Kafar von Gofer napisał(a):badanie... no i niestety. Z pomiaru laserowego wyszło że rama jest skrzywiona o 4mm w lewo (a dopuszczalna granica jest podobno 3mm) i pochylona o 1 stopień (przy dopuszczalnych podobno 25 minutach)
pegaz napisał(a):Kafar von Gofer napisał(a):badanie... no i niestety. Z pomiaru laserowego wyszło że rama jest skrzywiona o 4mm w lewo (a dopuszczalna granica jest podobno 3mm) i pochylona o 1 stopień (przy dopuszczalnych podobno 25 minutach)
Kolego, zastanow sie co robisz!?!?! Prostowanie ramy mozna zaryzykowac w motocyklach zabytkowych, customach, ... a nie w jajku, ktore jest popolarne jak chinskie 50-tki.
Na allegro znajdziesz ramy od 600-1000 zl z papierami.
Nyuno napisał(a):A ja bym prostował. Jak dają gwarancję, że będzie dobrze, to bym sie nie zastanawial. Zaloze sie, ze jakby wszyscy z forum zrobili pomiar to by sie okazalo ze pare osob jezdzi na prostowanej ramie i zyje i nic sie nie dzieje.
zolwik napisał(a): Jak zakupi na allegro to i tak przydało by się zbadać i nie wiadomo czy będzie idealna .
Nikt nie tnie dobrego moto na części !
Chyba nic więcej niż to nie potrzeba?pegaz napisał(a):rama bedzie trzymala parametry
To nie są rady tylko moje zdanie. Jakby się okazało, że sam masz ramę 'prostowaną' i do tej pory jeździłeś na niej przez cały czas, to co nagle zrobisz? Przestaniesz jeździć? Zaczniesz szukać 'nowej'? Wątpię.pegaz napisał(a):zastanawiam sie czy za swoje "dobre rady" wezmiesz odpowiedzialnosc
Kafar von Gofer napisał(a):Chyba jednak pogadam ze znajomym i oddam ramę do zrobienia. Odchyły są minimalne więc nie wymaga ona spawani itp a pęknięć w niej też nie stwierdzili. Najtańsze ramy zaczynają się od 700-800zł + rejestracja+koszt sprawdzenia jej a prostowanie wyjdzie mniej niż 600zł i jest ona już na mnie przerejestrowana a co za tym idzie nie bd musiał jej sprawdzać. Ponadto czy ją oddam do zrobienia czy kupie nową i tak trzeba bd rozbierać Zuzie więc raczej tego i tak nie da się uniknąć. Tak więc powalczę jeszcze o tą i dam znać jak tam postępy z naprawąMoże dorzucę jakieś foty before i after
z tym ze lagi i koło z przodu już jest zdemontowane i chwilowo zastępuje je krzesło
...
w następnym tygodniu bo już są wytarte i przygotowane pod malowanko Kafar von Gofer napisał(a):podane ceny są cenami netto
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość