TasmaN napisał(a):niestety kable w cewce sa wciskane.
Przy wejsciu do cewki jest jakis dziwny mechanizm... ktory po prostu rozwalilem srubokretem bo mnie szlag trafial...
Czyli wystarczy je dobrze ciagnąć/ wykręcać? Jak wyciagnąłeś kabel z cewki, to co było w środku? Rozumiem, że nie ma tam takiego samego pręcika, jak w fajce.
Wiesz może, gdzie dostanę nowe kable WN? Da radę kupić same kable bez cewki i fajki?
[ Dodano: 30-12-09, 23:39 ]
TasmaN napisał(a):od razu podczep sie na kablach do aku samochodowego. Moze musi po prostu konkrentego pradu dostac zeby odpalil... Ja kiedys mialem tak w XJcie... aku pelne a nie odpalal... Dopiero jak pradu z samochodu dostal to odpalil.
Podpiąłem się do aku samochodowego przy wykręconych wszystkich świecach. Następnie sprawdzałem każdą świecę po kolei- na żadnej nie było iskry ( patrzyłem w ciemnym garażu ).
Sprawdziłem: bezpieczniki; połączenia kabli, kostek, modułu, jakiegoś badziewia odpowiedzialnego za prąd ( tu, po wyjęciu bezpiecznika 30 A zgasł zegarek i kontrolki na desce )- jest on z lewej strony airboxa.
Ponieważ uważam, że obecne kable WN i tak odsłużyły swoje i są przy tym bardzo twarde, więc je wymienię. Potem będę dalej eliminował przyczynę braku iskry.
Żonka się ze mnie śmieje, że kupiłem sobie nową kurtkę na moto, a moto mi wysiadło. Chciałem jej pokazać tę emotkę:
, ale się powstrzymałem. Kobity, to jednak zgryźliwe są hehe.