KUFRY BAGAŻOWE + STELAŻ

tuning, kufry bagażowe, crash-pady, naklejki, duperele...

Postprzez Bones » wtorek, 5 października 2010, 08:37

franc, najlepiej podjechać do kogoś kto ma, zrobić zdjęcia i nanieść pomiary. Jakbyśmy mieli te same roczniki to centralny mógłbym Ci zmierzyć ze swojego, ale mój podchodził tylko do roczników 98-02.
Bones

Postprzez TasmaN » wtorek, 5 października 2010, 18:41

Panowie, a nie mozecie pomierzyc tylko elementow glownych (profile pod kufry lub plyty mocujace). Reszta to sama 'kosmetyka' dopasowac profile i mocowania do motocykla.
TasmaN

Postprzez Budzik » wtorek, 5 października 2010, 18:49

własnie stelaz robi sie na oko tak ajk ja xD
Na granicy przyczepności uciekamy codzienności
Budzik

Postprzez firefox » wtorek, 5 października 2010, 18:50

Budzik napisał(a):własnie stelaz robi sie na oko tak ajk ja xD

Oto mnie chodzilo Casio :)
Chodzi Ci o cos, [you]??
http://sqlszkolenia.pl
firefox

Postprzez Budzik » wtorek, 5 października 2010, 18:52

i wyszedl cud miod i malyna :d przeszedl crash testa i nic mu sue nei stalo pozatym kyfry tzrymaja sie perfec nawet przy V-maxie i nawet nie drgna zaladowane po full :d
Budzik

Postprzez franc » wtorek, 5 października 2010, 19:03

mynka_uk napisał(a):mam stelaż ale moja jajcarnia jest z 2000r Mogę ci przesłać zdjęcia jak to u mnie wyglada a ty musiałbyś zaadoptować to do twojego modelu

Jak byś mógł kliknąć kilka fortek i mi przedsłać.
Może coś zrobię na wzór twoich tak jak radzicie wolna amerykanka.
franc

Postprzez firefox » wtorek, 5 października 2010, 19:05

franc napisał(a):
mynka_uk napisał(a):mam stelaż ale moja jajcarnia jest z 2000r Mogę ci przesłać zdjęcia jak to u mnie wyglada a ty musiałbyś zaadoptować to do twojego modelu

Jak byś mógł kliknąć kilka fortek i mi przedsłać.
Może coś zrobię na wzór twoich tak jak radzicie wolna amerykanka.

To nie wolna amerykanka, ale wiekszosc samorobek to metoda prob i bledow. Tak jest najlepiej bo zrobisz dokladnie tak jak powinno byc i tak jak Tobie bedzie sie podobalo.

Zdjec jak popatrzysz po galerii jest mnostwo.
Chodzi Ci o cos, [you]??
firefox

Postprzez mynka_uk » środa, 6 października 2010, 13:04

Mówisz i masz... :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Stelaż mocowany do motocykla jest w 4 miejscach do śrób podnóżków pasażera i do srób mocójących uchwyt dla pasażera. Posiada też dodatkowe wzmocnienie przeprowadzone przez otwory po kierunkowskazach w błotniku

jeżeli jesteś zaintertesowany stelażem pod kufer centralny jak i kufry boczne to proponował bym kupić wingrak lub wingrak2 Givi (dostaniesz za grosze uzywany na ebay) a samemu dorobić tylko jego mocowanie jako że te różni się w zależności od motocykla
na zdjęciach jest wingrack 2

http://shop.ebay.co.uk/i.html?rt=nc&LH_ ... 86.c0.m282

http://www.givi.co.uk/Fitment-kits/Optionals/N140
http://www.givi.co.uk/Fitment-kits/Optionals/N141
Ostatnio edytowano środa, 6 października 2010, 13:09 przez mynka_uk, łącznie edytowano 2 razy
mynka_uk

Postprzez franc » środa, 6 października 2010, 14:12

mynka_uk, Bardzo Ci dziękuję za poważne podejście do tematu ! A nie tak jak inni którzy odsyłają do google.
franc

Postprzez firefox » środa, 6 października 2010, 14:30

franc napisał(a):mynka_uk, Bardzo Ci dziękuję za poważne podejście do tematu ! A nie tak jak inni którzy odsyłają do google.

Kazdy Ci powaznie odpowiedzial !!
Chodzi Ci o cos, [you]??
firefox

Postprzez guardian_angel » środa, 6 października 2010, 14:43

Nie widziałem w tym temacie żadnego linka czyt. odsyłacza do Google :)
Ostatnio edytowano środa, 6 października 2010, 14:43 przez guardian_angel, łącznie edytowano 1 raz
FORUMOWICZU - WŁĄCZ MYŚLENIE !!!
guardian_angel

Postprzez Bones » czwartek, 7 października 2010, 06:16

mynka_uk, o wiele łatwiej jest zrobić stelaż na podstawie zwykłych pojedynczych stelaży nie z wingracka, a i estetyka wykonania jest większa. Zrobienie ładnego stelaża w stylu wingracka wymaga już dużych umiejętności.

No chyba że mowa jest tylko o dopasowaniu mocowań to wtedy ok, ale koszty rosną bo trzeba kupić jakiś stelaż (co w Polsce do tanich nie należy) i zaadaptować go do nowych mocowań :) A tak jak np robił Budzik to koszty są praktycznie zerowe.

franc,
Bardzo Ci dziękuję za poważne podejście do tematu ! A nie tak jak inni którzy odsyłają do google.

Yy...? A Tobie o co chodzi ?? Kto Cię odsyła do google ??
Ostatnio edytowano czwartek, 7 października 2010, 07:37 przez Bones, łącznie edytowano 2 razy
Bones

Postprzez mynka_uk » czwartek, 7 października 2010, 07:03

jeżeli stelaż ma być tylko pod kufer centralny to radosna twórczość ślusarzy jest prosta do wykonania kwestia estetyki to już oddzielna sprawa bo o gustach nie powinno się dyskutować jednym się coś podoba a drugim nie...
Gdy natomiast chcemy mieć stelaż pod kufer centralny i kufry boczne to sprawa się komplikuje i uważam że najlepszym rozwiązaniem będzie zakup używanego wingracka i dorobienie mocowań. Kwestia ceny to kwestia cierpliwości uzywanego wingracka2 można spokojnie kupić za 20 GBP + dostawa a to chyba nie tak dużo... Trzeba tylko poczekać na okazję
Odnośnie Givi monorack - stelaż tylko pod kufer centralny widziałem wiele razy jak monorack'i do jajka były sprzedawane za 30 a nawet 20GBP. Sam swojego sprzedałem za 30 GBP...
mynka_uk

Postprzez Bones » czwartek, 7 października 2010, 07:17

mynka_uk, ja Cię chyba kiedyś poproszę o pomoc w zakupie ;) Bo za taka kwotę to faktycznie szkoda czasu na robienie czegoś od podstaw, bo z adaptacją to problemu nie ma :) W Polsce niestety ceny Wingracków od 300 do 700 zł więc to już wymaga zastanowienia czy przypadkiem nie warto zrobić pojedynczych jak pisałem wyżej :/
Bones

Postprzez mynka_uk » czwartek, 7 października 2010, 07:23

tu nie ma żadnej filozofii w Ebay jest opcja "Save this search" wpisujesz sobie wingrack 2 i codziennie dostajesz mail z nowościami w tym temacie że wingrack jest zawsze taki sam a różne są tylko mocowania to z zakupem nie bedzie problemu... Tylko cierpliwości...
A odnosnie czy warto montować kufry boczne. Na codzień na pewno nie bo po zamontowaniu moto robi się wyraźnie szersze co utrudnia przeciskanie się w korkach ale na dłuższe wypady pojedynczy kufer to stanowczo za mało...
Ostatnio edytowano czwartek, 7 października 2010, 07:25 przez mynka_uk, łącznie edytowano 1 raz
mynka_uk

Postprzez Budzik » czwartek, 7 października 2010, 21:38

franc podeslal bym ci zdjecia mojego stelaze ale ja mam imbryka wiec chyab sduzo ci to nie da, a koszt mojego stelaza wyszedl 40zł bo musialem butle w m igomacie napelnic gazem bo sie skonczyl podczas spawanai. a gdyby nie to to koszt bylby=0zł
Budzik

Postprzez firefox » piątek, 8 października 2010, 08:50

Budzik napisał(a):franc podeslal bym ci zdjecia mojego stelaze ale ja mam imbryka wiec chyab sduzo ci to nie da, a koszt mojego stelaza wyszedl 40zł bo musialem butle w m igomacie napelnic gazem bo sie skonczyl podczas spawanai. a gdyby nie to to koszt bylby=0zł

Czyli dajmy na to, ze okolo 50 zł bo nie kazdy ma magazyn tak jak TY :) Trzeba kupic rurki i pospawac :)

Mi kolega robil i zaplacilem za komplet 450 zł, ale mam tak odjebane, ze nikt nie powie ze to robota kolesia :) Nawet w mechanicy nie bylo wstanie stwierdzic, ze to nie kupne :)
Ostatnio edytowano piątek, 8 października 2010, 08:51 przez firefox, łącznie edytowano 1 raz
Chodzi Ci o cos, [you]??
firefox

Postprzez slawekd » niedziela, 31 października 2010, 19:15

Planuje zakupić kufer centralny.
tu link
pytanie.
Czy coś takiego będzie się nadawało do imbryka.
czekam na doświadczenia i opinie.

kufer będzie używany sporadycznie.
Dzięki za podpowiedzi.
slawekd

Postprzez MARO_M » niedziela, 31 października 2010, 19:54

z doswaidczenia moich znjomych wiem ze nie warto kupowac owej AWINY

Odpial sie przy 60km/h oraz niewielkiej dziurze na drodze uderzajac w samochod z tylu :)

Mojej osobiste zdanie ze lepiej dolozyc i kupic nawet uzywkenp GIVI lub KAPPA niz "cos" takiego.
MARO_M

Postprzez firefox » niedziela, 31 października 2010, 19:56

Latwo go stracic, nie najlepszej jakosci i to raczej bajer na skutery. Mialem go w jajku i zaluje, telepal sie jak ... :)
Chodzi Ci o cos, [you]??
firefox

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do AKCESORIA I DODATKI