stawianie na koło jajka

Prowadzenie, składanie w zakręty, jazda w grupie, hamowanie...

Postprzez TasmaN » wtorek, 24 sierpnia 2010, 22:14

A cus takiego znalazlem do przeliczania przelozen, moze do gumowania sie przydac: http://www.gearingcommander.com/
TasmaN

Postprzez ElViajero » środa, 25 sierpnia 2010, 06:23

zolkos napisał(a):to wiem ... tylko czy jest możliwe ze jak dali te wieksze gazniki to prawie 30 kucy wzrosła moc??

hmm ok 30% wzrostu mocy przy wymianie tylko gaźników to ja raczej nie wierzę.
ElViajero

Postprzez zolkos » środa, 25 sierpnia 2010, 13:51

chyba ze tez co innego tam robiła ta firma ale tez wątpie... i dzieki za odpowiedz :)
zolkos

Postprzez Raczek » czwartek, 2 września 2010, 16:42

Hejka. Bez zmiany zebaty imbryczek idzie bez problemu na gume :) trzeba tylko uwazac bo potrafi zaskoczyc i przykryc :P Co do 130KM to powiem Ci ze przy tej mocy moment obrotowy wzroslby Ci na tyle ze na 2 biegu szedlby z gazu do pionu :mrgreen: a jedynka byla by szatanska do opanowania .... wiec pare kucy moglo dojsc ale z drugiej strony patrzac na rocznik to do tej pory z 5 kucy zdechlo conajmniej i chocby Ci z 10 doszlo to roznica bedzie niewielka ;) Jesli zrobili w nim cos jeszcze i ma 130KM to poprosze przepis na takie cudo :brawo: :mrgreen:
Raczek

Postprzez Budzik » czwartek, 2 września 2010, 17:06

u ans w imbrykach siedzi silnik od gsxr'a ma tyklo zmniejszona moc chya poprzez zastosowanie mniejszych gaznikow
Na granicy przyczepności uciekamy codzienności
Budzik

Postprzez zolkos » piątek, 3 września 2010, 18:01

sam nie wiem ile ma kucy bo macie racje na 130 to na kapcia z 2 by szedł jak szatan a piec mam z 2003 r. bo o ile pamietam w imbrykach były czarne silniki a ja mam srebrny jak w jajku ale nie wiem czy to od jajka :P ale te gazniki mam wieksze i sprawdzalem odciecie gazu to mam przy 13 tys . fajnie ze możecie co nieco podpowiedziec :) ale powiem jedno czy on ma 98 KM czy ponad to i tak to jest mój motor i dla mnie jest zarąbisty i super do nauki bo wiadomo pojemnosc i masa duza niz shl wsk i MZ :P i duzo mi daje frajdy mysle ze lepszego nie mogłem kupić (kasa itp :P ) podziwiam tych co juz potrafią zejsć na kolano i latać na gumie :) moze kiedyś też tak bede potrafił tylko wiadomo trening :P a ja jak narazie sie boje o niunie by nie przytrzeć ale bede sie umial :D
zolkos

Postprzez Budzik » sobota, 4 września 2010, 10:21

spokojnie powoli i z cierpliwoscia, ianczej to nie da rady
Budzik

Postprzez zolkos » sobota, 4 września 2010, 16:33

teraz to wole smigać niz uczyć sie gumować ,choć juz z 2 tygodnie nie jeździłem bo to deszcze i sprawy osobiste ...mam nadzieje ze jutro ladna pogoda bo mam zamiar troche posmygac :)
zolkos

Postprzez Gof » niedziela, 5 września 2010, 15:49

Eee a mi się nie udaje na tylne postawić, co najwyżej na przednie przy hamowaniu :D
Ostatnio edytowano niedziela, 5 września 2010, 15:49 przez Gof, łącznie edytowano 1 raz
Gof

Postprzez zolkos » niedziela, 5 września 2010, 19:30

heh ale i tak na kolo stawiasz xD a mi sie podoba jak na przednim kole zawracaja motor o 180 stopni i rura spowrotem xD
zolkos

Postprzez Gof » niedziela, 5 września 2010, 19:43

Ja umiem tak najwyżej lekko skręcić ale przy małej prędkości :D
Gof

Postprzez zolkos » niedziela, 5 września 2010, 21:31

to też niezle :P a ja jeździłem kiedyś do tyłu hehe xD jawke 50 ccm (czyli ogara ) :D odpalilem na zapych do tylu i smigała do tyłu heh :D ale powiem ze dziwne uczucie zwłaszcza jak ostro sie ruszało xD tylko po tym musiałęm zapłon ustawiać od nowa bo sie poprzestawiał :P
zolkos

Postprzez Suchy » niedziela, 5 września 2010, 22:04

jajco da sie spokojnie postawic na gume, mowa o 600. ; P.
Suchy

Postprzez Gof » poniedziałek, 6 września 2010, 02:45

Tak swoją drogą to czasem brakuje mi wstecznego biegu w jaju :D
Gof

Postprzez ivan » poniedziałek, 6 września 2010, 08:50

Suchy napisał(a):jajco da sie spokojnie postawic na gume, mowa o 600. ; P.

Nie zobaczę - nie uwierzę

Suchy, nagraj filmik (nawet komórką przyklejoną do kasku) :) jak stawiasz na koło jajko, a stawiam flaszkę 8)
Poważnie mówię :)
Oczywiście wszystko na seryjnej zębatce
Ostatnio edytowano poniedziałek, 6 września 2010, 08:50 przez ivan, łącznie edytowano 1 raz
ivan

Postprzez Suchy » poniedziałek, 6 września 2010, 10:12

moge coś nakręcić jak tylko będzie pogoda : ))).
a może być z boku kręcone? ; >

wszystko da sie ppostawić na gume... tylko trzeba pokombinował troche, próbować itd i daje rade : PP.

Ivan- a to ma być sam podrzut czy przejechanie jakiegoś odcinka? ; PP bo Ja takie szponty robie na parkingu Lidlowskim : P. Niewiem czemu, ale tam guma ma lepszą przyczepność niż na asfalcie ;|.
Suchy

Postprzez Budzik » poniedziałek, 6 września 2010, 13:37

ivan suchy obaj z wwy to musicie sie spotkac i wtedy nie tzerba filmow telefonem tylko ivan mozesz byc nawet operatorem kamery ;]. a jak na parkinbgu lidlowym latacie to i po flaszke bedziesz mial blisko :D
Budzik

Postprzez ivan » poniedziałek, 6 września 2010, 20:18

Tak jak mówiłem, chętnie to zobaczę. Dla mnie pójście na gumę oznacza przejechanie kilkudziesięciu metrów. Nie oczekuję że pójdzie na koło i operując gazem utrzyma pion :)

A tak poza tym to parkingi pod marketami nie są chyba najlepszym miejscem do stuntu bo kostka nie ma takiej przyczepności jak asfalt.

W jakiej w ogóle dzielnicy latasz bo ja ostatnio krucho stoję z czasem ale chętnie podjadę w wybrane miejsce :)
ivan

Postprzez Budzik » wtorek, 7 września 2010, 11:13

no no, ja tez moge podjechac :D
Budzik

Postprzez Gof » środa, 8 września 2010, 00:25

Też się piszę :) Można przy okazji zrobić mały spot :)
Gof

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Technika jazdy