Kolejny/pierwszy wypadek w Legionowie;/

Hulaj dusza Piekła nie ma ;)

Kolejny/pierwszy wypadek w Legionowie;/

Postprzez Rychu » wtorek, 21 kwietnia 2009, 20:25

Czesc,
Niestety widzialem po fakcie jak wciagali motocykliste i pasazera do karetek. Oboje byli chyba nieprzytomni albo co gorzej juz bylo po nich.. Najprawdopodniej motocyklista chcial przeleciec miedzy dwoma autami na skrzyzowaniu.. Ktos tego nie zauwazyl..
CHCIALBYM DO WAS ZAAPELOWAC!!! DO WSZYSTKICH PRAWDZIWYCH MOTOCYKLISTOW, PATRZMY DO OKOLA I WYCZUWAJMY ZAGROZENIE Z KAZDEJ STRONY!!! NIECH KIEROWCY AUT PATRZA W LUSTERKA A MY PATRZMY UWAZNIE NA NICH!!!

Szerokosci i przyczepnosci!!

Pozdro 600
Rychu

Postprzez lukka » wtorek, 21 kwietnia 2009, 20:36

Raczej nie po nich. Karetki nie zabierają zwłok.. Zgadza się oczy dookoła głowy
lukka

Postprzez Mars » środa, 22 kwietnia 2009, 11:19

Czyli znowu zaczynają nas " mordować " . Miałem już kilka prawie bliskich spotkań z blachą samochodu , ale mój aniołek jakoś czuwa ... Przede wszystkim naszym zabezpieczeniem przed otrzymywaniem kwiatków na grobie jest niższa prędkość w pobliżu samochodów . Kierowcy 4oo nie patrzą w lusterka !!! Oni tylko zerkają w nie , a to jest za mało . Przyznam się , że gdy po kilkunastu latach znów zacząłem jeździć motocyklem , to siedząc w samochodzie inaczej zacząłem widzieć całą ulicę . Motocykl nauczył mnie widzieć więcej ...
Mars

Postprzez Krzysiek1989 » środa, 22 kwietnia 2009, 20:10

No niestety, u nas w Krosnie trzy dni temu zginał motocyklista, dziedek 61- letni wyjechał mu nie widząc go jak jechał podporządkowaną, motocyklista nie mógł mieć dużej prędkosci bo była krótka ulica (60-90 km/h.) ale to wystarczyło. Do tego wszystkiego wypadek widział inny dziadek (80 lat) i zmarł na zawał serca :/ Jezdzą tą ulicą praktycznie co dziennie, raz tez o mały włosek bym zachczył podobnie( gosc wyjeżdźał tyłem kombikiem z parkingu a parking zaraz przy drodze.), udało się odbić bo jechałem 50 km/h, miałem fuksa.
Krzysiek1989

Postprzez Rychu » czwartek, 23 kwietnia 2009, 08:09

O tym wypadku mowilem: http://motoryzacja.interia.pl/motocykle ... lu,1294798

Najlepsze jest to, ze z tego co wiem to biegli sadowi okreslili , ze motocyklista jechal z predkoscia ok 40-50 km/h a ja ja tam bylem to bak, kawalki ramy, siodlo itp. pororzucane byly w 4 strony swiata. Mysle, ze jechal duzo wiecej a poprostu z racji tego ,ze policjant to .... Ale moze kierujaca nie zauwazyla...
!!!OSTROZNIE CHLOPAKI I DZIEWCZETA!!!

[ Dodano: 23-04-09, 09:59 ]
Chcialem jeszcze dodac, ze akcja " Warzywo" jest skierowana do nas, motocyklistow.. Byloby bardzo dobrze i madrze gdyby zrobili akcje dla kierowcow.. np. "Tak daleko a jednak blisko". Mysle, ze kazdy kto zobaczylby taki spot zakodowalby sobie cos w glowie, ze moze kogos zabic itp.

Pozdro 600
www.car4events.pl - Zapraszam !!!
Rychu

Powrót do HYDEPARK