Witajcie. Mam do Was prośbę. Otrzymałem do realizacji zadanie na zakończeniu sezonu polegające na przygotowaniu konkurencji dla uczestników.
Jako że mam mniejsze doświadczenie w tym temacie od większości z Was zwracam się z prośbą o pomoc przy "wymyśleniu" konkurencji
Wszystkie sugestie i pomysły mile widziane.
Na razie znalazłem w pamięci takie konkurencje:
1. Motocykle - konkurs wolnej jazdy:
Konkurs wolnej jazdy polega na przejechaniu motocyklem dwukołowym wyznaczonego odcinka drogi w jak najdłuższym czasie. O kolejności miejsc decyduje uzyskany czas ? im dłuższy ? tym lepsze miejsce. Dopuszcza się tylko jedno podparcie nogą trwające nie dłużej niż 2 sekundy. Podparcie to będzie karane odjęciem 10 sekund z czasu przejazdu. Przejazd powinien być wykonany bez podpierania się nogą. Zabrania się jazdy w przeciwnym kierunku.
2. "slalom z jajem":
Slalom z jajem to slalom motocykli dwukołowych wyznaczoną trasą z ominięciem przeszkód po właściwej stronie. O kolejności miejsc decyduje najkrótszy czas przejechania slalomu ? im krótszy ? tym lepsze miejsce. Każdy uczestnik startujący w konkurencji musi mieć w ustach łyżkę stołową, na której będzie umieszczone kurze jajko. Dopuszcza się podniesienie przez zawodnika nie rozbitego jajka i umiejscowienie go na łyżce, jednak w takiej sytuacji należy niezwłocznie zatrzymać motocykl i kontynuować jazdę dopiero po ułożeniu jajka. Podpieranie się nogami jest dozwolone. Dotknięcie przeszkody oznacza dodanie każdorazowo 5 sekund do czasu przejazdu.
3. Przeciąganie liny "na bloczku"
uczestnicy posiadają zaczepioną do pasów linę przeciągniętą przez bloczek zaczepiony o stałą podporę. Przed nimi umieszczony jest punkt do którego mają dojąć (przeciągając za sobą przeciwnika). Tu nie wiem czy wygrywa zawsze ten co dojdzie do wyznaczonego punktu czy robić eliminacje aż do pozostania tylko jednego zwycięscy.
4. "Slalom po jednym"
- na starcie uczestnik dostawałby kieliszek wódeczki do spożycia i alkogogle na oczy i chociażby slalom do pokonania z kierownicą i może jakiś mały rzut do celu na koniec.