Wiec pierwsze wrazenia po jezdzie- Kask generalnie spoko- lekki, wygodny kolorki dopasowane szybka zapasowa nie parujaca.
Wentylacja tez spoko. I tu tez jest pewien minus bo bokach kasku na wysokosci szczeki sa 2 wloty powietrza ktore przy wyzszych predkosciach wywoluja szum wewnatrz kasku.
Nie ma zasłonek zeby zamknac te wloty ( w poprzednim modelu mam taki bajer) Jedynym rozwiazaniem to po prostu jazda ze pochylona głowa tak aby schowac sie za przednia owiewke.
Drugim minusem jak dla mnie jest zapiecie.
Nie jest to quick-lock tylko 2 sprzaczki i pasek czyli sznurowac sie trzeba za kazdym razem.
Pomimo wszystko jednak Kask warty swojej ceny i poki co jest przyjemnosc z jazdy
Jakis tydzien po zakupie kasku dolozyłem jeszcze kombik Berika jako ze znowu upolowałem promocje- 460 euro z dowozka do domu. Na allegro za ten sam wołaja srednio 2.3- 2,5 tys zł wiec roznica znaczna.
kombik dopasowany bardzo przylegajacy do ciała, ochraniacze, elastyczne wstawki itd. Daje poczucie bezpieczenstwa podczas jazdy. Czuje sie roznice pomiedzy tekstylnymi ciuchami a skóra- Tekstyl daje wieksza swobode podczas gdy skóra troche je ogranicza.
Na szczescie model ten wykonany jest technika pod katem 75st czyli pozycja motocyklisty.
Jednym słowem kiedy sie prosto stoi czuc delikatny ucisk na barki ktory znika w momencie kiedy zasiadamy na motocyklu.
Jednym slowem Godny polecenia