Zdecydowalem sie w tym temacie napisac posta, poniewaz dla mnie to duza wyprawa poprzedzona ogromnymi przygotowaniami
Planuje wkoncu podroz w rodzinne strony, a wiec do Ustki zaczepiajac przy okazji jeden z wiekszych pokaz sztucznych ogni w Polsce. Moze zmiast biadolic zacytuje:
"Impreza cykliczna, w formie pokazów konkursowych. W tym roku zaprezentują się firmy z Polski i Litwy. W Jury zasiądą: Wojciech Goryca-specjalista ds. pirotechniki WIZ-T, Darek Maciborek-prezenter RMF FM, Marek Biliński-kompozytor i instrumentalista , Antoni Franczak-dyrektor Słupskiego Ośrodka Kultury, Maciej Kobyliński-prezydent Słupska i Jan Olech-burmistrz Ustki. Na scenie wystąpią: Don Wasyl, Big Band, Wszystkie Wschody Słońca, , Smile (covery Queen), Ustecky, Anna Chodyna Miejsce imprezy: port, Promenada Nadmorska. Organizatorzy: Urząd Miasta Ustka Wydział Promocji, Urząd Miasta Słupsk"
Dodam tylko, ze pokaz jest organizowany juz od kilku lat i grube tysiace forimy wykladaja na organizacje, a organizacja jest pierwsza klasa, poniewaz to nie jest zwykle strzelanie jak w sylwestra. Pokaz jest wykonany pod podklad muzyczny i w jego rytm sa strzelane male i duze fajerwerki w zaleznosci od zalozen i tematu muzyki. Przezycie nie zapomniane
Kiedy:
Ogólnopolski Festiwal Sztucznych Ogni Dwumiasto Ustka - Słupsk 2009 2009-07-02 2009-07-04
Termin musze potwierdzic, ale to informacja ze strony www.ustka.pl
Jesli termin sie potwierdzi, planuje wyjechac z Warszawy 2 lipca (czwartek) rano, powiedzmy 8:00.
Trasa to: Warszawa (7) - Plonsk (10) - Drobin - Sierpc - Rypin - Brodnica - Grudziadz - Autostrada - Obwodnica Gdanska (wylatuje na rondzie bodajze Gdynia Chylonia) - no i prosto na Slupsk
Trasa w obie strony bedzie liczyc okolo 1000 km + przejazdy na miejscu
Mam, jeszcze dwie alternatywne drogi, ale sporo na nich radarow, a ja chce troche pocisnac na autostradzie (platna za caly odcinek 13 zl)
Czy ktos chcialby sie dolaczyc?
Forumowiczy z tych okolic zapraszam do rozmowy, moze sie umowimy po drodze na spotkanie, pogadac?