Jajko 600 '99

Linki, uwagi, spostrzeżenia, porady

Jajko 600 '99

Postprzez kojak83 » wtorek, 8 maja 2012, 19:50

http://otomoto.pl/suzuki-gsx-f-katana-M3175463.html

To jest moto, o którym pisałem na SB w sprawie oględzin. Niestety dzisiaj nie miałem z kim jechać i będę go oglądać dopiero w piątek jeśli sępy - handlarze go nie zwiną. Gościu mówił, że moto odkupił od znajomego, który osobiście go sprowadził dla siebie czyli teoretycznie nie przeszedł on przez ręce oszustów. Do wymiany napęd bo łańcuch zaczął się nierównomiernie rozciągać oraz lewy kierunek (widać zaklejone pęknięcie). Poza tym ponoć wszystko porobione. Pytałem też dlaczego zdjęcia robił tylko z lewej strony i zarzekał się, że prawa strona wygląda tak samo. W zeszłym sezonie ponoć moto wzorowo zrobiło trasę do Brna na zawody MotoGP. To tyle co się dowiedziałem telefonicznie. Moje uwagi do zdjęć:
- nie jestem pewien czy pług występuje fabrycznie w takim kolorze
- kiepskie spasowanie przodu nad reflektorem
- niefabryczna szyba i manetki

Proszę o ocenę :P
Ostatnio edytowano wtorek, 8 maja 2012, 19:51 przez kojak83, łącznie edytowano 1 raz
kojak83

Postprzez lewmichal » wtorek, 8 maja 2012, 22:11

Ta kanapa jakaś chuda. Od innego moto, czy wysiedziana taka?
Serwisowanie motocykli szosowych

Crashpady do GSXF

https://www.garazcudow.pl/
lewmichal
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez kojak83 » środa, 9 maja 2012, 05:10

Raczej bym powiedział, że wysiedziana bo od innego moto pewnie kształtem by nie podeszła.
kojak83

Postprzez RamzesS » środa, 9 maja 2012, 10:07

Jednak pamiętaj, że jak kupujesz moto lub auto to praktycznie zawsze widzisz to co chcesz widzieć a nie to co jest naprawdę ;) :P
Patrzę Na Okno i Jarzę Że Się Fireball`em Poparzę :)
RamzesS

Postprzez kojak83 » środa, 9 maja 2012, 10:14

RamzesS napisał(a):Jednak pamiętaj, że jak kupujesz moto lub auto to praktycznie zawsze widzisz to co chcesz widzieć a nie to co jest naprawdę ;) :P

Wiem i dla tego na pewno nie pojadę na oględziny samemu :) W ogóle mam problem z tymi oględzinami bo sprzedawca ma czas w piątek ok 19-20 czyli dupa bo za późno a w weekend mój mechanik wyjeżdża. Nie jestem niestety obeznany w serwisach w Poznaniu i nie znalazłem takiego, który pracuje w soboty :(
kojak83

Re: Jajko 600 '99

Postprzez TasmaN » środa, 9 maja 2012, 15:32

kojak83 napisał(a):- nie jestem pewien czy pług występuje fabrycznie w takim kolorze
- kiepskie spasowanie przodu nad reflektorem
- niefabryczna szyba i manetki

Czesc,

- plug jak najbardziej wystepuje w takim zestawieniu kolorystycznym
- spasowanie przodu - ZTCP to po prostu tak to wyglada w tych moto :/
- szyba - tak, nie fabryczna, akcesoryjna, turystyczna. Ogolnie bym sie nie przejmowal za bardzo bo widac ze plastiki (przynajmniej w pokazanej strony) nie malowane i oryginalne.
- oponki ok
- kanapa... moze obicie bylo zmieniane.
- przebieg... w koncu jakis adekwatny do rocznika, a ni 10kkm w 15 letnim moto ;)
TasmaN

Postprzez kojak83 » piątek, 11 maja 2012, 20:40

Byłem, obejrzałem i.... cieszę się, że udało mi się wynająć mechanika. Jedyną rzeczą, do której nie było zastrzeżeń był silnik. A reszta - brak słów. Zdecydowanie nie polecam tego sprzętu nikomu. Mechanik naliczył mi wstępnie minimum 2000+ robocizna za doprowadzenie sprzętu do stanu używalności a właściciel zarzekał się przez telefon, że do wymiany tylko napęd :(

[ Dodano: 11-05-12, 23:04 ]
kojak83 napisał(a):Byłem, obejrzałem i.... cieszę się, że udało mi się wynająć mechanika. Jedyną rzeczą, do której nie było zastrzeżeń był silnik i opony. A reszta - brak słów. Zdecydowanie nie polecam tego sprzętu nikomu. Mechanik naliczył mi wstępnie minimum 2000+ robocizna za doprowadzenie sprzętu do stanu używalności a właściciel zarzekał się przez telefon, że do wymiany tylko napęd :(

Tak w skrócie z tego co pamiętam do wymiany:

-łożysko główki ramy
- łożyska kół i zabieraka
- napęd bardzo pilnie - łańcuch zwisał jak penis 80-latka
- wymiana tarcz hamulcowych przód i tył nie tylko ze względu na grubość ale również na luzy- rozumiem, że tarcze są pływające ale w tym egzemplarzu były odlatujące :P
- hamulec przedni przy max naciągnięciu klamki brał na samym końcu - STRACH HAMOWAĆ!
- porysowane lagi
- była silna gleba na lewą stronę - są ślady prostowania na ramie w miejscu styku z ogranicznikiem oraz klejone owiewki
Na pewno wszystkiego nie wymieniłem bo było tego duuuuużo.
kojak83

Powrót do Oceniamy sprzęty z ALLEGRO, OTOMOTO