Jaki wybrać kask do nauki jazdy

Produkty, opinie, promocje, namiary...

Jaki wybrać kask do nauki jazdy

Postprzez arti » niedziela, 20 lutego 2011, 09:14

Witam koledzy
Bardzo proszę o opinie jaki wybrać kask do szkolenia dla moich kursantów w zakresie prawa jazdy kat A. Z praktyki wiem że powinien to być kask integralny, bo w innym mnie nie bardzo słyszą jak mówię do nich przez radio w ruchu ulicznym. Zaznaczam że kask nie może przekraczac tez 200 zł, bo strasznie sie eksploatuje na szkoleniach a jak kupię lepszy a zarazm droższy to i tak nikt tego nie doceni. Takie cudo starcza na max jeden sezon bo potem już naprawde wygląda strasznie jak około 100 osób go nosiło :) Bezpieczeństwo też nie jest najważniejsze, bo ja na szkoleniach nie przekraczam 40 km/h i kask średniej jakości myśle że spełni role gdyby coś jednak było. Na necie wynalazłem dwa co by mi wstępnie pasowały, bardzo proszę o opinię który byście wybrali a może polecicie zupełnie cos innego ...
pierwszy to :http://allegro.pl/kask-integralny-naxa-f3-g-czarny-nowy-roz-xl-i1451747020.html
drugi to : http://www.motocykle.katowice.pl/sklep/ ... roducent=0

pozdrawiam i wyczekuje odpowiedzi :)
Arti
arti77-77
arti

Postprzez kyrtap87 » niedziela, 20 lutego 2011, 09:29

arti, mnie jak szkolili to latałem w podobnym http://allegro.pl/czarny-otwarty-kask-b ... 88923.html myślę ze to dobre rozwiązanie ,najważniejsze żeby był wyjmowany środek do prania ,brak szczeki będzie ułatwiał zakładanie itd, na egzaminie miałem taki sam, może pomysł nad kominiarkami ,to będzie dobre podejście do kursantów /estetyczne /,trafiło mi się raz tak że nie założyłem kasku ,tylko latałem na swoim bo był za brudny w środku
powodzenia i cierpliwości bo uczyłem :oops: kiedyś 2 kolesi do egzaminu 2 dni na jajku ,bo szkołę w której byli zapisani zalało przez powódź .zdali obaj za 1 razem 8)
kyrtap87

Postprzez unio » niedziela, 20 lutego 2011, 12:16

Też jestem za bezszczękowcem dla zielonego do nauki.
1. W takim kasku jest większe pole widzenia. A to sie przyda nowicjuszowi co patrzy tylko przed siebie z wrażenia mając klapki na oczach.
2. Jest wygodniejszy dla tych co noszą okulary
3. Podczas jazdy na placu stoisz niedaleko kursanta i słyszy co do niego mówisz bez zestawu głoś-mów.
4. Na prędkości 40km/h jest wystarczający a za 200zł nie masz wielkiego wyboru w kaskach integralnych.

W domu mam kilka kasków w tym starą Belle, jakiegoś chinola, kask za 300zł, bezszczękowca i Nolana N84 i w każdym z nich jeźdżę (jeździłem) na innych jednośladach.
Ostatnio edytowano niedziela, 20 lutego 2011, 12:16 przez unio, łącznie edytowano 1 raz
unio

Powrót do Kaski, ubrania, ochraniacze...