Porady w sprawie zmiany sprzetu

Hulaj dusza Piekła nie ma ;)

Porady w sprawie zmiany sprzetu

Postprzez zolwik » poniedziałek, 15 czerwca 2009, 15:26

Witam jak w temacie postanowiłem zmienic moją su.., lecz nie wiem na co do 10k, potrzebuje waszego zdania .
Powód to juz jej wiek w dodatku przy szukaniu częsci na allegro wiekszość ma rozsypaną skrzynke biegów sądze że jest to jej stopa ahillesa :cry:
Mysle nad czymś młodszym i może przy tym deko wiekszym silniczkiem ale nie koniecznie (bez obrazy dla wiekszości nie chce jajka) i myśle by zostać przy tej samej marce .
zolwik

Postprzez unio » poniedziałek, 15 czerwca 2009, 15:29

Może CBR F4
unio

Postprzez zolwik » poniedziałek, 15 czerwca 2009, 18:24

Jak sie dowiadywałem to tak kawy i yamy niet, to zostaje mi w zasadzie honda i su ,wolał bym zostać przy su bo troszke wiem o niej po za tym ekspoatacja jest tańsza niż hondy no i bym raczej nie miał by co tu robic na forum :roll:
JA TU TYLKO SPRZĄTAM !!!
zolwik

Postprzez Loku » poniedziałek, 15 czerwca 2009, 18:25

CBR f3/f4 albo bladego, vfr.
Loku

Postprzez Pawel BMW » poniedziałek, 15 czerwca 2009, 18:50

bierz mojego :) , pewna sztuka, kola od jajka opony 120/70 tyl 160/60 http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1366765
Pawel BMW

Postprzez TasmaN » poniedziałek, 15 czerwca 2009, 20:13

Z VFRki mysle ze bylbys zadowolony :)
TasmaN

Postprzez Nyuno » poniedziałek, 15 czerwca 2009, 20:24

Jak nie do ścigania się, to może jakiś większy bandit?
Obrazek
Nyuno

Postprzez zolwik » poniedziałek, 15 czerwca 2009, 20:58

Pawel BMW napisał(a):bierz mojego :) , pewna sztuka, kola od jajka opony 120/70 tyl 160/60 http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1366765

jest ok dzieki za propozycje, ale też mam 95 a chce się przesiąść na coś młodszego.
Myśle nad takim ale czy ogarne http://moto.allegro.pl/item654421338_su ... trysk.html
lub
http://moto.allegro.pl/item660175963_su ... 2000r.html
co wy na to (troche wariat)
zolwik

Postprzez Loku » poniedziałek, 15 czerwca 2009, 21:55

Co masz nie ogarnąć przecież pierwszy raz na motocyl nie siadasz :mrgreen: Propozycje modeli super, ja proponuje bardziej jakąś 750 niz 600. Może nie konkretnie te egzemplarze ale gsxr750 są super albo ostatnie zxr750 (kocie oczy) tez zajefajne.
Loku

Postprzez Nyuno » wtorek, 16 czerwca 2009, 06:35

No 750 na pewno długo nie będziesz wymieniał. Ale z malowania to ta sześćseta mnie bardziej ujęła :)

O matko, toż to akrapovic!!!
Ostatnio edytowano wtorek, 16 czerwca 2009, 06:36 przez Nyuno, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Nyuno

Postprzez firefox » wtorek, 16 czerwca 2009, 07:09

Bierz Hayabuse :P lub tak jak moja kobieta mowi, Habayuse :P ewentualnie moje jajo :P
Ostatnio edytowano wtorek, 16 czerwca 2009, 07:09 przez firefox, łącznie edytowano 1 raz
Chodzi Ci o cos, [you]??
http://sqlszkolenia.pl
firefox

Postprzez zolwik » wtorek, 16 czerwca 2009, 08:06

firefox napisał(a):Bierz Hayabuse :P lub tak jak moja kobieta mowi, Habayuse :P ewentualnie moje jajo :P

No haya to za wysokie progi jeszcze nie dorosłem .(A TAK PO ZA TO FF ZMIENIŁEŚ JUŻ MASZYNKE)
Co do zxr750 to fajny ,znajomi mi odradza kawy bo sie niby wiecznie sypią
Ostatnio edytowano wtorek, 16 czerwca 2009, 08:08 przez zolwik, łącznie edytowano 2 razy
zolwik

Postprzez firefox » wtorek, 16 czerwca 2009, 08:10

zolwik napisał(a):(A TAK PO ZA TO FF ZMIENIŁEŚ JUŻ MASZYNKE)

Jeszcze nie, bo musze sprzedac swoja maszynke aby kupic nowa. W zwiazku z tym, ze nie robie tego bo koniecznie musze, to ustawilem dosc wysoka cene i dlatego zainteresowanie male.
Chodzi Ci o cos, [you]??
http://sqlszkolenia.pl
firefox

Postprzez zolwik » środa, 8 lipca 2009, 15:08

Zalazłem takie coś TL 1000 czy ktoś z was dosiadał to "cudo" http://www.allegro.pl/item681199841_suz ... dkowy.html
JA TU TYLKO SPRZĄTAM !!!
zolwik

Postprzez TasmaN » środa, 8 lipca 2009, 15:59

zolwik napisał(a):Zalazłem takie coś TL 1000 czy ktoś z was dosiadał to "cudo" http://www.allegro.pl/item681199841_suz ... dkowy.html

Nie wiem jak ta wersja (S) ale wersja R podobniez bardzo 'rogata' jest.
V-ka i 140 KM. Slyszalem opinie ze narowisty jak cholera. Rka podobniez nawet na 3ce na gume z gazu idzie.

P.S.
Co do porownan z Hayka wydaje mi sie ze TL moze byc trudniejszy do ogarniecia.

Ale to wszystko tylko na podstawie roznych 'zaslyszen' od znajomych.
TasmaN

Postprzez zolwik » środa, 8 lipca 2009, 17:39

wer.(s) to odpada poraszka produkcyjna
http://www.motocykl-online.pl/testy/Suzuki_TL_1000_SR

TasmaN P.S.
Co do porownan z Hayka wydaje mi sie ze TL moze byc trudniejszy do ogarniecia.

Ale to wszystko tylko na podstawie roznych 'zaslyszen' od znajomych.

Zawsze myślałem że najgożej jest ogarnąć hayke. :shock:
JA TU TYLKO SPRZĄTAM !!!
zolwik

Postprzez TasmaN » środa, 8 lipca 2009, 18:20

zolwik napisał(a):
Zawsze myślałem że najgożej jest ogarnąć hayke. :shock:

Wiesz, nie wiem na 100%.
Te informacje jakie mam to z rozmow z ludzmi ktorzy na tych sprzetach jezdzili.

Co do Hayki to rozmawialem z przedstawicielem suzuki w salonie. Powiedzial ze faktycznie te z poczatkowych lat produkcji sa ostrzejsze. Natomiast pozniej poszli bardziej z 'szybka turystyke' - wygladzona krzywa mocy itp. Podobniez na nowej Hajce calkiem spoko i przyjemnie sie jezdzi. Pomimajac zapewne manewry parkingowe ze wzgledu na wage.

Ale moze ZiGi cos dopowie o Hayce bo z tego co wiem to meczyl jedna na testach :)

A tak z innej strony to sam sie zastanawialem co bedzie u mnie nastepne.
Typy jakie mam to XX albo wlasnie Hayka.
To tylko na razie takie marzenia bo powiem szczerze ze Jajko i pod wzgledem rozmiarow, prowadzenia, i komfortu w 100% mi odpowiada.
Hmm... moze tylko wsadze za jakis czas silnik od GSXRa :D

Jakby nie bylo na Jajku planuje jeszcze ze 3-4 sezony.
TasmaN

Postprzez Djobeł » piątek, 10 lipca 2009, 12:05

No cześć Zółwik!

Widzę, że generalnie otwarty jesteś na wiele modeli, od nakedów po skrajne sporty - jakbyś jeszcze się totalnie ukierunkował jakiej jazdy wymagasz od motocykla to byłoby łatwiej:) Tak jak ktoś wcześniej podał -CBR F4 lub F4i sport to świetna propozycja po imryku. Mimo, że to 600, to elastyczność silnika, osiągi są bardzo bardzo zadowalające, heble i zawiecha bardzo przyzwoite no i przyzwoite spalanie, choć przy katowaniu do dyszki można dojść:) Pod względem wygody - też jest zadowalająco. W sumie to taki uniwersalny motocykl, bo można poświrować, a nie odpadną Ci nadgarski od dłuższej trasy.
VFR 800 - tutaj fajny jest każdy model - mega wygodny, kapitalne wrażenia z jazdy za sprawą silnika -V4, świetne prowadzenie itd. W zasadzie mówiąc o VFR ciężko jest się przyczepić do czegokolwiek...
No i wreszcie swspomniana TL:) Tak się składa, że akurat mam hopla na punkcie tego modelu i jedyne co mnie wkurza, to to że jeszcze go nie mam :evil:
Jeśli bardziej podoba Ci się model TL1000S to odradzam modele z 1997 roku - miały cholernie dużo wad - w Niemczech jest zakaz sprzedaży tego rocznika bez książeczki serwisowej - pozostałe modele znacznie poprawione, takze bez obaw.
Motocykl ma kopa w pizdu - S-ka ma 125 koni w V-ce i 106 nm co zapewnia BARDZO BARDZO ciekawe wrażenia z jazdy. Pozycja stosunkowa ok, choć po dłuższej trasie nadgarstki będą o sobie dawały znać. Heble w miarę ok, zawiecha raczej nie daje rady - tylni amor potrafi się nagrzewać, przedni (mimo, że jest) nie chroni motocykla przed SHIMMI. Spalanie od 7 nawet do 12. :shock:
Dużo zaletą jest cena - mozna je kupić nawet poniżej 7 koła. Myśle, że za dyche spokojnie coś ogarniesz.
Reasumując - jeśli kupic TLS-a to na pewno przez jakiś czas będziesz srał w gacie i cieszył się jak dziecko z tego co ten motocykl potrafi. Jeśli szukasz czegoś spektakularnego i ekstremalnego to ten motocykl jest dla Ciebie:)
Co do wersji R - (mojego oczka w głowie) jeśli będziesz zainteresowany, to opisze go bardzo szczególowo. Mogę wrzucić też parę fajnych artykułów.
Życze Powodzenia :brawo:

Pozdrawiam!
Djobeł

Postprzez karik712 » wtorek, 28 lipca 2009, 21:00

Witam
Na jesieni przymierzam sie do zmiany moto i GSX F jest między innymi w moim kręgu zainteresowań ;)
I tu sie nasuwa właśnie pytanie...
Cenie sobie jak by nie było walory turystyczne, dlatego interesuje mnie jak to ciągnie u dołu. Co do 750 mam blisko kumpla który mi wszystko opowiedział a i może pokazać więc pytam raczej o 600. Jakie sa obroty przy 100km/h a jakie przy 120km/h? Jakie mniej więcej wtedy jest spalanie?;)
karik712

Postprzez miki1406 » wtorek, 28 lipca 2009, 21:22

TYLKO i WYŁĄCZNIE CBR 900RR FireBlade albo wmiarowe SC33, albo SC28 igiełke!!!
miki1406

Następna strona

Powrót do HYDEPARK