PROBLEM Z ODPALENIEM

silnik, gaźniki, skrzynia biegów, układ wydechowy...

Postprzez Leon_SSJ » piątek, 24 czerwca 2011, 11:15

ja go caly czas przedmuchuje :diabel: i to samo im dluzej stoi tym ciezej pali
Leon_SSJ

Postprzez forest » piątek, 24 czerwca 2011, 11:44

moze benzyna odparowuje z gazników? :diabel:
forest

Postprzez brodaty_rider » piątek, 24 czerwca 2011, 16:53

W takim tempie ?? to nie możliwe chyba że ma gdzieś sporą nieszczelność ale jakby tak było to chu.. by jeździł także odparowywanie z komór pływaków odpada. myślę że się syf na dyszach zrobił :/
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawde .... aż cięzko czasami ich wyprzedzić ...
brodaty_rider

Postprzez Leon_SSJ » piątek, 24 czerwca 2011, 17:03

problem rozwiazany - bardzo prosty i glupi... :oops:
srubka wajhy od ssania sie rozregulowala (odkrecila) i praktycznie nie zaciagalo sie ssanie podkrecilem ja i jest wszystko ok a juz myslalem ze to cos powaznego
Leon_SSJ

Postprzez MaciekZG » piątek, 15 lipca 2011, 17:48

Witam kolegów, mam taki problem. Moto pali zimne od strzału po jeździe i przerwie ok 2.-5 min. moto znów pali od strzału, ale jeżeli przerwa trwa już 15-20min to bez gazu nie odpali.
Nie mam pojęcia co to może być, gaźniki i zawory regulowane przed sezonem, pojechałem dzisiaj do gościa który mi to robił i powiedział że być może jest to jakaś nieszczelność lub zła regulacja gaźnika jeżeli są w nich ,,grzałki" a tego nie wiem. Czy w jajku 750 01r są grzałki ?? I czy ktoś ma pomysł co to może być ??
MaciekZG

Postprzez Budzik » sobota, 16 lipca 2011, 19:23

cieply silnik odpala sie bez ssania z lekkim dodaniem gazu i jest to normlane :)
Na granicy przyczepności uciekamy codzienności
Budzik

Postprzez MaciekZG » niedziela, 17 lipca 2011, 08:44

Dziwna sprawa, kiedy nie było jeszcze takich temperatur na dworze jakie są teraz tego problemu nie było.
MaciekZG

Postprzez Budzik » niedziela, 17 lipca 2011, 19:01

no włąsnie, bo im cieplejsze powietrze tym mniej powietrza w powietrzu:) tzn im cieplej tym mniej atomow tlenu i innech gazow (ale zwlaszcza tlenu bo przy nim nastepuje spalanie) w tej samej objetosci, bo gaz rozszerza sie jak wszystko wokol pod wplywem temperatury, wiec kiedy przy odpalaniu dodajesz "gazu" to otwierasz przepustnice czyli dostarczasz wiecej powietrza i motocykl latwiej odpala (badz wgl odpala :))
Na granicy przyczepności uciekamy codzienności
Budzik

ROZRUSZNIK KRĘCI ALE NIE ODPALA

Postprzez Bartek Tymoszuk » środa, 3 sierpnia 2011, 15:50

Siemanko , przejechalem dzisiaj 120 km wylaczylem na 3 minuty moto i juz dalej nie odpala myslalem ze to moga byc swiece ale odczekalem godzine i nie chce zapalic rozrusznik mieli na pych tez nie chce odpalic paliwo zatankowane kranik w dobrej pozycji co to moze byc ? bo juz trace moc do tego grata ;(((((
Ostatnio edytowano wtorek, 13 września 2011, 12:03 przez Bartek Tymoszuk, łącznie edytowano 1 raz
Bartek Tymoszuk

Postprzez Zibio » czwartek, 4 sierpnia 2011, 07:24

Sciągnij przewody z kranika i zobacz czy podczas kręcenia płynie paliwo,jeżeli płynie sprawdz czy jest iskra.Posprawdzaj podstawowe rzeczy.Napisz co zrobiłeś,pokombinujemy dalej.Jak odpalasz zimny i zaciągniesz ssanie to bez gazu(tak proforma) :)
Zibio

Postprzez Gof » czwartek, 4 sierpnia 2011, 21:42

A jak go wyłączałeś? Jak kiedyś smarowałem łańcuch na biegu i zgasiłem tak że koło napędziło silnik to mi go ładnie zalało i też nie chciał odpalić.
Gof

Postprzez brodaty_rider » czwartek, 4 sierpnia 2011, 22:04

wykręć świece nie ma innej opcji bo moze zaje.. są tak jak u mnie kiedyś
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawde .... aż cięzko czasami ich wyprzedzić ...
brodaty_rider

Postprzez Bartek Tymoszuk » piątek, 5 sierpnia 2011, 15:40

moto odpalilem , wyciaganelm swiece i przeczyscilem , ale one nie byly raczej zdewastowane paliwem bo tylko jedna byla wilgotna a reszta sucha jak pieprz wsadzilem i teraz moto strzela z wydechu ponizej 3 tys obrotow , ciagnie jakby pracowal na jednym garze bo nie rusza bez 6 tys obrotow , no i ogolnie jedzie jak skuter majac przy tym taki zmulowacialy dzwiek , no i slabo sie wkrece na obroty ... moje przypuszczenia to
1.Cewki zaplonowe
2. Kable WN
3.Cos z paliwem (MAM 2 FILTRY PALIWA ZALOZONE)
4.nie wiem moze wy cos wymyslicie ?:)

[ Dodano: 05-08-11, 16:40 ]
moto odpalilem , wyciaganelm swiece i przeczyscilem , ale one nie byly raczej zdewastowane paliwem bo tylko jedna byla wilgotna a reszta sucha jak pieprz wsadzilem i teraz moto strzela z wydechu ponizej 3 tys obrotow , ciagnie jakby pracowal na jednym garze bo nie rusza bez 6 tys obrotow , no i ogolnie jedzie jak skuter majac przy tym taki zmulowacialy dzwiek , no i slabo sie wkrece na obroty ... moje przypuszczenia to
1.Cewki zaplonowe
2. Kable WN
3.Cos z paliwem (MAM 2 FILTRY PALIWA ZALOZONE)
4.nie wiem moze wy cos wymyslicie ?:)e
Bartek Tymoszuk

Postprzez Zibio » piątek, 5 sierpnia 2011, 15:55

Wymień te świece na nowe,reanimacja nie starcza na długo.Ja do swojego GSXF założyłem DENSO(zamiennik dedykowny do GSXF) zamiast NGK i jestem bardzo zadowolony.Symbol mogę podać ci jutro jak .chcesz.Możesz też na allegro poszukać
Zibio

Postprzez Bartek Tymoszuk » piątek, 5 sierpnia 2011, 16:22

ale ja swiece kupilem nowe 3 tygodnie temu - jakies 2tys km temu
Bartek Tymoszuk

Postprzez Alpha » piątek, 5 sierpnia 2011, 19:07

Pewnie nie pracuje na wszystkie gary , a wcześniej po prostu się zalał . Wysusz świece i próbuj ...... znowu wysusz i znowu próbuj .

Swiece powinny być dobre , jeżeli są dobre (właściwy rodzaj ) . Jak są koloru białego , to może wywal te filtry .
Ja mam tylko jeden oryginalny filtr , siatkowy , nic się nie zatyka ( nie liczę tego w baku , super drobna siateczka )

A reszta dobra ? Zawory , filtry , sprężanie , podciśnienie , kolor świecy , membrana w kraniku , kiepska wacha ( woda czy coś ) , po ciemku po kablach WN nie widać przebić ,
uszkodzone membrany w gaźnikach .
Alpha

Postprzez brodaty_rider » piątek, 5 sierpnia 2011, 22:05

membrany odpadaja bo u mnie było po 6 dziur i jeździł na wszystkie
brodaty_rider

Postprzez Bartek Tymoszuk » sobota, 6 sierpnia 2011, 04:37

[quote="Alpha"]Pewnie nie pracuje na wszystkie gary

wypinam 1, faje nie odpala
wypinam 2, faje nie odpala
wypinam 3 odpala
wypinam 3 i 4 odpala ,

cewka zaplonowa 3 i 4 gaznika ?:P

[ Dodano: 06-08-11, 05:37 ]
[quote="Alpha"]Pewnie nie pracuje na wszystkie gary

wypinam 1, faje nie odpala
wypinam 2, faje nie odpala
wypinam 3 odpala
wypinam 3 i 4 odpala ,

cewka zaplonowa 3 i 4 gaznika ?:P
Bartek Tymoszuk

Postprzez brodaty_rider » sobota, 6 sierpnia 2011, 08:03

1,4 licząc od lewej to jedna cewka 2,3 od lewej to druga także możesz wykluczyć wyczyść gaźniki pewnie je przytkało
brodaty_rider

Postprzez forest » sobota, 6 sierpnia 2011, 12:01

a ze masz suche swiece.. a nie pali to stawiam na dysze paliwowe
forest

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do SILNIK