Ubezpieczenie motocyklisty

Hulaj dusza Piekła nie ma ;)

Ubezpieczenie motocyklisty

Postprzez Pit » poniedziałek, 15 marca 2010, 22:31

Cześć mam pytanie czy ktoś z Was ubezpiecza się ewentualnie plecaczka ??? Jakie firmy polecacie? w multibanku gdzie pracuje weszło niedawno ubezpieczenie MOJA OCHRONA (obejmuje zdarzenia na całym świecie) i w sumie sprzedając to też chyba zostane klientem ;) Nie pisze tego posta w celach rekalmowych bo wiadomo, że rozwiani jesteśmy po całej polsce chciałbym się dowiedzieć jakie inne firmy polecacie i jaki procent z Was posiada coś podobnego jaka jest świadomość apropos ubezpieczeń wśród motocyklistów so czekam na wasze opinie ;) Dla poównania podrzucam informację

Zakres ubezpieczeniaZakres Ubezpieczenia obejmuje następujące zdarzenia:

śmierć ubezpieczonego w wyniku NW
śmierć ubezpieczonego w wyniku wypadku w środku lokomocji
pobyt w szpitalu w wyniku choroby lub NW
pobyt na OIOM w wyniku NW
W ramach ubezpieczenia „Moja Ochrona” możesz wybrać jeden z trzech wariantów ubezpieczenia każdy w 2 wersjach – indywidualnej i rodzinnej:

Zakres ubezpieczenia Suma ubezpieczenia

Wariant I Wariant II Wariant III

Śmierć w wyniku NW* 25 000 PLN 50 000 PLN 100 000 PLN

Śmierć w wyniku NW w śr. lok.* 50 000 PLN 100 000 PLN 200 000 PLN

Pobyt w szpitalu w wyniku choroby lub NW** 100 PLN za każdy dzień pobytu w szpitalu, świadczenie wypłacane jest od 4 dnia pobytu w szpitalu maksymalnie przez 90 dni w ciągu każdego 12-miesięcznego okresu ochrony ubezpieczeniowej

Pobyt na OIOM w wyniku NW** 200 PLN za każdy dzień pobytu na OIOM, świadczenie wypłacane jest od 1 dnia pobytu na OIOM maksymalnie przez 5 dni w ciągu każdego 12-miesięcznego okresu ochrony ubezpieczeniowej

Koszt
Wariant Indywidualny 13,90 PLN 25,90 PLN 31,90 PLN za miesiąc
Wariant Rodzinny 21,90 PLN 35,90 PLN 43,90 PLN za miesiąc

*Sumy ubezpieczenia z tytułu śmierci w wyniku NW, śmierci w wyniku NW w środku lokomocji nie kumulują się
** Sumy ubezpieczenia z tytułu pobytu w szpitalu w wyniku choroby lub NW oraz z tytułu pobytu na OIOM w wyniku NW nie kumulują się
Pit

Postprzez Kwi@tek » wtorek, 16 marca 2010, 19:40

ja dokupiłem NNW przy polisie OC, w PZU wyszło 47 ZŁ za rok, ale jest to na sume ubezpieczenia 15000zł. Ostatnio w Lukas Banku wprowadzili ciekawą ofertę ubezpieczenia na zycie, ale w szczególności jest opłacalna dla klientów posiadających konto. Agent polecał mi też opcje do polisy OC o nazwie NNW Max z rozszerzoną opieką medyczną i wysoką sume ubezpieczeniową, myśle że wszystko w jednej polisie jest wygodne i wyjdzie taniej niż pojedyncze produkty, ale warto się rozpatrzeć. Kończąc to co roku wkurzam się sam na siebie że spycham na boczny tor temat ubezpieczenia siebie na wypadek leczenia lub śmierci, ale że jest to temat trudny poniekąd i człowiek uważa że nic mu nie grozi nigdy do tego nie podchodzę na poważnie, a myśle że czas pomyśleć ;)
Kwi@tek

Postprzez Krystian » czwartek, 18 marca 2010, 21:25

Ja mam w AXA (firmie, w której jestem zresztą agentem :P ) ubezpieczenie. Składka roczna 375 zł w tym suma ubezpieczenia na wypadek NW 50 000 zł (wzrasta 10% rocznie bez wzrostu składki) i renta w przypadku niezdolności do pracy 2000 zł/miesiąc. Jest też tańszy wariant (250zł/rok) SU- 40 000 i 1000zł/miesiąc renta.
Jak ktoś jest zainteresowany ubezpieczeniem na życie, komunikacyjnym, II i III filar proszę śmiało pisać 8) Przy komunikacji zniżki ;)
Krystian

Powrót do HYDEPARK