KUFRY BAGAŻOWE + STELAŻ

tuning, kufry bagażowe, crash-pady, naklejki, duperele...

Postprzez mynka_uk » sobota, 5 grudnia 2009, 23:45

można na pewno założyć 52l Givi maxia bo zakładałem swój kufer centralny :) Jedyny minus to to że moto staje się wtedy odrobinę szerokie i na pewno może to utrudniać przeciskanie się w korkach
Odnosmie linka to dziwne bo ja mogę go bezproblemowo otworzyć... moze dlatego że to aukcja gdzie dane licytujących są chronione ???
Jutro odbiorę kufry i postaram się zrobić jakieś zdjęcia
mynka_uk

Postprzez pegaz » niedziela, 6 grudnia 2009, 08:48

Link zadzialal poprawnie. To sa E52 :) Jestem ciekawy jak wygladaja zalozone i jak Ci sie bedzie z nimi jezdzilo. Koniecznie daj zdjecia.
Ostatnio edytowano niedziela, 6 grudnia 2009, 08:49 przez pegaz, łącznie edytowano 1 raz
pegaz

Postprzez mynka_uk » niedziela, 6 grudnia 2009, 15:24

Obiecane zdjęcia
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Chwilowo to całość wygląda jeszcze dosyć żałosnie ale po polakierowaniu na niebiesko
powinno być OK :)
Jeżeli chodzi o wrażenia z jazdy to na autostradzie przy pustych kufrach i prędkości 170/h w zasadzie nie odczuwa się różnicy z kuframi czy bez. Zdecydowana poprawa komfortu jazdy w stosunku do sakw.
Zauważone minusy (gdy usiłowałem się przecisnąć pomiędzy swoim samochodem a murem... zawsze mieściłem się tam bezproblemowo... ) moto jest zdecydowanie szersze i zakładanie że jeżeli kierownica przeszła to i tył przelezie traci niestety rację bytu...

To chyba nie jest E52 bo mój kufer centralny ma 52l a te kufry wydają się być większe... ale może to tylko złudzenie
ps . przepraszam za jakość zdjęc ale były zrobione przy użyciu komórki..
Ostatnio edytowano niedziela, 6 grudnia 2009, 15:27 przez mynka_uk, łącznie edytowano 1 raz
mynka_uk

Postprzez pegaz » niedziela, 6 grudnia 2009, 15:41

Twoje jajko wyglad teraz jak pociag towarowy :) Tak, lakierowanie pod kolor maszyny na pewno duzo wniesie. Calosc raczej bedziesz zakladal na dluzsze wyjazdy, takze nie ma co sie przejmowac szerokoscia.

Swoja droga to teraz mozesz swiadczyc uslugi kurierskie :)
Ostatnio edytowano niedziela, 6 grudnia 2009, 15:41 przez pegaz, łącznie edytowano 1 raz
pegaz

Postprzez mynka_uk » niedziela, 6 grudnia 2009, 15:48

teraz to ja mogę pomaać w przeprowadzkach... ;)
Muszę wyczuć szerokość motocykla i będzie OK. Zakup uważam za udany tylko teraz lakierek, ale to już w przszłym roku bo chwilowo nie mam czasu... :(

[ Dodano: 06-12-09, 17:16 ]
poszperałem w internecie i znalazłem te kufry to Givi Maxia E50 czyli 50l pojemności
mynka_uk

Postprzez Byniu » poniedziałek, 7 grudnia 2009, 18:21

teraz to istny "Trans Atlantis" :mrgreen:
No risk no fun
Byniu

Stelaz po kufry Givi

Postprzez firefox » poniedziałek, 8 lutego 2010, 22:18

Mam pytanko bo zupelnie nie jestem w temacie. Mam okazje zrobic stelaz pod kufer u kolesia po kosztach (do jajek tez, wiec jak ktos chetny to pisac), jednak nie mam obecnie kufra a jak domyslam sie, pewnie stelaze sa wykonywane pod konkretne plyty od kuferkow. Pewnie firma Givi ma inny niz "avina", poprawcie mnie jesli sie myle.

Czy wykonujac taki stelaz powinienem posiadac plyte od konkretnej firmy, czy to nie ma znaczenia?

Mam nadzieje, ze mnie rozumiecie
Chodzi Ci o cos, [you]??
http://sqlszkolenia.pl
firefox

Postprzez unio » wtorek, 9 lutego 2010, 05:59

Płytę dokręcasz do stelaża. W poprzednim moto miałem stelaż samoróbkę i kufer avinę. Odległości uchwytów do mocowania płyty są "elastyczne", posiadają sporą regulacje i nie ma problemu z jej przymocowaniem. Wiadomo że jakieś proporcje zachować trzeba żeby nie wyglądało to jak przyczepa od ciągnika.
unio

Postprzez mynka_uk » wtorek, 9 lutego 2010, 08:05

Myślę że posiadanie płyty na pewno by nie zaszkodziło bo każdy z producentów inaczej rozmieszcza otwory monrażowe (Givi i Kappa są ze sobą kompatybilne )
mynka_uk

Postprzez guardian_angel » wtorek, 9 lutego 2010, 08:56

firefox, bez płyty ani rusz, bo to pod nią robisz stelaż, a po co robić jak się nie zna wymiarów i rozstawu otworów montażowych? Ja robiłem w pierwszej kolejności ramę na podstawę, a później stelaż do montażu na moto.
FORUMOWICZU - WŁĄCZ MYŚLENIE !!!
guardian_angel

Postprzez ZiGi » wtorek, 9 lutego 2010, 09:43

Ja kupiłem stelaż i kufer firmy Shad więc musiało pasować do siebie, ale muszę powiedzieć że płyta pod kufer ma tyle różnych otworów że bez problemu do każdego innego stelaża też bym mógł ją zamontować.
ZiGi

Wskaźniki do Automapy:
GSX600F GSX650F Hayabusa

Nie dyskutuj z idiotą bo cię sprowadzi do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.
ZiGi

Postprzez firefox » wtorek, 9 lutego 2010, 10:19

Czyli tak jak myslalem, najlepiej miec plyte. To teraz pytanie, jesli znajde plyte od kufrow Givi to na tej plycie zamontuje kazdy kufer tej firmy??? Nie ma znaczenia czy to bedzie kufer z takiego medelu czy innego Givi, plyta jest uniwersalna ????

Drugie pytanie, czy ktos z Warszawiakow jesli odpowiedz na pytanie 1 jest pozytywna moze pozyczyc na kilka dni sama plyte pod kufer???Zawioze ja do kolesia ktory zrobi mi stelaz pod plyte, moto ma swoje wiec wszystko co trzeba bedzie mial :)

Prosze :P
Chodzi Ci o cos, [you]??
firefox

Postprzez ZiGi » wtorek, 9 lutego 2010, 10:54

Ja nie mam moto pod ręką żeby odkręcić płytę no i moja jest SHAD
ZiGi

Wskaźniki do Automapy:
GSX600F GSX650F Hayabusa

Nie dyskutuj z idiotą bo cię sprowadzi do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.
ZiGi

Postprzez pegaz » wtorek, 9 lutego 2010, 11:55

firefox napisał(a):Czyli tak jak myslalem, najlepiej miec plyte. To teraz pytanie, jesli znajde plyte od kufrow Givi to na tej plycie zamontuje kazdy kufer tej firmy??? Nie ma znaczenia czy to bedzie kufer z takiego medelu czy innego Givi, plyta jest uniwersalna ????

Givi ma standard monorack i monokey. Jezeli kufer spelnia ktorys ze standardow to bedzie pasowal. Tych standardow mocowan uzywa na pewno Givi/Kappa/motodetail.

Jezeli myslisz o stelazu centralnym, to stelaz jest uniwersalny, natomiast plyte mozesz sobie dobrac pod kufer. Najlatwiej bedzie jak znajdziesz kufer jaki chcesz uzywac, dobierz plyte, a na koncu wykonaj stelaz.
pegaz

Postprzez guardian_angel » wtorek, 9 lutego 2010, 14:37

Ale jak kupujesz kufer to przecież od razu jest z płytą montażową - tak ?
Ostatnio edytowano wtorek, 9 lutego 2010, 14:37 przez guardian_angel, łącznie edytowano 1 raz
FORUMOWICZU - WŁĄCZ MYŚLENIE !!!
guardian_angel

Postprzez jaca » wtorek, 9 lutego 2010, 14:53

jak kupowałem kufer AVINA dali 2 płyty
jaca

Postprzez firefox » wtorek, 9 lutego 2010, 15:49

guardian_angel napisał(a):Ale jak kupujesz kufer to przecież od razu jest z płytą montażową - tak ?

No tak, ale ja nie kupuje narazie kufrow tylko robie stelaz, stad moje pytanie, czy jak wezme plyte z montazem w systemie monorack i monokey i pod niego zrobie stelaz to pozniej kazdy kufer ktory ma taki system mocowania wejdzie, czy to bedzie Givi 20 litrowy czy 50 litrowy nie bedzie mialo znaczenia (biore pod uwage tylko Givi).

Jesli tak to dla mnie w tej chwili ma znaczenie dorwac obojetnie jaka plytke z systemu monorack lub monokey??

Dobrze paniemaju ?
Chodzi Ci o cos, [you]??
firefox

Postprzez mynka_uk » wtorek, 9 lutego 2010, 16:45

dobrze :)
mynka_uk

Postprzez firefox » wtorek, 9 lutego 2010, 16:47

No to moje tanie dziewczynki, kto bedzie tak mily i pozyczy mi na kilka dni sama plyte, no nie krepujcie sie, a wiem ze macie takie pytki :P :P
Chodzi Ci o cos, [you]??
firefox

Postprzez mynka_uk » wtorek, 9 lutego 2010, 17:10

ano mamy ale problem w tym że ja na przykład jestem ciut daleko...

Przed rozpoczęciem budowy takiego stelaża rozejżał bym się wpierw na ebay bo teraz jest jeszcze przed sezonem i wszystkie akcesoria są śmiesznie tanie...

http://cgi.ebay.co.uk/givi-rack_W0QQite ... 27af22a2a1
Musiałbyś dokupić tylko uchwyty montażowe ale za jednym zamachem top box i kufry boczne...

http://cgi.ebay.co.uk/SUZUKI-GSX600F-GI ... 45f0e5bf06
żałuj że nie masz już jajka...

http://cgi.ebay.co.uk/Givi-Wingrack-2-U ... 4a9e5756fc
mynka_uk

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do AKCESORIA I DODATKI