Koniec redukcji punktów karnych

Hulaj dusza Piekła nie ma ;)

Koniec redukcji punktów karnych

Postprzez zolwik » środa, 4 sierpnia 2010, 11:42

No to lipa jak to przejdzie
JA TU TYLKO SPRZĄTAM !!!
zolwik

Postprzez ivan » środa, 4 sierpnia 2010, 18:08

Jakoś z tego nie korzystałem, a jeżdzę sporo. Puszką robię ok 60 tys km rocznie, na moto ok 5tys :) Jakoś się mieszczę w limicie pkt a wolno nie jeżdżę ;)
ivan

Postprzez Rychu » środa, 4 sierpnia 2010, 19:46

poweim szczerze, ze tez o tym czytałem i uwazam, ze te panstwo idzie w zla droge.. kazdemu moze sie zdarzyc, ze zlapia czy auto czy moto.. ale zeby nie bylo mozliwosci zredukowania puntkow to kiszka.. zwiekszy sie tylko odsetek osob, ktore beda jezdzic bez uprawnien.. ja na szczescie nie musialem korzystac z takiego kursu jednak pomyslec trzeba o ludziach zarabiajacych na jezdzie itp. uwazam, ze rzucaja klody pod nogi ..;/
www.car4events.pl - Zapraszam !!!
Rychu

Postprzez ElViajero » czwartek, 5 sierpnia 2010, 08:31

A moim zdaniem nie powinno być wogóle punktów, bo i po co ...
ElViajero

Postprzez zolwik » czwartek, 5 sierpnia 2010, 08:58

W innych krajach nie ma za punktów to są większe kary . A jak przyjedzie obcokrajowiec to go to nie obejmuje .
JA TU TYLKO SPRZĄTAM !!!
zolwik

Postprzez ElViajero » czwartek, 5 sierpnia 2010, 09:04

dokładnie, podnieść mandaty a zlikwidować punkty
ElViajero

Postprzez domel » czwartek, 5 sierpnia 2010, 16:25

Nie wiem czy to sposób, z jednej strony w punktach jest głupie że przyjdą foty z fotoradaru po miesiącu nie spodziewasz się a tu nagle np. 10 pkt... Co do samej kasy nie jest to najlepszy sposób, w normalnych warunkach ok fajnie dla nas bez punktów tylko kasa ale pomyślcie o tych nowobogackich w BMW,Mercedesach itp to już wogóle będą mieli w d... przepisy...najwyżej zapłacą.
Komar->WSK125->MZ ETZ 251->Yamaha XJ 600S->Suzuki GSXF750->Suzuki SV1000S
domel

Postprzez ivan » czwartek, 5 sierpnia 2010, 16:38

domel napisał(a):...pomyślcie o tych nowobogackich w BMW,Mercedesach itp to już wogóle będą mieli w d... przepisy...najwyżej zapłacą.

Dokładnie.
Ok, rozumiem, mam porządny silnik to jadę szybko ale jak widzę jak kolesie w zajebistych furkach wyprzedzają (oczywiście bez kierunków) na skrzyżowaniach z wysepkami, podwójnych ciągłych, zakrętach itp. i oczywiście wszystko robione na żyletki to mnie krew zalewa. Pkt to jedyny straszak dla nich, bo co to dla niego 500 zł mandatu jak za tyle to on co 1000 km tankuje :)
Ale żeby nie było, nie zazdroszczę że ktoś ma lepszą furkę ode mnie ii jedzie szybciej. Jak chce/śpieszy mu się niech jedzie ale niech robi to z głową!
ivan

Postprzez ElViajero » czwartek, 5 sierpnia 2010, 17:04

ivan napisał(a):
domel napisał(a):...pomyślcie o tych nowobogackich w BMW,Mercedesach itp to już wogóle będą mieli w d... przepisy...najwyżej zapłacą.

Dokładnie.
Ok, rozumiem, mam porządny silnik to jadę szybko ale jak widzę jak kolesie w zajebistych furkach wyprzedzają (oczywiście bez kierunków) na skrzyżowaniach z wysepkami, podwójnych ciągłych, zakrętach itp. i oczywiście wszystko robione na żyletki to mnie krew zalewa. Pkt to jedyny straszak dla nich, bo co to dla niego 500 zł mandatu jak za tyle to on co 1000 km tankuje :)
Ale żeby nie było, nie zazdroszczę że ktoś ma lepszą furkę ode mnie ii jedzie szybciej. Jak chce/śpieszy mu się niech jedzie ale niech robi to z głową!

tacy to i bez prawka jeździć będą ...
ElViajero

Powrót do HYDEPARK