POLEROWANIE, PIASKOWANIE, CHROMOWANIE

owiewki, lusterka, sety, klamki, lakier, polerki...

Postprzez TasmaN » środa, 28 kwietnia 2010, 08:04

Cygi napisał(a):Mynka pytales co na poprzedniej stronie co zrobic z lagami ja dzis uzyłem na rzepie materiału lekko sciernego takiego jaki wystepuje czasami na gabkach dwustronnych do mycia naczyn. Potem uzylem pasty autosol filc i jazda z wiertarka. Efekt luistereczko na lagach tylko ze wymaga to troche czasu ale efekt jest zadawalajacy. Trzeba odkrecic koło i zaciski zeby bylo latwiej. Musze wlasnie tak zrobic bo musze wyczyscic do konca.
Obrazek

Jak bedziesz zmienial uszczelniacze to proponuje wziac lagi i wyrownac papierem sciernym od 480 do 1500-2000 (wodny) i potem jeszcze raz spolerowac :) Efekt powali cie na kolana :)

Niestety po jakims czasie zasniedzieje :( i trzeba bedzie znow polerowac.
TasmaN

Postprzez Krzysiek1989 » środa, 28 kwietnia 2010, 10:42

Ja przy lagach bym nic nie kombinował z czyszczeniem i polerowaniem. Lepiej zostawić w oryginale, chyba że ktoś ma strasznie obite, bo pózniej przy sprzedaży ktoś ( przynajmniej ja) może podejrzewać że było coś przy lagach robione, np. prostowane, pózniej przeczyszczone i zapolerowane zeby nie było widać.
Krzysiek1989

Polerka felg

Postprzez cinkpin » niedziela, 23 stycznia 2011, 16:32

Witam, mam pytanko. Czym dobrze wypolerować ranty w felgach, bo na razie zrobiłem to krążkiem filcowym z pastą do polerowania ale wyszło sporo wżerów i to mnie irytuje bo nie mogą ich wypolerować :x .jak mi się uda to zamieszczę foto przed zabiegiem i po

http://img703.imageshack.us/img703/5850/dsc01199o.jpg
http://img703.imageshack.us/img703/9166/dsc01200o.jpg
Ostatnio edytowano niedziela, 23 stycznia 2011, 16:34 przez cinkpin, łącznie edytowano 2 razy
cinkpin

Postprzez guardian_angel » poniedziałek, 24 stycznia 2011, 09:14

Wżerów nie spolerujesz , muszisz je zeszlifować papierkiem wodnym, niestety męczarnia, a dopiero jak zrównają się z całością powierzchni można polerować.
FORUMOWICZU - WŁĄCZ MYŚLENIE !!!
guardian_angel

Poprzednia strona

Powrót do NADWOZIE