Trasa warszawa - Ustka

TYLKO: informacje, umawianie się, propozycje...
Do relacji z wypraw itp. jest Dział FOTORELACJE

Trasa warszawa - Ustka

Postprzez firefox » czwartek, 25 czerwca 2009, 09:07

Powitac wszystkich w tym temacie.

Zdecydowalem sie w tym temacie napisac posta, poniewaz dla mnie to duza wyprawa poprzedzona ogromnymi przygotowaniami :)

Planuje wkoncu podroz w rodzinne strony, a wiec do Ustki zaczepiajac przy okazji jeden z wiekszych pokaz sztucznych ogni w Polsce. Moze zmiast biadolic zacytuje:

"Impreza cykliczna, w formie pokazów konkursowych. W tym roku zaprezentują się firmy z Polski i Litwy. W Jury zasiądą: Wojciech Goryca-specjalista ds. pirotechniki WIZ-T, Darek Maciborek-prezenter RMF FM, Marek Biliński-kompozytor i instrumentalista , Antoni Franczak-dyrektor Słupskiego Ośrodka Kultury, Maciej Kobyliński-prezydent Słupska i Jan Olech-burmistrz Ustki. Na scenie wystąpią: Don Wasyl, Big Band, Wszystkie Wschody Słońca, , Smile (covery Queen), Ustecky, Anna Chodyna Miejsce imprezy: port, Promenada Nadmorska. Organizatorzy: Urząd Miasta Ustka Wydział Promocji, Urząd Miasta Słupsk"

Dodam tylko, ze pokaz jest organizowany juz od kilku lat i grube tysiace forimy wykladaja na organizacje, a organizacja jest pierwsza klasa, poniewaz to nie jest zwykle strzelanie jak w sylwestra. Pokaz jest wykonany pod podklad muzyczny i w jego rytm sa strzelane male i duze fajerwerki w zaleznosci od zalozen i tematu muzyki. Przezycie nie zapomniane :)

Kiedy:
Ogólnopolski Festiwal Sztucznych Ogni Dwumiasto Ustka - Słupsk 2009 2009-07-02 2009-07-04

Termin musze potwierdzic, ale to informacja ze strony www.ustka.pl

Jesli termin sie potwierdzi, planuje wyjechac z Warszawy 2 lipca (czwartek) rano, powiedzmy 8:00.
Trasa to: Warszawa (7) - Plonsk (10) - Drobin - Sierpc - Rypin - Brodnica - Grudziadz - Autostrada - Obwodnica Gdanska (wylatuje na rondzie bodajze Gdynia Chylonia) - no i prosto na Slupsk

Trasa w obie strony bedzie liczyc okolo 1000 km + przejazdy na miejscu :)

Mam, jeszcze dwie alternatywne drogi, ale sporo na nich radarow, a ja chce troche pocisnac na autostradzie (platna za caly odcinek 13 zl)

Czy ktos chcialby sie dolaczyc?

Forumowiczy z tych okolic zapraszam do rozmowy, moze sie umowimy po drodze na spotkanie, pogadac?
Ostatnio edytowano czwartek, 25 czerwca 2009, 09:09 przez firefox, łącznie edytowano 1 raz
Chodzi Ci o cos, [you]??
http://sqlszkolenia.pl
firefox

Postprzez zolwik » czwartek, 25 czerwca 2009, 20:35

No to masz u mnie przestanek w Gdyni chyloni ,oczywiście jak twój czas pozwoli to kawka -obiadek zapraszam. Służe pomocą
JA TU TYLKO SPRZĄTAM !!!
zolwik

Postprzez firefox » piątek, 26 czerwca 2009, 06:24

zolwik napisał(a):No to masz u mnie przestanek w Gdyni chyloni ,oczywiście jak twój czas pozwoli to kawka -obiadek zapraszam. Służe pomocą

Hehe dzieki, czas mysle, ze powinien na pewno pozwolic na spotkanie bo wyjade z Warszawy okolo 8 rano. Gdybym jechal na maksa to licze, ze bylbym na miejcu (Ustka) w okolo 4 godziny, ale w zwiazku z tym, ze bede jechac rekreacyjnie pewnie okolo 12 bede dopiero w Gdyni :)

No to szykuj swoje moto i spotkamy sie juz w najblizszy czwartek o ile nic sie w moich planach nie zmieni :)

Nie widze tylko informacji od dwoch ziomkow ze Slupska z ktorymi chce posmigac po okolicy :)
Ostatnio edytowano piątek, 26 czerwca 2009, 06:25 przez firefox, łącznie edytowano 1 raz
Chodzi Ci o cos, [you]??
firefox

Postprzez zolwik » piątek, 26 czerwca 2009, 12:50

firefox napisał(a):
zolwik napisał(a):No to masz u mnie przestanek w Gdyni chyloni ,oczywiście jak twój czas pozwoli to kawka -obiadek zapraszam. Służe pomocą

Hehe dzieki, czas mysle, ze powinien na pewno pozwolic na spotkanie bo wyjade z Warszawy okolo 8 rano. Gdybym jechal na maksa to licze, ze bylbym na miejcu (Ustka) w okolo 4 godziny, ale w zwiazku z tym, ze bede jechac rekreacyjnie pewnie okolo 12 bede dopiero w Gdyni :)
Myśle że max cały odcinek nie przelecisz i w 4h to dobra średnia

No to szykuj swoje moto i spotkamy sie juz w najblizszy czwartek o ile nic sie w moich planach nie zmieni :)
Moto czeka na podróż ,to odholuje cie do lęborka bo mam zamiar tam lecieć
Nie widze tylko informacji od dwoch ziomkow ze Slupska z ktorymi chce posmigac po okolicy :)

Namiary na mnie masz wrazie czego zapodaj mi na pw nr kom
zolwik

Postprzez firefox » piątek, 26 czerwca 2009, 16:50

Moze w ogole pomyslimy o jakims spociku pomorskim bo sporo osob jest z pomorza?
Chodzi Ci o cos, [you]??
firefox

Postprzez zolwik » piątek, 26 czerwca 2009, 20:50

firefox napisał(a):Moze w ogole pomyslimy o jakims spociku pomorskim bo sporo osob jest z pomorza?

Ooo jest troszke, ale strasznie leniwi nic nie piszą. :?
zolwik

Postprzez reshack » niedziela, 28 czerwca 2009, 22:56

Juz nadrabiam w takim razie :D Nie odzywałem się wcześniej bo nie wiedziałem czy uda mi się moto złożyć do Twojego przyjazdu. Na szczęście udało się! I dziś z Pawłem (bajor2005) przelataliśmy troszkę klocków :) Także jak najbardziej piszemy się obaj na zabranie Cię na przejażdżkę po okolicy :D No i oczywiście gdyby jeszcze byli jacyś chętni to zapraszamy! Przypominam że festiwal fajerwerków zaczyna się już w najbliższy czwartek - 2go lipca. A spocik można by zorganizować na przykład w piątek po południu - i taka jest też moja propozycja.
reshack

Postprzez firefox » poniedziałek, 29 czerwca 2009, 06:27

No to juz wporzadku, ja tylko wspomne ze moge jechac 7 czyli Warszawa - Plonsk - Glinojeck - Mlawa - Olsztynek - Ostroda - Elblag - pruszcz gdanski - obwodnica, a wiec moze ktos chetny po trasie do spotkania i ewentualnie jakiegos spota no w wejherowie w polowie drogi ??

reshack No to fajnie, jestesmy umowieni, jesli wiec nic sie nie zmieni w moich planach w czwartek jestem wieczorem wiec na piatek mozna sie umowic na dluzsze latanie :)

Swoja droga jak ostatnio bylem w Slupsku to niewiele widzialem motorkow :)
Chodzi Ci o cos, [you]??
firefox

Postprzez reshack » poniedziałek, 29 czerwca 2009, 16:07

troszkę moto u nas lata ale ja niewiele osób znam bo dopiero co kupiłem szosuwkę a wcześniej to na crosie po lasach szalałem - z całkiem inną ekipą :) A z Pawłem znamy sie od dawna i tak się w sumie złożyło że w jednym czasie kupiliśmy sobie jajka :)
reshack

Postprzez firefox » niedziela, 5 lipca 2009, 23:25

Juz w domu, przez 4 dni 1500 km, super moto nawet nie pierdnal, szedl jak przecinak, pozniej conieco opisze i wrzuce filmiki.

reshack Nie dalem rady juz podjechac do Ciebie, nie wyrobilem sie czasowo, spotkalem sie z zolwikiem i bajorem
Chodzi Ci o cos, [you]??
firefox

Postprzez reshack » niedziela, 12 lipca 2009, 09:42

Szkoda :( ale na pewno damy radę spotkać się następnym razem! Paweł opowiadał że się spotkaliście w Ustce ;) Dobrze że dotarłeś cało i zdrowo, a przede wszystkim bez dziwnych niespodzianek! Czekam na fotki i opis wyprawy :brawo:
reshack

Powrót do Zloty, podróże, wyprawy, wspólne latanie...