Dodatkowy kolor dający akcent

owiewki, lusterka, sety, klamki, lakier, polerki...

Dodatkowy kolor dający akcent

Postprzez cosinus » wtorek, 5 maja 2015, 18:10

W kilku wątkach obecnie pojawia się jako uboczna idea, jaki kolor Y drobiazgów dać (i na które drobiazgi) przy głównym kolorze X (np czarny).
Wymieniane są w tych wątkach takie części jak felgi lub paski na nich, sety i podnózki, dźwignie, przewody w oplocie, zaciski hamulcowe, amory/lagi (część nie błyszcząca) uchwyt pasażera czy akcesoria dodatkowe/bagażowe. Rzadko pojawia się pomysł pomalowania po szlifie jakiejś części inaczej od reszty motocykla.

Np do typowego srebrnego, szarego koloru, jakie dać akcesoria aby efekt był radosny, ale nie dziecinny, cukierkowy ....

Przewody w plocie gdy zamówię, nie będą czarne, chyba nie przezroczyste (metaliczny widok), chyba w kolorze ale nie wiem jakim.
Rozumiem tego typu rzeczy mają kilka (niewiele) kolorów do wybrania, nie jak lakier gdzie cała paleta RAL do wybrania.
było GS 500, jest srebrne GSX750F
cosinus

Re: Dodatkowy kolor dający akcent

Postprzez JenJer » wtorek, 5 maja 2015, 20:20

Co jak, co ale ostatnimi czasy wszędzie gdzie się nie obejrzysz można zobaczyć czerwone akcenty. To może biegnąc za modą weź pod uwagę czerwony :?:
JenJer

Postprzez Abek » wtorek, 5 maja 2015, 21:04

Ja mam teraz czerwony napisa Hayabusa z grafitową naklejką na czarnym perłowym lakierze. Do tego czerwone paski na koła i czerwone końcówki kiery.
Plastiki przy zegarach jak i zegary + wydechy i rama w karbonie. W weekend zdjęcia ^^
Abek

Postprzez BiEdRoN » środa, 6 maja 2015, 15:02

Zależy jaki efekt chcesz osiągnąć, jak wiele chcesz tych dodatków i co Ci się podoba.
Jak chcesz mieć tak jak wszyscy...lub większość to wybieraj kolor czerwony, jak chcesz się wyróżniać to kombinuj, pokaz zdjęcie motocykla
simson s51-> gsx 600f -> gsx750f -> gsx 750f-> xciting 400i
Obrazek
BiEdRoN

Postprzez kluczu » środa, 27 maja 2015, 08:04

cosinus napisał(a):Np do typowego srebrnego, szarego koloru, jakie dać akcesoria aby efekt był radosny, ale nie dziecinny, cukierkowy ....

Zrób zdjęcie motocykla, to po pierwsze.
Jeśli nie jesteś pewny jak coś zrobić, to zleć to profesjonaliście.
Najlepiej grafikowi który choćby nawet w Photoshopie zrobi Ci wizualizację takowego malowania.
Można wtedy wszelkie korekty ustalać na bieżąco.
Jeśli jesteś zainteresowany, to pisz na PW.
kluczu

Postprzez cosinus » środa, 27 maja 2015, 09:34

Eeeeee nie myślę aż tak ambitnie, w ogóle nie jestem zwolennikiem dalekiego odchodzenia od fabryki. Bardziej zadałem sobie pytanie co w razie wymiany elementów (przewody w oplocie), w razie awarii klamki czy podnóżka, jaką politykę kolorystyczną sobie wyznaczyć
było GS 500, jest srebrne GSX750F
cosinus

Postprzez BiEdRoN » środa, 27 maja 2015, 18:17

Wejdź na biedronke w dziale nasze motocykle, tam znajdziesz połączenie czarnego z niebieskim, myślę że ciekawie wyglądałoby też połączenie złotego
simson s51-> gsx 600f -> gsx750f -> gsx 750f-> xciting 400i
Obrazek
BiEdRoN

Powrót do NADWOZIE