Demontaz kierunkow i stopu

owiewki, lusterka, sety, klamki, lakier, polerki...

Demontaz kierunkow i stopu

Postprzez firefox » piątek, 24 kwietnia 2009, 12:54

Hejka, tak zeby nie popsuc za pierwszym razem jak w temacie, chodzi mi o zdjecie kierunkow oraz stopu.

Moze sie ktos podzieli zeby nie polamac.
firefox

Postprzez Nyuno » piątek, 24 kwietnia 2009, 13:23

Zdjęcie? Chodzi Ci o same żarówki czy o całe szkła?

Jak żarówki to odkręć kierownicę w przeciwną stronę i dobierz się po kablu do żarówki (od dołu).
Jak całe szkła to musisz bok zdjąć (łączy się z czaszą, więc kręcenia trochę będzie). Może uda Ci się bez całkowitego zdejmowania boku, ale nie polecam, bo łatwo ułamać co nieco.

Tak przynajmniej ja to robiłem. Może ktoś inny zna lepszy sposób.
Obrazek
Nyuno

Postprzez firefox » piątek, 24 kwietnia 2009, 13:46

No wlasnie chodzi o cale szkla, bo jak zdjme to sobie juz poradze. Myslalem moze ze bez zdejmowania owiewek da sie jakos zdemontowac...
Chodzi Ci o cos, [you]??
http://sqlszkolenia.pl
firefox

Postprzez firefox » poniedziałek, 4 maja 2009, 17:39

Kierunkow sie nie zdemontuje bez sciagania owiewki, gdyz klosz jest na srubach przykrecony do owiewki
Chodzi Ci o cos, [you]??
http://sqlszkolenia.pl
firefox

Postprzez guardian_angel » wtorek, 5 maja 2009, 06:56

Jeśli chodzi o demontaż stopu mogę pomóc, bo jak montowałem alarm to cały zadupek musiałem ściągnąć. Stop jest przykręcony do takiej metalowej kształtki która jest z koleji skręcona z boczkami. Sama owiewka trzyma się na 3 śrubach i 1 trzpieniu w gumce przy zbiorniku paliwa i 2 wspólne śruby spinające przy kloszu. Wyjmij oprawkę z żarówką z klosza (obrót). Odkręć od górnego stalaża tam grzie przychodzi siedzenie, potem odkręcić rączkę, potem od spodu pod błotnikiem (jest z nim skręcona), potem odkręcić przy wysokości kluczyka od siedzenia metalową kształtkę, a na końcu odkręcić podświetlenie tablicy, żeby dojśc do dolnej śruby spinającej dwie owieki, a potem górną śrubę. Jak to wszystko poodkręcasz to powinno sie wszystko rozdupcyć.
FORUMOWICZU - WŁĄCZ MYŚLENIE !!!
guardian_angel

Postprzez david88 » niedziela, 25 kwietnia 2010, 19:45

Siema. wiem że może troszkę nie na temat, ale skoro mowa tu o zdejmowaniu kierunków, owiewek.... To mam do was takie pytano. Jeździliście swoimi gsxf-em bez owiewek?? Chce zdjąć owiewki na klika dni ale w między czasie pewnie trochę polatam. Skoro złe miejsce wybrałem no to przepraszam...Pozdrawiam
david88

Postprzez zolwik » niedziela, 25 kwietnia 2010, 20:38

david88 napisał(a):Siema. wiem że może troszkę nie na temat, ale skoro mowa tu o zdejmowaniu kierunków, owiewek.... To mam do was takie pytano. Jeździliście swoimi gsxf-em bez owiewek?? Chce zdjąć owiewki na klika dni ale w między czasie pewnie trochę polatam. Skoro złe miejsce wybrałem no to przepraszam...Pozdrawiam

Osobiście latałem imbrykiem bez pługu ,szyby i przednich PCV .
Ale w czym problem? kierunki lustra trzeba ponownie przykrecić .

Obrazek
Ostatnio edytowano niedziela, 25 kwietnia 2010, 20:44 przez zolwik, łącznie edytowano 1 raz
JA TU TYLKO SPRZĄTAM !!!
zolwik

Postprzez david88 » niedziela, 25 kwietnia 2010, 21:25

Dzięki. Tak poprostu pytałem. Rozkręce owiewki bo chyba gdzieś mi olej leci bo rama nadole obok okienka od oleju jest mokra a przy okazji wyczyszcze sobie te owiewki od spodu i jeszcze klika innych rzeczy
david88

Postprzez ivan » poniedziałek, 26 kwietnia 2010, 09:12

Z imbrykami nie ma problemów, ale w jajku jak zdejmiesz owiewki to kierunkowskazy musisz w ręku trzymać ;)
ivan

Powrót do NADWOZIE