Manetki

owiewki, lusterka, sety, klamki, lakier, polerki...

Manetki

Postprzez Exus94 » poniedziałek, 8 czerwca 2015, 17:59

Witam
Czy ktoś z was może zmieniał w swoim, najlepiej jajku, manetki? :P Inne niż podgrzewane Oxforda bo podgrzewacze mnie nie interesują ;)
Mój problem polega na ich średnicy zewnętrznej, są po prostu za wąskie jak dla mnie i jak jeżdżę do miasta/po mieście to spoko luzik arbuzik...ale np. w ten weekend zrobiłem traske 200km w jedną stronę i jednak największy dyskomfort powoduje rozmiar manetek, najzwyczjniej bolą mnie dłonie :roll: (nie, nie leże na manetkach, nie opieram się na nich całym ciałem, a także nie, nie ściskam ich jak nie powiem czego w pierwszą noc poślubną :D ) Potrzebuje jakieś o średnicy większej niż ori manetki ale nie takie jak montują w czopkach i innych kruzerach etc.

A swoją drogą co by nie dostać złotej łopaty roku albo nie zakładać nowego tematu tylko dla takiej drobnostki...posiada ktoś śrubę którą montuje się klamke hamulca w jajku? Zgubiła mi się podczas jazdy :mrgreen: (rok temu, jeżdże na prowizorce :/ )
Mądry człowiek się nie boi. Człowiek przestraszony nie myśli.
Exus94

Re: Manetki

Postprzez PannaJot » poniedziałek, 8 czerwca 2015, 19:17

Ja zmieniałam, tylko że przy kupnie i odbiorze były totalnie rozwalone więc wrzuciłam UWAGA : crossówki :D prowizorycznie ;D
Wygląda najs tylko troche smiesznie, test zrobiony żałosnie krótki więc nie powiem jak wrażenia :( ale będe zmieniała w przyszłym tygodniu to dam znać jak to wygląda i jak funkcjonuje.
Też nie znalazłam odpowiednich, więc jak cos znajdziesz to podrzuć info, chętnie sprawdzę
PannaJot

Postprzez Exus94 » środa, 10 czerwca 2015, 16:28

PannaJot, rozważałem crossówki, ale podejrzewam że efekt byłby jeszcze gorszy :mrgreen:

Panie, panowie
Naprawdę nikt nie zmieniał manetek? :(
Exus94

Postprzez Miksol » środa, 10 czerwca 2015, 17:57

Generalnie elementy od cross'a to częsty gość w Psach do stuntu, albo streetfighterach... Nie ma tragedii :P
GSX750F - sprzedany. Nadszedl czas Hondy Transalp...
Miksol

Postprzez PannaJot » środa, 10 czerwca 2015, 19:02

Exus94 napisał(a):PannaJot, rozważałem crossówki, ale podejrzewam że efekt byłby jeszcze gorszy :mrgreen:

Panie, panowie
Naprawdę nikt nie zmieniał manetek? :(

Nie no wizualnie ogień te crosówy, ale jak chodzi o wygodę... ;-)
PannaJot

Postprzez PannaJot » środa, 10 czerwca 2015, 19:02

Miksol napisał(a):Generalnie elementy od cross'a to częsty gość w Psach do stuntu, albo streetfighterach... Nie ma tragedii :P

No widywałam też, dlatego taki pomysł :)
PannaJot

Postprzez Exus94 » środa, 10 czerwca 2015, 21:55

streetfighter do latania po mieście, spoko, założyłbym crosówki i nic nie mówił bo mają świetny grip 8) , ale tak jak mówiłem ,poczeba mi manetków w trase :D są takie metalowo-gumowe ale wyglądają mi na tandete, poza tym, jakoś nie ufam manetce która pozbawia mnie ciężarka kierownicy (bo jest "zintegrowany") :roll:
Exus94

Postprzez PannaJot » środa, 10 czerwca 2015, 23:11

Exus94 napisał(a):streetfighter do latania po mieście, spoko, założyłbym crosówki i nic nie mówił bo mają świetny grip 8) , ale tak jak mówiłem ,poczeba mi manetków w trase :D są takie metalowo-gumowe ale wyglądają mi na tandete, poza tym, jakoś nie ufam manetce która pozbawia mnie ciężarka kierownicy (bo jest "zintegrowany") :roll:

Ciezko w sumie cos doradzic jak nie wiem ile chcesz wydac. Pracowalam w sklepie moto i najlepiej sprzedawaly sie te od Rizomy. Ale cena kosmos. Glownie ducati podjezdzaly ;)

Wysłane z mojego GT-I9001 przy użyciu Tapatalka
PannaJot

Postprzez Exus94 » czwartek, 11 czerwca 2015, 14:03

Cena nie gra roli, byle by to nie był kosmos jak Rizoma :) (ochraniacze klamek jak zobaczyłem ile kosztują to myślałem że spadne z krzesła :mrgreen: )
Najlepiej żeby były solidne no i o większej średnicy zew niż ori manetki...no i żebym mógł dokręcić ciężarek kierownicy (nie zintegrowane)
Exus94

Postprzez Exus94 » czwartek, 11 czerwca 2015, 14:10

http://allegro.pl/manetki-i-ciezarki-ko ... 91195.html

te są fajne, miłe dla oka...tylko są zintegrowane, nie wiem jak to wpływa na jazde (chociaż pewnie przy tej klasie motocykla pewnie wcale)
Exus94

Postprzez PannaJot » czwartek, 11 czerwca 2015, 21:04

Exus94 napisał(a):Cena nie gra roli, byle by to nie był kosmos jak Rizoma :) (ochraniacze klamek jak zobaczyłem ile kosztują to myślałem że spadne z krzesła :mrgreen: )
Najlepiej żeby były solidne no i o większej średnicy zew niż ori manetki...no i żebym mógł dokręcić ciężarek kierownicy (nie zintegrowane)

Zadzwoń sobie do OLEK MOTOCYKLE, lubię ten sklep, zawsze fajnie doradzą i mają masę asortymentu, a i zniżkę można wyszarpać ;-)
PannaJot

Postprzez PannaJot » czwartek, 11 czerwca 2015, 21:06

PannaJot napisał(a):
Exus94 napisał(a):Cena nie gra roli, byle by to nie był kosmos jak Rizoma :) (ochraniacze klamek jak zobaczyłem ile kosztują to myślałem że spadne z krzesła :mrgreen: )

Zadzwoń sobie do OLEK MOTOCYKLE, lubię ten sklep, zawsze fajnie doradzą i mają masę asortymentu, a i zniżkę można wyszarpać ;-)

http://olekmotocykle.pl/

ps. sorry ze nie przez edit ale coś mam problem
PannaJot

Postprzez skuter » piątek, 19 czerwca 2015, 13:00

a to zazdroszczę, że cena nie gra roli, tylko nie daj się naciągać :D
skuter

Postprzez Exus94 » piątek, 19 czerwca 2015, 13:31

nie gra roli ale w granicach rozsądku :P to nie panigale żeby Rizomy za 1k pakować :mrgreen:
wracając do tematu, nadal poszukuje manetek, ciężko dostać na kiere 22mm grubsze niż seria ale wiem że są bo znajomy ma
Exus94

Powrót do NADWOZIE