firefox napisał(a):Sluchajcie, nie znam sie na tym, ale przegladajac forum wpadla mi w oko aukcja:
http://allegro.pl/item662585125_przewod ... kazja.html
Tak sobie w glowie licze, ze potrzebowalbym okolo 3 m przewodu na przod i tyl, a wiec 150 zl.
Jest instrukcja, ale ona nie wiele mi mowi jak sie zaklada te przewody i czy to w ogole w naszych motocyklach ma zastosowanie.
Moze ktos madrzejszy w tym temacie sie wypowie, czy warto i ewentualnie w jaki sposob mozna to zamontowac.
PS. http://allegro.pl/item664079572_stalowy ... e_hel.html
ZiGi napisał(a):Te przewody które załatwił mi Greedo, też są kompletne i kosztują 250zł plus założenie.
A szczerze mówiąc nie widzę różnicy między przewodami HEL'a i tymi które mam.
firefox napisał(a):ZiGi napisał(a):Te przewody które załatwił mi Greedo, też są kompletne i kosztują 250zł plus założenie.
Moze i nie widzisz, ale pewnie jakosc jest lepsza
Co do aukcji ktora podalem, skoro 3 m to za duzo to rozumiem, ze kwocie 100 zl zamkne sie z samymi przewodami, co do tego musze doliczyc i ile ??Bo cos mi sie wydaje ze ta cena moze byc konkurencyjna a do tego dochodzi satysfakcja, ze sam zrobilem.
ZiGi napisał(a):firefox napisał(a):ZiGi napisał(a):Te przewody które załatwił mi Greedo, też są kompletne i kosztują 250zł plus założenie.
Moze i nie widzisz, ale pewnie jakosc jest lepsza
Co do aukcji ktora podalem, skoro 3 m to za duzo to rozumiem, ze kwocie 100 zl zamkne sie z samymi przewodami, co do tego musze doliczyc i ile ??Bo cos mi sie wydaje ze ta cena moze byc konkurencyjna a do tego dochodzi satysfakcja, ze sam zrobilem.
Powiem tak, przewody które mam na pewno są lepsze od HEL'a, a zakuwania ich na własną rękę to raczej nie polecam. Poza tym trzeba mieć zakuwarkę do takich przewodów.
Lepiej kup sobie kompletne przewody z końcówkami założonymi z odpowiednimi kontami.
Zadzwoń do mnie i załatwie Ci te przewody przez Greedo.
dziki napisał(a):Dlaczego HEL'a są gorsze
Krzysiek1989 napisał(a):Jak bym znalazł 300 zł na drodze to bym sobie też takie przewody sprawił
A czy jakbym gdzies dorwał używki to polecacie ? W okresie użytkowania co się takim przewodom może stać ?

pinio napisał(a):A ja zakupiłem Hela i klocki HBC, powiem że zastanawiałem się czy Hel czy Goodridge i na dobra sprawę nie ma jasno określonej pozycji przewodów tzn czy Hel jest lepszy /gorszy od G.
Nawet najlepszym markom zdarzają się wpadki i akurat że komuś z was Hel nie przypasował bo miał wadę wcale nie stanowi o tym że są gorsze od G.
Moim zdaniem dokładnie ten sam poziom , jak się mylę to dajcie konkrety (techniczne , prametry itp)
Zastanawiam się tylko nad płynem, chyba DOT 4 będzie ok, może macie jakieś sugestie bo tyle tego jest.
Na pewno będę rozkładał prawie cały układ na części pierwsze.Bo jak będę zmieniał kable, płyn, klocki , to i zerknę do tłoczków i pompy h.
Pi
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość