OTWIERANIE SIEDZENIA BEZ KLUCZYKA

owiewki, lusterka, sety, klamki, lakier, polerki...

Postprzez firefox » środa, 13 stycznia 2010, 12:18

guardian_angel, chyba mnie nie zrozumiales, jesli bedzie mial inna stacyjke z innym kluczykiem to tak bedzie mial jak wspomnialem. Stary kluczyk normalnie bedzie otwierac zadupek i wlew paliwa, natomiast nowa stacyjka bedzie miala nowy kluczyk ktorym bedzie uruchamiac moto. Chyba, ze ja cos pokrecilem. Kazda stacyjk ma inny kluczyk, jesli wiec zakupi na allegro to bedzie mial inny kluczyk.

Wydaje mi sie, ze nie mozna miec nowej stacyjki ze starym kluczykiem ?
Chodzi Ci o cos, [you]??
http://sqlszkolenia.pl
firefox

Postprzez guardian_angel » środa, 13 stycznia 2010, 15:46

Dobra ok to mi się pokićkało myślłem że będzie wszystkie zamki wymieniał, a tak będzie miał 2 różne kluczyki.
FORUMOWICZU - WŁĄCZ MYŚLENIE !!!
guardian_angel

Postprzez bboy4 » środa, 13 stycznia 2010, 18:01

FireFox - Na allegro można kupić komplety - Czyli płacisz 190zł i dostajesz stacyjke z kluczykiem oraz wlew paliwa i zamek siedzenia... Czyli przełoże wszystko żeby było oryginalnie...

Są też oferty samej stacyjki z kluczykiem ale różnica w cenie jest 20zł więc wole kupić komplet...
Ostatnio edytowano środa, 13 stycznia 2010, 18:02 przez bboy4, łącznie edytowano 1 raz
bboy4

Postprzez firefox » środa, 13 stycznia 2010, 18:10

No to chyba ze ja pamietam w Suzuki wraz z robocizna okolo 2 tys :)
Chodzi Ci o cos, [you]??
http://sqlszkolenia.pl
firefox

Postprzez TasmaN » środa, 13 stycznia 2010, 20:32

firefox napisał(a):No to chyba ze ja pamietam w Suzuki wraz z robocizna okolo 2 tys :)

no wlasnie :( taki pojebany ten rynek motocyklowy w Polsce ze ludzie zamiast w firmowym serwisie naprawiac to szukaja czesci z rozbitkow.

Moim zdaniem Suzuki w Polsce jest naprawde popierdolone. Zeby kurwa komplet zwyklych jebanych srubek do owiewki kosztowal ponad 100 zl??

A jak mi powiedzieli ile nowa glowica do Jajka to powiedzialem ze ich po prostu popierdolilo w tym Piasecznie :(
TasmaN

Postprzez bboy4 » poniedziałek, 8 lutego 2010, 23:29

Sprawa rozwiązana - Dorobili mi kluczyk do stacyjki bez wyjmowania jej z motoru :shock:

Poprostu zawiozłem motocykl do firmy , a oni dorobili mi kluczyk i wszystko OK. Koszt 100zł.

Z informacji mniej optymistycznych Motocykl sprzedałem - Zawsze będę tutaj zaglądał bo GSXF na zawsze zostanie w mojej pamięci jako motocykl który był dla mnie poprostu PIERWSZYM sprzętem.... Zawsze będę go pamiętał jako bezawaryjny i bardzo wdzięczny :) Naprawde....
bboy4

Postprzez TasmaN » wtorek, 9 lutego 2010, 00:43

bboy4 napisał(a):Z informacji mniej optymistycznych Motocykl sprzedałem - Zawsze będę tutaj zaglądał bo GSXF na zawsze zostanie w mojej pamięci jako motocykl który był dla mnie poprostu PIERWSZYM sprzętem....

I co dalej, Panie ??

bboy4 napisał(a):Zawsze będę go pamiętał jako bezawaryjny i bardzo wdzięczny :) Naprawde....

hehehe... nie denerwuj lepiej co poniektorych :D
TasmaN

Postprzez bboy4 » czwartek, 11 lutego 2010, 09:48

Co Dalej? No cóż taka informacja może wydawać się dziwna ale 3 dni po sprzedaży GSXF-a zakupiłem drugie moto - Raczej dla Handlu ale napewno się nim przejade...

Kupiłem Yamahe R1 z 1999 roku :shock: Nie wiem po co i nie wiem czemu...
bboy4

Postprzez pegaz » czwartek, 11 lutego 2010, 16:42

bboy4 napisał(a):Kupiłem Yamahe R1 z 1999 roku :shock: Nie wiem po co i nie wiem czemu...

Pewne jest to, ze musisz z tym zyc.
pegaz

Postprzez kyrtap87 » czwartek, 11 lutego 2010, 19:36

bboy4, zapodaj jakieś foty co kupiłeś jak wygląda itd
kyrtap87

Postprzez bboy4 » piątek, 12 lutego 2010, 23:13

To zdjęcia z ogłoszenia z którego kupiłem - Nowych fotek nie robiłem bo R1 na śniegu wygląda dziwnie ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Malowanie oryginalne - Naklejki pod lakierem - Napęd zupełnie OK - Właśnie zmieniam olej z filtrem i świece - Co dziwne do pojemności 998cm wchodzi o 1 Litr mniej oleju niż do Jajka :shock:
Ostatnio edytowano piątek, 12 lutego 2010, 23:18 przez bboy4, łącznie edytowano 4 razy
bboy4

Postprzez TasmaN » piątek, 12 lutego 2010, 23:25

chce ktos kupic moje jajko ??

ja pierdziele... podoba mi sie, jak nigdy R1 mi sie nie podobala...

hmmm... oznaka ewolucji motocyklowej? :D

Ale Panie bboy, ale kose to sie sklada jak sie moto przestawia :D niezla kreche namalowales na kostce :D :D
TasmaN

Postprzez kyrtap87 » sobota, 13 lutego 2010, 11:36

bboy4, za ile kupiłeś chcesz sprzedać
kyrtap87

Postprzez bboy4 » niedziela, 14 lutego 2010, 15:35

kyrtap87 napisał(a):bboy4, za ile kupiłeś chcesz sprzedać

Nie nie chce sprzedać - W tej chwili poleruje wszystkie plastiki , zmieniam świece i olej z filtrami.

Przygotowuje ją do sezonu - Chce zobaczyć jak się będzie jeździć i wtedy zdecyduje czy wracam do klasy 600 czy zostawiam sobie R1 na jeden sezon i wtedy sprzedawał będę na koniec sezonu...

Generalnie nic nie wiem jeszcze o jeździe tym moto - Nie wiem jak się będzie prowadził , ile będzie palił oraz czy nie będzie dla mnie zbyt brutalny nawet przy przelotowych trasach...

Generalnie chcę spróbować ale nastawim się na sprzedanie jej po jakimś czasie - Jak się przejade określe czy sprzedaje jeszcze w sezonie czy po sezonie...

Docelowo chciałbym dojść do Hondy CBR F41 600 - Uważam że ten sprzęt jest poprostu dla mnie najbardziej odpowiedni (już jeździłem).

Aha - za ile kupiłem - Nie chce podawać konkretnej kwoty , ale wystarczającym określeniem będzie to że do kwoty ze sprzedaży Jajka dołożyłem równe 1000zł.

Wydatki jakie mnie czekają abym uważał że R1 jest gotowa do jazdy i aby wyglądała tak jak ja tego chce ( rysy , otarcia) to koszt całkowity około 800zł. (w tym już zawarte są koszta oleju z filtrem i świec)

Rejestracja 200zł - Czyli łącznie Stan Perfect R1 to około 2000zł dołożone do kasy ze sprzedaży Jajka....
Ostatnio edytowano niedziela, 14 lutego 2010, 15:46 przez bboy4, łącznie edytowano 2 razy
bboy4

Postprzez guardian_angel » niedziela, 14 lutego 2010, 19:01

Ale to chyba nie ten dział chłopaki do takich dyskusji.
guardian_angel

Postprzez zolwik » niedziela, 14 lutego 2010, 20:12

Anioł to zrób tu porządek :mrgreen:
JA TU TYLKO SPRZĄTAM !!!
zolwik

Postprzez guardian_angel » wtorek, 17 sierpnia 2010, 13:22

Tak przeglądałem ten temat i muszę powiedzieć że też miałem problem z otorzeniem kanapy bez kluczyka. Historia jest taka, że po złożeniu całego ogona w całość zapomniałem wsadzić linkę od zamka w uchwyt zapadki i zatrzasnełem kanapę. Kluczyk był w zamku, nie zatrzasnełem go, ale mogłem sobie nim kręcić do woli bo zamek nie naciągał linki od zapadki. Zaczeła się walka z kanapą która nic nie dała. Odkręciłem nadkole od spodu błotnika, wykręciłem śrubki jakie tylko były dostępne przy zadupku i zrobiła się mała szparka pomiędzy światłem tylnym i ogonem. Bardzo długim pręcikiem przesunełem skobel i kanapa się otworzyła. Uff.
guardian_angel

Postprzez bboy4 » poniedziałek, 21 marca 2011, 13:06

Cześć Chłopaki - Witam Ponownie ;)

Yamaha R1 sprzedana , od 3 dni jestem posiadaczem SUZUKI GSX-R 740 K4

Powrót do Suzuki , więc postanowiłem zajrzeć do tego forum z sentymentu rzecz jasna :D

Pozdrawiam Wszystkich w Nowym Sezonie
Ostatnio edytowano poniedziałek, 21 marca 2011, 13:07 przez bboy4, łącznie edytowano 1 raz
bboy4

Postprzez TasmaN » poniedziałek, 21 marca 2011, 13:53

Witamy :)

... i zatrzasnales kluczyki? :shock:
TasmaN

Postprzez zolwik » poniedziałek, 21 marca 2011, 15:39

bboy4 napisał(a):..., od 3 dni jestem posiadaczem SUZUKI GSX-R 740 K4

Powrót do Suzuki ,

Jakiś nowy model hmm .. takiego jeszcze nie widziałem :lol: :mrgreen: :P
JA TU TYLKO SPRZĄTAM !!!
zolwik

Poprzednia stronaNastępna strona