Zrób to sam

Gdzie warto kupić ciuchy, akcesoria, części. Ciekawe oferty, atrakcyje ceny, promocje...

Zrób to sam

Postprzez TasmaN » niedziela, 15 marca 2009, 19:06

Płytki były zastosowane tylko w latach 92-94. Luzy zaworowe (na zimno): ssące i wydechowe 0,10÷0,15; od 1992 roku ssące 0,10-0,20 mm, wydechowe 0,15÷0,25 mm. Kolejność zapłonów: 1-2-4-3. trzeba być bardzo wyczulonym przy dokrecaniu śrub z pokrywy zaworowej. Moment dokręcania pokrywy rozrządu: 13÷15Nm

Jeśłi chodzi o synchronizację to oczywiście bez wakuometru ani rusz najlepiej zakres od -0.6 do 0 MPa (dokładniejszy) Motocykl musi mieć nowy lub wyczyszczony filtr powietrza, ustawione luz na zaworach, silnik zagrzany do temperatury roboczej. Nie nalezy zbyt długo ustawiac gaźników gdyz olejak podczas pracy na postoju się przegrzewa. Lepiej zgasic i odczekac trochę jeśli wiemy źe jeszcze trochę to potrwa. Przyjęte jest aby podciśnienie na wolnych obrotach wynosiło: 33,3 kPa+/-1,33 kPa ale to tylko teoria. Najwaźniejsze aby na wszystkich gaźnikach było dokładnie tyle samo.

Może przydadza sie komus te informacje gdyz miałem "efkę" z 90 roku przy której troche grzebałem. http://www.bohas.pl/suzuki/
TasmaN

Postprzez miki1406 » piątek, 3 lipca 2009, 01:29

Fajna stronka... Pytanko?? Jak docierałeś zawory?? jaką metodą?? Długo trzeba docierać jeden zawór?? Mam problem bo w moim czajniku jakiś kolo wstawił co prawda nowe zawory na 1 gar ale ich w ogóle nie docierał... Efekt?? ciśnienie 7/12/12/12... Coprawda śmiga oki ale wolałbym jakby było choć 10/12/12/12
miki1406

Powrót do Sklepy, komisy, dealerzy ...