Logo Forum

Hulaj dusza Piekła nie ma ;)

Logo Forum

Postprzez Miki » wtorek, 17 marca 2009, 11:30

TASMAN:

Sluchajcie mam pomysl...

Pzydaloby sie nam logo grupy. Lada chwila bedzie cieplo i zaczniemy smigac na calego. Bedziemy sie spotykac, latac wspolnie na imprezy.
Mam mozliwosc zrobic rozne rzeczy jak np. koszulki, kamizelki odblaskowe i inne duperele z logo naszym.

Propozycja moja jest taka zeby okreslic czas na narysowanie takiego logo i wrzucenie projektow na forum. Po okreslonym czasie otworze na forum ankiete do glosowania i w ten sposob wybierzemy.

Loga mogo byc rysowane w dowolnym programie i dowolnej technice. Nawet skany ecznego malowania. Pozniejsza obrobka techniczna do druku zajmie sie drukarnia.

Musze wiedziec natomiast co myslicie o tym pomysle i czy jest sens zaczynac ??
Miki

Postprzez Miki » wtorek, 17 marca 2009, 11:34

SOCKO:

Moim zdaniem pomysł bdb. Zdecydowanie jestem za. Kwestia znalezienia odpowiednio utalentowanych ludzi, którzy przygotowaliby propozycje logo...

---------------------------------------------------------------
ZOLWIK:

swietny pomysł,
czasu mało trzeba cos wymyslec

---------------------------------------------------------------
ŁYSOLEK:

narazie Robert bez sensu i wiesz o co mi chodzi , apropo tego drugiego co ostatnio rozmawialiśmy , czyli zgranie... i dla kogo...

--------------------------------------------------------------
KRISTOS:

Swietny pomysł tylko musiałaby sie zebrac konkretna liczba chetnych zeby bylo warto zaczynac temat a sezon tuz wiec czasu niewiele .

--------------------------------------------------------------
KOSA1022:

A ja sądze że pmysł jest niezły i powinien zostać otwarty na dłużej.
Jak będą wrzucane projekty to z czasem coś się wybierze.

-------------------------------------------------------------
MIKI:

z czasem. Nie mamy zbyt dużo czasu, a co do zgrania Łysolek... nie było okazji :)

RYCHU:

Mysle, ze powinnismy na razie zrobic liste osob, ktore chca miec takie porzadne kamizelki. Jak pisalem wczesniej chodzi tez o to, ze niektorzy wezma moze dla swoich znajomych albo plecakow.. Moze zastanowmy sie nad czyms takim zeby zrobic "uniwersalne" kamizelki mam na mysli cos takiego, ze na przodzie jest np znaczek Suzuki a na plecach napis: Patrz w lusterka motocykle sa wszedzie". Jakbysmy zrobili takie to mysle, ze inni posiadacze Suzuki sie podlacza.. Jezeli chcielibysmy sie wyrozniac to mozna dorobic cos do logo suzi tak zebysmy sie wyrozniali..:P mysle, ze to nie bedzie duza roznica cenowa:P 3
Zrobmy zapisy najlepiej juz konkretne i tyle. Nie ma co sie w tancu pie.. sezon juz juz:)

------------------------------------------------------------------
TASMAN:

Mysle, ze powinnismy na razie zrobic liste osob, ktore chca miec takie porzadne kamizelki. Jak pisalem wczesniej chodzi tez o to, ze niektorzy wezma moze dla swoich znajomych albo plecakow.. Moze zastanowmy sie nad czyms takim zeby zrobic "uniwersalne" kamizelki mam na mysli cos takiego, ze na przodzie jest np znaczek Suzuki a na plecach napis: Patrz w lusterka motocykle sa wszedzie". Jakbysmy zrobili takie to mysle, ze inni posiadacze Suzuki sie podlacza.. Jezeli chcielibysmy sie wyrozniac to mozna dorobic cos do logo suzi tak zebysmy sie wyrozniali..:P mysle, ze to nie bedzie duza roznica cenowa:P 3
Zrobmy zapisy najlepiej juz konkretne i tyle. Nie ma co sie w tancu pie.. sezon juz juz:)

Pozdro 600;)

Dobra, zrobmy tak. Odpale jutro ogloszenie na logo. Niechkazdy namaluje co by widzial. Potem da sie do obrobki przez grafika.
Co do kamizelek i koszulek lub innych gadzetow to pogadam ze znajomym, powinien zrobic nawet mniejsze ilosci ca. 50 szt.

LOKU:

Moim zdaniem co do logo powiniśmy sie wstrzymać przynajmniej do momentu kiedy kilka razy razem gdzieś wyjedziemy,spotkamy sie itp., kiedy zaczniemy tworzyć jakąś zwartą, znającą się grupę, kiedy bedziemy mieli pewność że forum trwa i bedzie trwało. Z 90 zarejestrowanych forumowiczów, ilu jest tak naprawde aktywnych, takich, którzy pierwsze co robią po włączeniu kompa sprawdzaja nasze forum? Jakbym powiedział, że może z 10 to chyba byłbym się troche przeliczył. Uczestniczę aktywnie w dwóch forach motocyklowych, w tym w forum motocyklistów z mojego miasta, kiedyś uczestniczyłem w motocyklowym forum hondy (teraz od okazji do okazji z wiadomej przyczyny). We wszystkich pojawił się problem logo i w każdym był to przełomowy moment nie koniecznie pozytywny. Forum hondy nie dość, że młode, raczkujące, najzwyczajniej w świecie się posypało, jedyny plus to Ci, którzy aktywnie tworzyli logo i Ci którzy przy okazji chcieli stworzyć klub sie poznali lepiej i w sumie tylko Ci się poznali. W forum motocyklistów mojego miasta temat logo jest jeszcze dość świeży, ale stworzył wiele problemów typu takiego, że chciano go zrobić jak najszybciej co przełożyło się na to że np. ja nie mogłem wystawić swojej propozycji choć mam w rodzinie grafika, który dla hondy stworzył bardzo fajne logo, z którym jako jedyny zrobiłem sobie koszulki. Myśle, że nie tylko ja nie miałem okazji przedstawić swojej propozycji. Drugi ogólny problem że wszyscy by chcieli, ale żaden projekt sie nie podoba, bo to za skomplikowany, to ma ktoś takie logo, to się nie da go umieścić na koszulce lub smyczy itp. Tylko że forum częstochowskich motocyklistów jest jeden poważny argument za: wszyscy się dobrze albo w miare dobrze znaja, ludzie się spotykaja, a forum też nie należy do najmłodszych i mimo to pomysl pojawił sie dopiero teraz. U nas problemem jest nie tylko to, że się nie znamy a forum jest młode i niezżyte ale dodatkowo to, że co z tymi co zmienią motocykl, jakie byłby kryteria osób które poprzez logo mogły indentyfikować z naszym forum, czy na zasadzie że każdy kto chce czy tylko Ci najcześciej się spotykający czy najbardziej aktywni.

Przepraszam może się czepiam szczegółów, ale z doświadczenia wiem, że może z tego po prostu nic nie wyjść a temat pójdzie w zapomnienie albo zostanie bez konkretnego zakończenia, bo póki co temat jest, ale jak ucichnie to się skonczy. Ja proponuje aby wstrzymać się przynajmniej do przyszłego roku, może i forumowiczów nam przybedzie.

[ Dodano: 17-02-09, 23:52 ]
Żeby nie być gołosłownym pokusiłem się o małą statystykę:
- 11 użytkowników nie logowało się nigdy
- 14 logowało sie ostatnio w zeszłym roku
- 27 nigdy nic nie napisało
- 10 napisało 1 post (najprawdopodobniej tylko sie przywitało)
- tylko 24 napisało ponad 20 postów
- tylko 21 dziś odwiedziło nasze forum ale liczba postów nie wskazywała na taką ilość osób

Oczywiście nie każdy musi się wypowiadać tylko po to aby coś napisać i zrobić statystke, wiadomo nie o to chodzi. Nie pisze tego złośliwie ani z negatywnym nastawieniem do tematu tylko szkoda np. TasmaNa i jego czasu, który np. załatwi 50 szt. jednego rodzaju gadzetow a potem nie bedzie miał komu ich dać albo co gorsza bedzie to na zasadzie dać komu popadnie aby tylko sie tego pozbyć. A nie wspomne że za darmo nikt nam tego nie zrobi. Także proponuje reaktywować temat jak forum się troche rozkręci. Mimo wszystko mam nadzieje że temat logo zakończy sie pozytywnie, ale póki co spójrzmy na to trzeźwym okiem.

A na koniec zwycięscy konkursu na najaktywniejszeych forumowiczów:

1. Administrator :lala:
2. Moderatorzy :beer:
3. Ja :oops:

-------------------------------------------------------------------
ŁYSOLEK:

Moim zdaniem co do logo powiniśmy sie wstrzymać przynajmniej do momentu kiedy kilka razy razem gdzieś wyjedziemy,spotkamy sie itp., kiedy zaczniemy tworzyć jakąś zwartą, znającą się grupę, kiedy bedziemy mieli pewność że forum trwa i bedzie trwało. Z 90 zarejestrowanych forumowiczów, ilu jest tak naprawde aktywnych, takich, którzy pierwsze co robią po włączeniu kompa sprawdzaja nasze forum? Jakbym powiedział, że może z 10 to chyba byłbym się troche przeliczył. Uczestniczę aktywnie w dwóch forach motocyklowych, w tym w forum motocyklistów z mojego miasta, kiedyś uczestniczyłem w motocyklowym forum hondy (teraz od okazji do okazji z wiadomej przyczyny). We wszystkich pojawił się problem logo i w każdym był to przełomowy moment nie koniecznie pozytywny. Forum hondy nie dość, że młode, raczkujące, najzwyczajniej w świecie się posypało, jedyny plus to Ci, którzy aktywnie tworzyli logo i Ci którzy przy okazji chcieli stworzyć klub sie poznali lepiej i w sumie tylko Ci się poznali. W forum motocyklistów mojego miasta temat logo jest jeszcze dość świeży, ale stworzył wiele problemów typu takiego, że chciano go zrobić jak najszybciej co przełożyło się na to że np. ja nie mogłem wystawić swojej propozycji choć mam w rodzinie grafika, który dla hondy stworzył bardzo fajne logo, z którym jako jedyny zrobiłem sobie koszulki. Myśle, że nie tylko ja nie miałem okazji przedstawić swojej propozycji. Drugi ogólny problem że wszyscy by chcieli, ale żaden projekt sie nie podoba, bo to za skomplikowany, to ma ktoś takie logo, to się nie da go umieścić na koszulce lub smyczy itp. Tylko że forum częstochowskich motocyklistów jest jeden poważny argument za: wszyscy się dobrze albo w miare dobrze znaja, ludzie się spotykaja, a forum też nie należy do najmłodszych i mimo to pomysl pojawił sie dopiero teraz. U nas problemem jest nie tylko to, że się nie znamy a forum jest młode i niezżyte ale dodatkowo to, że co z tymi co zmienią motocykl, jakie byłby kryteria osób które poprzez logo mogły indentyfikować z naszym forum, czy na zasadzie że każdy kto chce czy tylko Ci najcześciej się spotykający czy najbardziej aktywni.

Przepraszam może się czepiam szczegółów, ale z doświadczenia wiem, że może z tego po prostu nic nie wyjść a temat pójdzie w zapomnienie albo zostanie bez konkretnego zakończenia, bo póki co temat jest, ale jak ucichnie to się skonczy. Ja proponuje aby wszczymać się przynajmniej do przyszłego roku, może i forumowiczów nam przybedzie.

[ Dodano: 17-02-09, 23:52 ]
Żeby nie być gołosłownym pokusiłem się o małą statystykę:
- 11 użytkowników nie logowało się nigdy
- 14 logowało sie ostatnio w zeszłym roku
- 27 nigdy nic nie napisało
- 10 napisało 1 post (najprawdopodobniej tylko sie przywitało)
- tylko 24 napisało ponad 20 postów
- tylko 21 dziś odwiedziło nasze forum ale liczba postów nie wskazywała na taką ilość osób

Oczywiście nie każdy musi się wypowiadać tylko po to aby coś napisać i zrobić statystke, wiadomo nie o to chodzi. Nie pisze tego złośliwie ani z negatywnym nastawieniem do tematu tylko szkoda np. TasmaNa i jego czasu, który np. załatwi 50 szt. jednego rodzaju gadzetow a potem nie bedzie miał komu ich dać albo co gorsza bedzie to na zasadzie dać komu popadnie aby tylko sie tego pozbyć. A nie wspomne że za darmo nikt nam tego nie zrobi. Także proponuje reaktywować temat jak forum się troche rozkręci. Mimo wszystko mam nadzieje że temat logo zakończy sie pozytywnie, ale póki co spójrzmy na to trzeźwym okiem.

dokładnie o to mi chodziło , fajnie ze żeś to napisał

--------------------------------------------------------------------
RYCHU:

Hmm moze cos w tym co napisaliscie:) Jednak mysle, ze takie akcje integruja ludzi. Mam na mysli to, ze ma sie jakis pomysl wspolnie itp. Ale moze racja, patrzac na statystyki jest to bez sensu..;/ Szkoda!!!

Pozdro 600

-------------------------------------------------------------------
TAKSZAKAL:

Wszystko przyjdzie w praniu, a co do statystyk.. to calkiem ciekawie to wyglada ;p.
Poczekamy, bedzie nas wiecej to sie moze cos zacznie myslec.. a na razie to mozemy myslec nad projektami i sie z nami nimi dzielic, moze to cos przyspieszy, kto wie ;p. A co do zmiany moto to fakt, jesli ktos zmieni motocykl to co.. nie jest juz akceptowany na forum :p ?.

KOSA1022:

Ja uważam że Loku ma racje. Uważam że na sam początek do naszej identyfikacji (czyli forumowiczów) moglibysmy wymyślić projekt naklejki którą przy jakimś spocie ponaklejalibyśmy na moto.

RYCHU:

Hmm moze to jest jakas alternatywa. W takim razie trzeba pomyslec nad jakims logiem i wybrac. Tylko czy wszyscy sie zgadzaja na naklejki? Co o tym myslicie:>?

Pozdro 600
Miki

Postprzez Miki » wtorek, 17 marca 2009, 11:36

MIKI:

ja jestem za, fajnie by się tak identyfikować. :yw:

TAKSZAKAL:

Jestem za.. moze w niedziele cos sie pobawie.. :D . Niech kazdy cos sie postara zrobic i niech sie z nami podzieli, malo skomplikowane logo tez bedzie mialo swoj urok :D .

LOKU:

Myśle że na początek w zupełności wystarczy. Jak bedzie chwilka w przerwie w nauce to coś spróbujemy zaproponować.

TASMAN:

Moje zdanie jest takie, ze pomysl na logo warto zaczac :)

Zreguly jest tak ze kazdy projekt bedzie w miare czasu dojrzewal i ewoluowal.
Co do gadzetow to moze faktycznie ze wzgledu na koszty przy obecnym realnym zapotrzebowaniu nie ma to sensu, ale takie dobniejsze rzeczy jak np. naklejki itp. mozna zrobic nawet w mniejszych ilosciach :)

No wiec...

Zeby mialo to rece i nogi wrzuce zaraz nowy temat co do projektow loga. Mysle ze warto dac okreslone zalozenia czasowe aby nie rozciagalo sie to w nieskonczonosc :)

Sprawiedliwy wybor projektu natomiast mozemy rozwiazac a pomoca ankiety jaka podczepie pod dany watek :)

----------------------------------------------------------------
LOKU:

W zupełności się zgadzam :)
Miki

Powrót do HYDEPARK