Konkurencje Zlotowe

TYLKO: informacje, umawianie się, propozycje...
Do relacji z wypraw itp. jest Dział FOTORELACJE

Konkurencje Zlotowe

Postprzez blue angel » czwartek, 30 maja 2013, 20:41

Witajcie. Mam do Was prośbę. Otrzymałem do realizacji zadanie na zakończeniu sezonu polegające na przygotowaniu konkurencji dla uczestników.

Jako że mam mniejsze doświadczenie w tym temacie od większości z Was zwracam się z prośbą o pomoc przy "wymyśleniu" konkurencji

Wszystkie sugestie i pomysły mile widziane.

Na razie znalazłem w pamięci takie konkurencje:

1. Motocykle - konkurs wolnej jazdy:
Konkurs wolnej jazdy polega na przejechaniu motocyklem dwukołowym wyznaczonego odcinka drogi w jak najdłuższym czasie. O kolejności miejsc decyduje uzyskany czas ? im dłuższy ? tym lepsze miejsce. Dopuszcza się tylko jedno podparcie nogą trwające nie dłużej niż 2 sekundy. Podparcie to będzie karane odjęciem 10 sekund z czasu przejazdu. Przejazd powinien być wykonany bez podpierania się nogą. Zabrania się jazdy w przeciwnym kierunku.

2. "slalom z jajem":
Slalom z jajem to slalom motocykli dwukołowych wyznaczoną trasą z ominięciem przeszkód po właściwej stronie. O kolejności miejsc decyduje najkrótszy czas przejechania slalomu ? im krótszy ? tym lepsze miejsce. Każdy uczestnik startujący w konkurencji musi mieć w ustach łyżkę stołową, na której będzie umieszczone kurze jajko. Dopuszcza się podniesienie przez zawodnika nie rozbitego jajka i umiejscowienie go na łyżce, jednak w takiej sytuacji należy niezwłocznie zatrzymać motocykl i kontynuować jazdę dopiero po ułożeniu jajka. Podpieranie się nogami jest dozwolone. Dotknięcie przeszkody oznacza dodanie każdorazowo 5 sekund do czasu przejazdu.

3. Przeciąganie liny "na bloczku"
uczestnicy posiadają zaczepioną do pasów linę przeciągniętą przez bloczek zaczepiony o stałą podporę. Przed nimi umieszczony jest punkt do którego mają dojąć (przeciągając za sobą przeciwnika). Tu nie wiem czy wygrywa zawsze ten co dojdzie do wyznaczonego punktu czy robić eliminacje aż do pozostania tylko jednego zwycięscy.

4. "Slalom po jednym"
- na starcie uczestnik dostawałby kieliszek wódeczki do spożycia i alkogogle na oczy i chociażby slalom do pokonania z kierownicą i może jakiś mały rzut do celu na koniec.
Jawa Babetta 28 / Romet Pony M301 / WSK 125 / Suzuki GSX 600F / Yamaya FJR 1300
blue angel

Postprzez k.adrian1 » czwartek, 30 maja 2013, 20:58

Jak na zlocie będą motocykle z koszem bocznym to można podczepić do nich linki i kto pierwszy zaciagnie motocykl z wlascicielem na mete ten wygrywa ;) u mnie to kiedys było na rozpoczeciu sezonu i fajnie wyszlo
k.adrian1

Postprzez blue angel » czwartek, 30 maja 2013, 21:13

Hmmm kosz to tylko z piwem widziałem :) więc raczej nie będzie ale pomysł fajny moze jakiegoś goldwinga pociągają :D
Jawa Babetta 28 / Romet Pony M301 / WSK 125 / Suzuki GSX 600F / Yamaya FJR 1300
blue angel

Postprzez Abek » czwartek, 30 maja 2013, 21:20

Wkręcanie na czas śruby do jakiegoś silnika.
Konkurs na najciekawszy / najgłośniejszy wydech
Quiz slangu motocyklowego dla Pań :diabel:
Rzut oponą na odległość.
Abek

Postprzez k.adrian1 » piątek, 31 maja 2013, 08:37

Przetaczanie opony od ciagnika, kombajnu albo czegos z duzymi kolami ;) a widziałem kiedyś jeszcze jak w Komarówce Podlaskiej organizatorzy kupili malucha i: http://www.youtube.com/watch?v=35tvntSM8u4 zaczyna się od 3:39 a co do postu wyzej, poprawiam się - motocykla z wozkiem bocznym :mrgreen:
k.adrian1

Postprzez Schummi » piątek, 31 maja 2013, 18:11

toczenie beczki motocyklem - kładziemy beczkę i trzeba ją przetoczyć w określone miejsce używając tylko i wyłącznie przedniego koła motocykla. liczy się oczywiście najkrótszy czas wykonania zadania.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wRnTYORRoKc[/youtube]

coś jak powyżej tylko wersja "hardcore" bez podpierania ale z możliwością kilkukrotnego najazdu na beczkę :P nie ma wyznaczonego toru jak na tym filmiku tylko toczy po boisku i musi dotoczyć do jakiejś np. bramki 8)
Pieszy zawsze ma pierwszeństwo!!! Ale nie zawsze przeżyje...
Schummi
Administrator
Administrator

Postprzez KR-Ociec » piątek, 31 maja 2013, 18:40

Palik drewniany wbity w ziemię (dł. ok.120cm nad ziemia) - koleś kręci się w kółko tyle razy ile pokaże mu rzut kostką do gry ALE x 5 daje liczbę okrążeń; tyle, żeby było śmieszniej to okrążenia wykonuje trzymając głowę na końcu palika - a potem BIEG PO PIWO - ok 5m w linii prostej, piwo jako nagroda ! :D
Sens życia jest prosty : albo jest CZARNY albo BIAŁY ! - nic pośrodku !!!
--------------------------------------------
(KR-Ociec tel.: 509-867-657 )
Mój "imbrol" : http://polskajazda.pl/Motocykle/Suzuki/GSX-750F/131974
KR-Ociec

Postprzez Schummi » piątek, 31 maja 2013, 21:21

KR-Ociec napisał(a):Palik drewniany wbity w ziemię (dł. ok.120cm nad ziemia)

za długi ten palik... przy 40 cm jest znacznie lepszy efekt :diabel:
Pieszy zawsze ma pierwszeństwo!!! Ale nie zawsze przeżyje...
Schummi
Administrator
Administrator

Postprzez KR-Ociec » sobota, 1 czerwca 2013, 11:33

Popieram ! Skracamy
Sens życia jest prosty : albo jest CZARNY albo BIAŁY ! - nic pośrodku !!!
--------------------------------------------
(KR-Ociec tel.: 509-867-657 )
Mój "imbrol" : http://polskajazda.pl/Motocykle/Suzuki/GSX-750F/131974
KR-Ociec

Postprzez Jabol80 » wtorek, 4 czerwca 2013, 17:03

Byłem ostatnio w Koszelance na Wściekłym Party ,były tam takie konkurencje;
Rzucanie pusta beczka po piwie na odległość.
Picie piwa na czas bylo chyba 6 uczestników,konkurencja dla panów i pań.Tylko u pań nie musiał piwo zostac całe wypite ale nie mogło być też wylane na ziemię,więc panie wpadły na pomysł żeby piwo znalazło się na ich podkoszulkach,jaka była radość panów przy tej konkurencji.
Przeciaganie liny panów i pań.
Kręcenie się wokół beczki od piwa z głowa oparta na beczce ,nie pamiętam ile było okrążeń ale kazdy miał tyle samo ,po kręceniu bieg do stołu z piwem.
Chodzenie z deskami przywiązanymi do stóp w grupach 3 osobowych ,jednoczesnie dwie drużyny.
Celowanie bez uzywania rąk tamponem zwisającym na sznurku w butelkę z wodą i przeniesienie butelki na odległość.

[ Dodano: 04-06-13, 18:10 ]
Wejdz http://www.wsciekle-losie.pl/ i w galerie tam masz zdjecia z zlotu i tam znajdziesz kilka zdjęć z konkurencjami jakie były przeprowadzane.
Jabol80
Klubowicz
Klubowicz

Powrót do Zloty, podróże, wyprawy, wspólne latanie...