Ostra Jazda

Hulaj dusza Piekła nie ma ;)

Ostra Jazda

Postprzez Bochen » czwartek, 3 czerwca 2010, 23:49

Ostra Jazda to taki klub szalonych motocyklistów z małopolski. Jako że jestem z Krakowa widuję ich często tym bardziej, że kilku mieszka w moich okolicach. Nie mam im specjalnie wiele do zarzucenia pozatym, że jeżdżą po mieście jak wariaci i demoralizują młodzież :D. Ale do rzeczy. O co mi chodzi? Z ciekawoś zajżałem sobie na ich forum i to co zdążyłem przeczytać wstrząsneło mną. Takiej patologii jeszcze nie widziałem. Zacznę od tego, że średnia wieku osób udzielających się to pewnie 18 lat, ale to jeszcze nie najgorsze. Z resztą po co się rozpisywać? Zapraszam do lektóry: http://ostrajazda.com/forum/

Podam taki mały przykład:
madziusia:
Witajcie
Pomóżcie mi.... Zamierzam kupić teraz swój pierwszy motocykl. Jeździłam już sama, lecz nie na swojej maszynie. Mam dwie dobre oferty kupna i bardzo proszę o radę. To będzie mój pierwszy sezon na własnym motocyklu i chciałabym z niego czerpać tyle przyjemności ile wlezie. W tym momencie do wyboru mam blackbirda i gsxr 750. Jeden ciężki, drugi lżejszy. Jeden wolniejszy, drugi agresywniejszy. I co byście mi doradzili??? A może jakieś inne sugestie? Jestem otwarta na wszelkie opinie
Pozdrawiam serdecznie
Magda

Tam są same takie perełki, a najlepsz (lub najgorsze), że tam ludzi zachęcają jeszcze do takich maszyn. "nie kupuj mniejszego niż supersport na pierwsze, bo się szybko nudzi" A piszą to gówniarze, którzy sami rok jeżdżą. Zachęcam jeszcze do obejżenia działu mechanika. Też jest całkiem zabawnie.
Bochen

Postprzez Bones » piątek, 4 czerwca 2010, 15:09

Tam są same takie perełki, a najlepsze (lub najgorsze), że tam ludzi zachęcają jeszcze do takich maszyn. "nie kupuj mniejszego niż supersport na pierwsze, bo się szybko nudzi" A piszą to gówniarze, którzy sami rok jeżdżą. Zachęcam jeszcze do obejrzenia działu mechanika. Też jest całkiem zabawnie.

No przecież od dawna wiadomo że poniżej pojemności 600 to się jeździć nie da ;) Wstyd w ogóle takim czymś wyjeżdżać na ulice, a pod lekka górkę to już trzeba nogami się odpychać bo sam Cię nie uciągnie...

a tak poważnie, to najgorsze jest to, że mnóstwo ludzi wychodzi z takiego założenia niestety.... a później mi moja mama podsyła statystyki ilu się zabiło motocyklistów ;) Zdecydowana większość to niestety posiadacze swoich pierwszych jednośladów....

W mojej wiosce ostatnio bogaci rodzice kupili swojemu 17 letniemu synkowi motocykl, zakładam że dla jego kaprysu. Oczywiście od razu Kawasaki (salonówke!!) ZX6R bo przecież mniejszymi nie można jeździć. Pierwszego dnia wyskoczył na drogę i od razu próbował iść na jedno koło.... Oczywiście wielkiej filozofii nie ma dodać gazu i podrzucić przód, więc chyba stwierdził, że po pierwszej jeździe stał się od razu Valentino Rossi :) Na drugi dzień na przeciwko mojego domu podniósł motocykl i nie utrzymał równowagi ---> motocykl zaczął koziołkować, a części zbieraliśmy na długości 150 metrów ;) Jakby się uparł to pewnie nawet teraz można coś jeszcze znaleźć ;)

Szkoda tylko, że nie zrobiłem zdjęcia wyrazu jego twarzy jak zobaczył swój 2-dzienny motocykl rozścielony po całej ulicy... Wyrażała więcej niż tysiąc słów ;)
Bones

Postprzez ivan » poniedziałek, 7 czerwca 2010, 08:49

Podobne perełki można znaleźć na innych portalach, np. na ścigaczu :)
Najlepsze jest to, że wiele "znawców" którzy wypowiadają się na forum, motocykl to widzieli co najwyżej na obrazku...
A jak ktoś jeździ to jego sprawa dopóki nie zrobi krzywdy innemu. Bo jak sam się rozwali to jest to pewnego rodzaju selekcją naturalną... :)
ivan

Postprzez miki1406 » wtorek, 8 czerwca 2010, 11:35

Zlinczujcie mnie... Lubie duże moto, ale hayka to już ma za dużo tego plastiksu... Zobaczcie hayke ghostridera takie zwykłe moto, a nie towarowy... :lol: Dla mnie XX to max co do gabarytów
miki1406

Postprzez firefox » wtorek, 8 czerwca 2010, 12:00

A przepraszam gdzie masz w hayce wiecej plastikow niz w jajku. Przeciez konstrukcja jest taka sama, gabarytowo lastiki boczne sa ciut wieksze ze wzgledu na wiekszy silnik nic wiecej.
Chodzi Ci o cos, [you]??
http://sqlszkolenia.pl
firefox

Postprzez miki1406 » środa, 9 czerwca 2010, 07:28

Ja odniosłem takie wrażenie ale nie wiem jakim cudem mój post jest tutaj... Miał być w temacie o zmianie moto... :shock: Coś pomotałem widać.
miki1406

Powrót do HYDEPARK