No cześć Zółwik!
Widzę, że generalnie otwarty jesteś na wiele modeli, od nakedów po skrajne sporty - jakbyś jeszcze się totalnie ukierunkował jakiej jazdy wymagasz od motocykla to byłoby łatwiej:) Tak jak ktoś wcześniej podał -CBR F4 lub F4i sport to świetna propozycja po imryku. Mimo, że to 600, to elastyczność silnika, osiągi są bardzo bardzo zadowalające, heble i zawiecha bardzo przyzwoite no i przyzwoite spalanie, choć przy katowaniu do dyszki można dojść:) Pod względem wygody - też jest zadowalająco. W sumie to taki uniwersalny motocykl, bo można poświrować, a nie odpadną Ci nadgarski od dłuższej trasy.
VFR 800 - tutaj fajny jest każdy model - mega wygodny, kapitalne wrażenia z jazdy za sprawą silnika -V4, świetne prowadzenie itd. W zasadzie mówiąc o VFR ciężko jest się przyczepić do czegokolwiek...
No i wreszcie swspomniana TL:) Tak się składa, że akurat mam hopla na punkcie tego modelu i jedyne co mnie wkurza, to to że jeszcze go nie mam :evil:
Jeśli bardziej podoba Ci się model TL1000S to odradzam modele z 1997 roku - miały cholernie dużo wad - w Niemczech jest zakaz sprzedaży tego rocznika bez książeczki serwisowej - pozostałe modele znacznie poprawione, takze bez obaw.
Motocykl ma kopa w pizdu - S-ka ma 125 koni w V-ce i 106 nm co zapewnia BARDZO BARDZO ciekawe wrażenia z jazdy. Pozycja stosunkowa ok, choć po dłuższej trasie nadgarstki będą o sobie dawały znać. Heble w miarę ok, zawiecha raczej nie daje rady - tylni amor potrafi się nagrzewać, przedni (mimo, że jest) nie chroni motocykla przed SHIMMI. Spalanie od 7 nawet do 12.
Dużo zaletą jest cena - mozna je kupić nawet poniżej 7 koła. Myśle, że za dyche spokojnie coś ogarniesz.
Reasumując - jeśli kupic TLS-a to na pewno przez jakiś czas będziesz srał w gacie i cieszył się jak dziecko z tego co ten motocykl potrafi. Jeśli szukasz czegoś spektakularnego i ekstremalnego to ten motocykl jest dla Ciebie:)
Co do wersji R - (mojego oczka w głowie) jeśli będziesz zainteresowany, to opisze go bardzo szczególowo. Mogę wrzucić też parę fajnych artykułów.
Życze Powodzenia
Pozdrawiam!