Takie tam głupoty :)

Hulaj dusza Piekła nie ma ;)

Takie tam głupoty :)

Postprzez Schummi » niedziela, 5 czerwca 2011, 23:16

witam
nie wiem czy w dobrym dziale bo nie znalazłem nic podobnego więc jeśli źle to proszę o przeniesienie w odpowiednie miejsce i przepraszam :P

pewnie dużo osób już zauważyło, że wpadłem na "głupi" pomysł założenia sobie bloga:
zaczątki mojego bloga

jak wiadomo początki bywają trudne, ale z biegiem czasu myślę, że będzie można przeczytać tam wiele fajnych artykułów. teksty będę starał się pisać sam lub z pomocą "mojego plecaczka". mamy zamiar pisać o naszych odczuciach jako kierowcy moto, pasażera ale również o tym jak postrzegamy motocyklistów siedzą w "puszce". obecnie moja żonka (plecaczek - zapalony miłośnik jednośladów a w szczególności HONDY CBR1000RR) wymyśliła, że opisze w paru słowach ogół motocykli co jak się już okazało nie jest proste. ja narazie nie mam veny do pisania ale napewno coś napiszę.

oczywiście oprócz tekstów własnych zamieszczę czasem czyjęś twórczość (oczywiście zgodnie z prawami autorskimi) :P

i tak właśnie znalazłem fajną poradę odnośnie techniki jazdy po przekroczeniu 60km/h... to nie żart, ale miejscami się uśmiałem z tego opisu :D

Zapraszam i czekam na komentarze :)

p.s.
jak administracja wyrazi zgodę to chciałbym na tym moim blogu również zareklamować nasze forum dając link do niego w widocznym miejscu (tam gdzie pisze "miejsce na twoją reklamę").
Pieszy zawsze ma pierwszeństwo!!! Ale nie zawsze przeżyje...
Schummi
Administrator
Administrator

Postprzez TasmaN » niedziela, 5 czerwca 2011, 23:40

Czesc,

z tym blogiem to bardzo fajny pomysl :)
Ja osobiscie tez cos takiego prowadze... ale glownie dla siebie. Jest to w sieci ale dobrze ukryte...
Otoz jesli podales link do swojego bloga... to rozumiem ze w pewnym sensie dajesz przyzwolenie na pewnego rodzaju sugestie, pomysly, uwagi itp... Powiem Ci ze osobiscie chcialbym na takim blogu poczytac i widziec zycie codzienne (no prawie codzienne) motocyklisty. Opisy podrozy, zlotow... nawet przejazdzek wokol komina. PRzemyslenia wlasne o technice jezdy.... co robie dobrze, z czym mam problem (np. skladanie sie w winkle) itp. itd. Taki zwykly-niezwykly motocyklowy life....

Mysle ze z czasem dojda komentarze i dyskusje osob odiwezajacych i powstanie z tego calkiem fajna dyskusja.

Co do info o forum n Twoim blogu... jak najbardziej okej, nie mam nic przeciwko.
TasmaN

Postprzez Budzik » poniedziałek, 6 czerwca 2011, 10:23

bloga czytalem i juz znalezlem drobny blad "Po obu wojnach (I i II światowa) produkcja nadal rosła, została otworzona druga fabryka a H-D został monopolistą produkcji motocykli w USA"

chyba nie zostala OTWORZONA a OTWARTA :P taki drobny :)
Na granicy przyczepności uciekamy codzienności
Budzik

Postprzez brodaty_rider » poniedziałek, 6 czerwca 2011, 10:38

Fajny blog :P a te opowiadanie daje do myślenia :P
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawde .... aż cięzko czasami ich wyprzedzić ...
brodaty_rider

Postprzez Nyuno » poniedziałek, 6 czerwca 2011, 11:01

No to budzik będziesz miał teraz fuchę jako DTP
Obrazek
Nyuno

Postprzez Schummi » poniedziałek, 6 czerwca 2011, 21:18

brodaty_rider napisał(a):a te opowiadanie daje do myślenia

dlatego właśnie go wstawiłem bo te 60km/h jest oczywiście teoretyczne ale odzwierciedla to jak szybko trzeba podejmować decyzję jadąc moto :) takie teksty (zapożyczone) będą się zdarzać sporadycznie - wolę własną twórczość :D
Budzik napisał(a):chyba nie zostala OTWORZONA a OTWARTA taki drobny

dzięki za zwrócenie uwagi :P
TasmaN napisał(a):to rozumiem ze w pewnym sensie dajesz przyzwolenie na pewnego rodzaju sugestie, pomysly, uwagi itp...

właśnie o to mi chodzi bo nie do końca wiem jak mam to zrobić... oczywiście ogólną wizję mam i dokładnie to chciałem zrobić o czym ty mówisz - napisać własne przemyślenia, opisać jakiś zlot, wrażenia z jazdy, itp...
Schummi
Administrator
Administrator

Postprzez x10d » wtorek, 14 czerwca 2011, 12:54

[SCH]Marcin - takie male sugestie co do wygladu...

1. do czytania - fatalny... Tekst powinien być czytelny na danym tle, a taki czarny tekst na jasnym, zroznicowanym tle naprawde się zle czyta :>

2. ogladałes może stronę w rozdzielczości innej niz 1024x768? Ja na co dzien korzystam z 1920x1080 i dopiero mniej-wiecej zrozumialem o co chodzi z wygladem, jak doszedlem do rozdzielczosci 1024x768 :)

Powodzenia ;]
Ostatnio edytowano wtorek, 14 czerwca 2011, 12:55 przez x10d, łącznie edytowano 1 raz
x10d

Postprzez Schummi » wtorek, 14 czerwca 2011, 19:24

x10d, dzięki za sugestie, postaram się coś z tym zrobić :P
Schummi
Administrator
Administrator

Powrót do HYDEPARK