Ciezarki kierownicy - sruba mocujaca

owiewki, lusterka, sety, klamki, lakier, polerki...

Ciezarki kierownicy - sruba mocujaca

Postprzez TasmaN » poniedziałek, 18 stycznia 2010, 21:47

Wlasnie obkrecilem w kolko gniadzo sruby :gitara: :gitara:
Nie da rady odkrecic ciezarka :ufo: :ufo: :

Macie jakies patenty zeby to ruszyc? Nie zalezy mi na ciezarku, wiec nawet Diaxa po polowie dlugosci ciezarka wchodzi w gre... ale czy tak mozna? da to cos?
TasmaN

Postprzez guardian_angel » poniedziałek, 18 stycznia 2010, 21:49

TasmaN, no co ty czy to już jakaś plaga jest ?
Mi sie uwaliła śruba kolektora, Cygiemu śruba od zacisku hamulca, a tobie od ciężarka, ale jaja to plaga normalnie jest :) A tak sie ze mnie śmiał cwaniaczek teraz sam ma problem :)

O ile pamietam bo sam rozkręcałem ciężarki do chromowania, to nakrętka jest chyba wklejona do rury dość głeboko. Jak masz jakąś szparę miedzy ciężarkiem a końcem rury spróbuj czymś to podważyć i wyrwać. Jak ci sie nie uda to tylko łeb śruby rozwiercić i ściagnąć ciężarek i gwint zostanie w rurce i być może da się go wykręcić kontrując nakrętkę śrubokrętem. Walcz.
Ostatnio edytowano czwartek, 21 stycznia 2010, 08:12 przez guardian_angel, łącznie edytowano 2 razy
FORUMOWICZU - WŁĄCZ MYŚLENIE !!!
guardian_angel

Postprzez jacus-87 » poniedziałek, 18 stycznia 2010, 21:57

jak masz dojscie to spawareczka i heja a jak nie moze oszlifowac ja na mniejsza, nabic klucz nasadowy i moze wtedy pojdzie :lol:
jacus-87

Postprzez TasmaN » poniedziałek, 18 stycznia 2010, 21:58

:D a bo tak dzis podekscytowany poszedlem je poodkrecac zeby do chromowania dac i sie wzielo i ujebalo... nie powiem ze rozwalilem sobie pol palca przy tym...

szlag mnie taki trafil ze jak nic nie wymysle to pojade diaxa po calosci i kupie akcesoryjne ciezarki.... a juz fajne se upatrzylem... :D ale nie chcialbym koniecznie psuc oryginalnych...

P.s.
a juz wahacz caly zdjalem, jutro na chromownie wioze :) :) :)

jacus-87 napisał(a):jak masz dojscie to spawareczka i heja a jak nie moze oszlifowac ja na mniejsza, nabic klucz nasadowy i moze wtedy pojdzie :lol:

ano tu jest problem, bo moto stoi w piwnicy i nie dam rady spawarka tego zrobic... sasiedzi i tak juz na mnie wilkiem patrza :/

pokombinuje moze z rozwiertem, tak jak Guardian pisze...
Ostatnio edytowano czwartek, 21 stycznia 2010, 08:13 przez TasmaN, łącznie edytowano 1 raz
TasmaN

Postprzez jacus-87 » poniedziałek, 18 stycznia 2010, 22:10

kurcze, nie bardzo wiem, w którym dokładnie miejscu to jest... a szlifierka tam dojdziesz?? może by ja szlifierka potraktować, a tez i by można było ręcznie, tzn brzeszczotem do metalu, ale to już więcej roboty i nie wiadomo czy skutecznej :(
jacus-87

Postprzez TasmaN » poniedziałek, 18 stycznia 2010, 22:17

sruba wchodzi glebiej niz ciezarek i nie mozna sciac lba.
a sprawdzalem teraz na drugim (odkreconym) i na kierownicy, to jest wydaje mi sie zaspawane w srodku - to w co wkreca sie sruba.

wkrece jutro drugi i zobacze jaki dystans zostaje pomiedzy kierownica, a scianka ciezarka. Jesli wejdzie diaxa to pojade po calosci.
TasmaN

Postprzez ZiGi » czwartek, 21 stycznia 2010, 16:16

Tasior to chcesz powiedzieć że balanser nie jest gumowy w części w której jest w kierownicy? Ja myślałem że masz balansery które mają jedną końcówkę gumową (tą która idzie do środka) i śruba którą dokręcasz powoduje ściskanie tej gumy co powoduje zablokowanie jej w rurce kierownicy. Ja mam balansery nieoryginalne więc nie wiem jak to powinno być w standarcie.
ZiGi

Wskaźniki do Automapy:
GSX600F GSX650F Hayabusa

Nie dyskutuj z idiotą bo cię sprowadzi do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.
ZiGi

Postprzez TasmaN » czwartek, 21 stycznia 2010, 22:53

ZiGi musze sie przyjrzec temu, ale wydawalo mi sie ze to spaw w srodku jest i metal.

Na razie jestem obrazony na moto i nie schodze na dol <foch>

:D :D
TasmaN

gdzie kupić?

Postprzez Revan » piątek, 8 kwietnia 2011, 12:48

Koledzy,

Właśnie zauważyłem, że po 3 dniach jeżdżenia zgubiłem prawy ciężarek do kierownicy. Wiecie może jaki kupić? I gdzie? Czy są jakieś oryginalne? Czy po prostu kupić w Larssonie byle jakie?

Podpowiedzcie please!
Revan

Postprzez zolwik » piątek, 8 kwietnia 2011, 13:44

To zależy od ciebie jaki kupisz , możesz również sobie wytoczyć . A dostępne są wszędzie .
JA TU TYLKO SPRZĄTAM !!!
zolwik

Postprzez Revan » piątek, 8 kwietnia 2011, 14:02

zolwik napisał(a):To zależy od ciebie jaki kupisz , możesz również sobie wytoczyć . A dostępne są wszędzie .

A jakie to ma znaczenie? Tak naprawdę to moja wiedza o tych ciężarkach kończy się na tym, że są po to żeby kierownica była stabilniejsza.
Revan

Postprzez guardian_angel » piątek, 8 kwietnia 2011, 16:45

Revan, przynajmniej taki zbliżony masą do oryginału.
FORUMOWICZU - WŁĄCZ MYŚLENIE !!!
guardian_angel

Postprzez ivan » piątek, 8 kwietnia 2011, 19:47

No ale możesz jeszcze pokombinować z kolorami coby dodać uroku motkowi.
ivan

Postprzez Budzik » piątek, 8 kwietnia 2011, 22:42

REvan jestes z zabek, a jutro i pojutrze na stegnach jest motobazar, tam napewno kupsz i bedizesz mial najwieszy wybor w 1 miejscu ;]
Na granicy przyczepności uciekamy codzienności
Budzik

Postprzez Revan » sobota, 9 kwietnia 2011, 12:33

Dzięki wszystkim za podpowiedzi, właśnie kupiłem i zamontowałem:D
Revan

Re: gdzie kupić?

Postprzez TasmaN » niedziela, 10 kwietnia 2011, 15:56

Revan napisał(a):K
Podpowiedzcie please!

a na przyklad u mnie w pracy w szufladzie lezy :) niepotrzebny, oryginalny od Jajka :)

PW jesli jestes zainteresowany :)

Edit: czytam dalej i widze ze juz po herbacie... ;p
Ostatnio edytowano niedziela, 10 kwietnia 2011, 15:57 przez TasmaN, łącznie edytowano 1 raz
TasmaN

Postprzez DiElektryk » niedziela, 10 kwietnia 2011, 16:38

Tasior jeżeli masz jeszcze to nie wyrzucaj - ja coś nie mogłem odkręcić draństwa i możliwe że na gumówce się skończy :/
Alarmy, CB Radia, Centralne Zamki, Xenony i inne zabawki :D
KABOauto.pl
DiElektryk

Postprzez TasmaN » niedziela, 10 kwietnia 2011, 16:40

Ok :)
TasmaN

Postprzez Alpha » niedziela, 10 kwietnia 2011, 20:39

Wkręt jest zabezpieczony przed odkręceniem (wibracje) , warto podgrzać połączenie skoro nie chce puścić . Chociaż sam klej jest z tych łatwo demontowalnych .
Alpha

Powrót do NADWOZIE