KUFRY BAGAŻOWE + STELAŻ

tuning, kufry bagażowe, crash-pady, naklejki, duperele...

Postprzez Luk@ » czwartek, 29 lipca 2010, 00:27

Opcja z przesunięciem płyty jest logiczna (przesuniecie obciążenia + oparcie).
Czy Schimma będzie tez się dopiero okaże - zakładam ze tak.
Puki co na tym można nawet usiąść (sprawdzone) o ile ktoś trzyma przód :o
Napisze coś więcej za jakiś tydzień (po wyprawce na mazury) ...
pozdr.
Luk@
Ostatnio edytowano czwartek, 29 lipca 2010, 00:33 przez Luk@, łącznie edytowano 1 raz
Luk@

Postprzez guardian_angel » czwartek, 29 lipca 2010, 11:49

Hehe ma taki sam patent tylko że mocowany na zacisk w postaci zawiasu do tylnej rączki a nie do śrub od rączki, nie rysuje się lakier i można spokojnie kanapę zamknąć.
FORUMOWICZU - WŁĄCZ MYŚLENIE !!!
guardian_angel

Postprzez ElViajero » piątek, 30 lipca 2010, 10:45

Ja szukałem mocowania wingrack'a do imbryka, znalazłem w Czechach oryginał givi za 300 pln z przesyłką :D
Zakupiłem tylko założyć nie zdążyłem ale jak potwora odbiorę to zakładam :D
ElViajero

Postprzez firefox » środa, 25 sierpnia 2010, 11:50

NIe wiem czy dobry temat, ale gdyby ktos byl zainteresowany to mam goscia ktory chetnie wykona stelaz pod kufer centralny i jesli ktros chce boczne do jajka. Koszt nie wiem jaki, ale mysle ze w granicach 100 - 150 zl
Chodzi Ci o cos, [you]??
http://sqlszkolenia.pl
firefox

Postprzez Bones » środa, 25 sierpnia 2010, 12:05

A z szybkimi mocowaniami ?? Tzn jakbym mu dał kufry Givi to dopasował by tak żeby dało się je odpinać ? Bo widziałem dorabiane stelaże boczne do których kufry były poodkręcane więc ściągniecie na postoju nie wchodziło w grę...
Bones

Postprzez firefox » środa, 25 sierpnia 2010, 13:23

Najlepiej dac mu stelaz na wzor i plyte albo kufer to zrobi Ci idealnie to samo, ja tam zrobilem do siebie, mial stelaz i na wzor swojego z niewielkimi poprawkami ktore sa udogodnieniem zrobil dla mnie pod dana plyte.

Ale, mysle ze jak znajdzie w necie jak wyglada stelaz a Ty mu dasz plyte to zrobi tez idealnie to samo.

To jest znajomy z forum, nie jest to jakis bliski kolega, ktorego reklamuje, po prostu robilem u niego stelaz boczny i centralny do siebie i zrobil to profesionalnie, wiec polecam
Chodzi Ci o cos, [you]??
firefox

Postprzez Bones » czwartek, 26 sierpnia 2010, 10:47

hmm... mając oryginalną płytę i stelaż to już wielkiej filozofii nie ma dorobić taki sam ;)

Najgorzej jest zaprojektować z głowy żeby wszystko od razu pasowało, bo jak wiadomo w życiu nie ma skrótu ctrl+z ;P
Bones

Postprzez firefox » czwartek, 26 sierpnia 2010, 13:07

Bones napisał(a):hmm... mając oryginalną płytę i stelaż to już wielkiej filozofii nie ma dorobić taki sam ;)

Najgorzej jest zaprojektować z głowy żeby wszystko od razu pasowało, bo jak wiadomo w życiu nie ma skrótu ctrl+z ;P

Gosciu jest po politechnice warszawskiej, specjalizuje sie w projektowaniu i wykonywaniu, ma swoj warsztat, toczy, tnie spawa wszystko...
Chodzi Ci o cos, [you]??
firefox

Postprzez Budzik » czwartek, 26 sierpnia 2010, 14:29

tez bym chcial miec jeszce lepsze zaplecze maszynowe :)
Na granicy przyczepności uciekamy codzienności
Budzik

Postprzez Bones » czwartek, 26 sierpnia 2010, 15:15

firefox napisał(a):Gosciu jest po politechnice warszawskiej, specjalizuje sie w projektowaniu i wykonywaniu, ma swoj warsztat, toczy, tnie spawa wszystko...

Jak tak to gwarantuje że nie potrzeba mu oryginału ;) Czyli jakbym mu podrzucił motór z kuframi to myślę, że zrobił by lepiej niż oryginał :)

Temat jest warty przemyślenia... Szkoda że to tak daleko ;)
Bones

Postprzez pegaz » czwartek, 26 sierpnia 2010, 21:24

Poszukajcie sobie stelazy na LINK i bedziecie mieli przynajmniej sam wyglad. Co do wymiarow, to powiem ze boczne do jajka 98-00 sa troche inne nie do jajka 01-02, natomiast inne do 03-06.

Ja mam zalozone od jajka 98-00 i mialem troche kombinowania.
pegaz

Postprzez Bones » piątek, 27 sierpnia 2010, 06:39

Problem ze stelażami bocznymi do jajka jest taki że od października zeszłego roku nie są produkowane. Znajomy importuje Givi prosto z Włoch i na całym magazynie nie było już takiego stelaża jak chciałem kupić.

Więc teraz albo masz szczęście i wypatrzysz gdzieś na aukcji, albo musisz dorobić sobie samemu.
Bones

Postprzez ElViajero » piątek, 27 sierpnia 2010, 07:22

Ja bym proponował w Czechach poszukać, ja tam do imbryka orginalne znalazłem
ElViajero

Postprzez pegaz » piątek, 27 sierpnia 2010, 11:07

Bones napisał(a):Problem ze stelażami bocznymi do jajka jest taki że od października zeszłego roku nie są produkowane. Znajomy importuje Givi prosto z Włoch i na całym magazynie nie było już takiego stelaża jak chciałem kupić.

Więc teraz albo masz szczęście i wypatrzysz gdzieś na aukcji, albo musisz dorobić sobie samemu.

Wiem, prawie rok szukalem, ale udalo mi sie znalezc jedna sztuke.
pegaz

Postprzez mynka_uk » środa, 8 września 2010, 19:08

Jeżeli ktoś byłby zainteresowany to na ebay jest teraz do kupienia stelaż GIVI wingrack dla Jajka

http://cgi.ebay.co.uk/PORTAVALIGIE-LATE ... 53e15b26fc
mynka_uk

Postprzez pegaz » środa, 8 września 2010, 22:03

w aukcji nie ma adapterow.
pegaz

Postprzez mynka_uk » czwartek, 9 września 2010, 06:15

Mój włoski w zasadzie nie istnieje ale to właśnie adaptery pozwalają na podłączenie do motocykla więc jeżeli sprzedawca podaje że pasuje do jajka to powinne tam być... Tym nie mniej nie zaszkodzi zapytać
mynka_uk

dokumentacja na stelaż

Postprzez franc » poniedziałek, 4 października 2010, 18:50

Szukam dokumentacji technicznej, rysunki techniczne do stelaża na kufry centralny i boczne do gsxf750 z 2004 roku.
Może ktoś takie cuda ma i mógłby mi zwymiarować stelaż.
Jeżeli jest ktoś z Katowic czy okolic może by mi je udostępnił w celu wykonania dokumentacji technicznej.
franc

Postprzez mynka_uk » poniedziałek, 4 października 2010, 19:40

mam stelaż ale moja jajcarnia jest z 2000r Mogę ci przesłać zdjęcia jak to u mnie wyglada a ty musiałbyś zaadoptować to do twojego modelu
mynka_uk

Postprzez firefox » poniedziałek, 4 października 2010, 21:23

Zrob wedlug wlasnego pomyslu, tak wiekszosc robi, czyli metoda prob i bledow.
Ostatnio edytowano poniedziałek, 4 października 2010, 21:23 przez firefox, łącznie edytowano 1 raz
Chodzi Ci o cos, [you]??
firefox

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do AKCESORIA I DODATKI