekt powinien być ten sam.

Mogą być półki przesunięte względem siebie np o 1 mm co kilkadziesiąt cm niżej na ośce dać sporą różnice powodującą że niby trzymasz kierownice prosto a jedziesz cały czas przeciwskrętem. U mnie znoszenie malało przy większych prędkościach i delikatnym trzymaniu kierownicy. Dodatkowo źle ustawione tylne koło :)
Maciek K-ce

Poprzednia strona

Powrót do INNE...