gsx 600f 92r Szczecin

Linki, uwagi, spostrzeżenia, porady

gsx 600f 92r Szczecin

Postprzez kamil_gs » poniedziałek, 12 maja 2014, 22:02

planuje zakup suzi, nie wymagam wiele, głównie chodzi mi o to aby był sprawny technicznie, wizualnie może być podniszczony, przynajmniej będę miał co robić :d sprzedałem poprzednie moto, sezon w pełni to trzeba coś kupić i tak wpadło mi w oko te Suzuki http://olx.pl/oferta/sprzedaz-zamiana-z ... a03cfcec75 i jeszcze inne zdjęcie bo tam tylko jedno Obrazek

głównie chodzi mi o to czy warto jest zawracać nim głowę, wiem że do wymiany jest kranik i klamka sprzęgła ale to sprzedający ma tylko nie założone, oraz powiedział przez tel że plastiki mają rysy i jakieś tam drobne wady, ogolnie to mówił żeby przyjechać i samemu ocenić. Wydaje mi się że warto ale czekam na wasze zdanie
Ostatnio edytowano wtorek, 13 maja 2014, 21:53 przez kamil_gs, łącznie edytowano 2 razy
kamil_gs

Postprzez michalm83 » wtorek, 13 maja 2014, 20:30

Zeby nie kontynuować rozmowy na SB pisz tu.
Jak pisałem . Koszty malowanie jak w oryginale będą spore. Popypłać farba możesz ale nie będzie to jakoś super wyglądało.
michalm83
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez kamil_gs » wtorek, 13 maja 2014, 21:26

ma być to moto na dwa sezony, koła i bak poszły by na proszkowo po znajomość za flache :d a resztę myślałem o folii bo jest to niemal płaska powierzchnia a mam małe doświadczenie w oklejaniu bo poprzednie moto okleilem folią i mało kto wiedział że to folia. całość myślałem o czarnym macie
kamil_gs

Postprzez ziomek4000 » wtorek, 13 maja 2014, 21:55

Jeśli jest to gsxf o którym myślę że nim jest to sobie odpuść. Wysłałem linka do ogłoszenia znajomemu żeby potwierdził czy to jego były motocykl. Jak będę coś wiedział to napiszę.
Powyższy post przedstawia pogląd użytkownika w danej chwili i nie może byś wykorzystany przeciwko niemu w innym terminie oraz w innej sprawie.
ziomek4000

Postprzez KR-Ociec » wtorek, 13 maja 2014, 22:06

kamil_gs, - jeśli dobrze kojarzę, to "od wieków" był na jakimś allegro czy otomoto i był, i był .... - chyba więc nie bez powodu. Ale może to inny egz. :?
Sens życia jest prosty : albo jest CZARNY albo BIAŁY ! - nic pośrodku !!!
--------------------------------------------
(KR-Ociec tel.: 509-867-657 )
Mój "imbrol" : http://polskajazda.pl/Motocykle/Suzuki/GSX-750F/131974
KR-Ociec

Postprzez ziomek4000 » wtorek, 13 maja 2014, 22:09

Rozmawiałem przed chwilą z kolegą. To jego stary koń. Jeśli chcesz w dobrym stanie technicznym to sobie go odpuść. No chyba że nowy właściciel wyremontował silnik, w co wątpię.
Powyższy post przedstawia pogląd użytkownika w danej chwili i nie może byś wykorzystany przeciwko niemu w innym terminie oraz w innej sprawie.
ziomek4000

Postprzez kamil_gs » środa, 14 maja 2014, 09:00

ok dzięki, obejrzeć zawsze można, czyli będę się go wystrzegał

przejrzałem aukcje i znalazłem takie coś, nieco droższy może bardziej wart uwagi, choć te zniszczone tłumiki mnie martwią

http://olx.pl/oferta/suzuki-gsx600f-199 ... 4cff9ca593
Ostatnio edytowano środa, 14 maja 2014, 17:01 przez kamil_gs, łącznie edytowano 1 raz
kamil_gs

Postprzez Miksol » środa, 14 maja 2014, 10:06

Uwierz mi, że szybciej/taniej/łatwiej wymienić tłumik niż lakierować całe moto... Jestem właśnie na etapie tego zabiegu. Koszta samych materiałów szacuje już na 400-500zł. Robota własna. Zawsze jest opcja, że się coś przekombinuje i trzeba będzie na materiał dołożyć 100-200zł. Nam się udało i wyszło obłędne piękno... Ale będę szczery... Jakbym miał to robić drugi raz to bym się dobrze zastanowił... Ciężka, żmudna i upierdliwa robota...

Wymiana tłumika może przy okazji przynieść pomysł zastosowania sportowego i kolektorów 4 w 1. Jakieś wydechy są, a graty do zmiany gromadzisz na spokojnie...

Tanio - tłumiki się przewija na nową blachę i po kłopocie...

Generalnie trudno po GSXF imbryku spodziewać się stanu idealnego lakieru. Warto jednak ile się da popatrzeć co jest pod spodem... Jeśli owiewki były po 6 razy klejone, to po niedługim czasie zaczną się rozłazić tu i tam, odpadać mocowania, a ich zdjęcie i założenie może okazać się masakrą :? . Lepiej kupić bardziej spaździałego a nie klejonego... Warto poszukać czegoś w oryginalnych owiewkach... Większa pewność, że pod spodem nie będzie rzeźby...
GSX750F - sprzedany. Nadszedl czas Hondy Transalp...
Miksol

Postprzez KR-Ociec » środa, 14 maja 2014, 11:10

kamil_gs, zobacz na fotkę zegarów - wygląda, że miał niezłego "dzwona" i stąd cały malowany ; napęd na końcu regulacji ; zamienione sety przód/tył (bo od kiedy to sety pasażera bardziej wytarte niż kierowcy ??? - brak gumowych "nakładek" ) ....
Ja tego obchodziłbym z daleka ... :(
Sens życia jest prosty : albo jest CZARNY albo BIAŁY ! - nic pośrodku !!!
--------------------------------------------
(KR-Ociec tel.: 509-867-657 )
Mój "imbrol" : http://polskajazda.pl/Motocykle/Suzuki/GSX-750F/131974
KR-Ociec

Postprzez kamil_gs » środa, 14 maja 2014, 16:22

chyba odpuszcze sobie kupno moto za 3k i odłoże jeszcze z 2tys, wtedy będzie można pomyśleć o przyzwoitym moto za ok 5k złotych. Chyba że wy macie jakieś ciekawe oferty w zach.pom lub pobliskim województwie to chętnie obejrze
kamil_gs

Postprzez ziomek4000 » środa, 14 maja 2014, 17:04

Ja pieprze. Ludzie chcą sprzedać takie trupy za taką kasę a moja perełka stała ponad 3 miesiące i dopiero jak zjechałem do 3500 to udało się sprzedać za 3200.

PS. regulamin. Dajesz do oceny kolejny motocykl to załóż nowy temat.
Ostatnio edytowano środa, 14 maja 2014, 17:05 przez ziomek4000, łącznie edytowano 1 raz
ziomek4000

Powrót do Oceniamy sprzęty z ALLEGRO, OTOMOTO