STALOWY OPLOT

koła, opony, zawieszenie, napęd, hamulce...

Postprzez KUBA-GSXF » poniedziałek, 11 marca 2013, 10:09

no i przewody zrobione ,czas pracy pana z zakladu jakieś 5min...no max 5 .2 sek:) więc wszystko na miejscu,cena 140zł. przewody był dłuższe podawałem około 60 cm było ponad 80 i ponad 70 .Przewody sa tylko srebrne, nie wiem czy to jeszcze problem ale końcówki maja na miejscu tylko proste ale nie sadze aby to jakoś przeszkadzało :

Obrazek
--------------------------------------------------------
GSXF-600 + DR 650 all by SUZUKI :)
KUBA-GSXF

Postprzez Budzik » poniedziałek, 11 marca 2013, 10:17

cena dobra, a jak gosciu to sprzedaje do inncy maszyn to powinno dzialac dobrze, jak zamontujesz to daj znac jak ze skutecznoscia. mysle ze bedzie spore zaiteresowanie, a kolor mysle ze mozna uzyskac koszulka termokurczliwa
Na granicy przyczepności uciekamy codzienności
Budzik

Postprzez KUBA-GSXF » poniedziałek, 11 marca 2013, 21:12

no właśnie o tym pomyślałem jak już odebrałem przewody ale bardziej poszedłbym w stronę jakiegoś gumowanego weża

[ Dodano: 11-03-13, 21:31 ]
znalazłem kilka opcji :

1)http://allegro.pl/przewod-podcisnienia-silikonowy-turboworks-8mm-i3032300363.html

2)http://allegro.pl/plecionka-oplot-peszel-5mm-na-przewod-do-10mm2-rd-i3062321755.html
KUBA-GSXF

Postprzez Budzik » poniedziałek, 11 marca 2013, 21:59

KUBA-GSXF, ta plecionka fana, bo ten waz do podcisnienia to bedzie miekki ale nie wsadzis zg na te przewody. ja i tak pozostaje przy swoim bo termokurczliwe dosc mocno sie kurcza i wg mnie dobrze spelnia swje zadanie
Budzik

Postprzez ziomek4000 » poniedziałek, 11 marca 2013, 22:41

jak da mnie to stalowy oplot sam w sobie fajni wygląda i nic bym nie robił. ale to kwestia gustu.
Powyższy post przedstawia pogląd użytkownika w danej chwili i nie może byś wykorzystany przeciwko niemu w innym terminie oraz w innej sprawie.
ziomek4000

Postprzez ahim » wtorek, 12 marca 2013, 06:42

zainteresowanie byłoby na pewno, ja bym puścił plecionkę w środek, a zarobił na końcach termokurczką o tym samym kolorze..
ahim

Postprzez Budzik » wtorek, 12 marca 2013, 07:04

Kuba dowiedz sie czy przewiduje znizke przy wiekszym zamowieniu:)
Budzik

Postprzez KUBA-GSXF » wtorek, 12 marca 2013, 14:17

no luzik spytam myślę ,ze da sie dogadać ..kwestia z fakturą czy bez ;)
Co do kolorystyki jak by był niebieski to też jak zielony to też mi pasi ....skoro nie ma to przyjmę w oryginale , ale jak ktoś preferuje to może zakupić wcześniej otulinę i przed zarobieniem końcówki gość mógłby ją nałożyć i gitara ,przewód w kolorze.
Ważne ,ze przewody z 98 r. wymienione ,myślę ,ze realnie odczuje różnicę ...jak by nie było to 15 lat!wiec i bezpieczniej na klamce :lol:
KUBA-GSXF

Postprzez lenar » wtorek, 12 marca 2013, 17:04

jak było by grupowe zamawianie to pisze sie na coś takiego
Potrzebujesz części? dzwoń 792 234 987
lenar

Postprzez KUBA-GSXF » wtorek, 26 marca 2013, 10:44

Przewody zainstalowane ,działa jedynie od strony prawej trzeba troszkę przeszlifować oczko dla przewdu bo jest za małe (za waskie),jakies 2mm .Byłem też pytać o cene i jak zamówie około 5 kompletów to za 120 zł . Generalnie do metra długości cena bez zmiany.
Oplot to stal nierdzewna i bangla. :mrgreen:
KUBA-GSXF

Postprzez KUBA-GSXF » środa, 3 kwietnia 2013, 13:08

zamontowane ,odpowietrzone...wyglada to tak:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano środa, 3 kwietnia 2013, 13:10 przez KUBA-GSXF, łącznie edytowano 1 raz
KUBA-GSXF

Postprzez bielorz » wtorek, 21 maja 2013, 09:18

Jakbyście zamawiali grupowo to ja też się pisze na komplet do imbryka ;)
bielorz

Re:

Postprzez cosinus » piątek, 8 maja 2015, 11:28

tobocian napisał(a):Powiem że może to nie działać za bardzo z prostego powodu-jeżeli wywalasz przewód pojedynczy od pompy o przekroju np.5 mm(nie pamiętam ile tam jest) o długosci ok 30-40 cm do rozdzielnika i montujesz 2 przewody też o fi 5 to wydajnosć pompy może nie poradzic sobie czyli po naciśnięciu klamki będziesz jechał i jechał...
bo pompa musiałaby wtłoczyć od razu dwa razy więcej płynu...
wyobraź sobie że montujesz do tej pompy cztery takie przewody-pompa nie da rady,uwierz...

Nie do końca ten obliczenia się zgadzają. W obwodzie który nie ma pęcherzyków powietrza (jest pełen płynu) dla uzyskania ruchu tłoczków X mm pompa musi przetłoczyć te same Y ml płynu czy w układzie wężyków F czy Y.

Inna rozmowa to wymiana zacisków o innej średnicy albo 3/4 tłoczkowych, pompy o innej średnicy (np mniej czy bardziej rzekomo sportowej), ale to nie temat wątku. W fizyce mówi się maszyna prosta, przesunięcie*siła=const.

Budzik napisał(a):cena dobra, a jak gosciu to sprzedaje do inncy maszyn to powinno dzialac dobrze...

Mi dobra lokalna firma "hydrauliki maszynowej" odmówiła zaciśnięcia przewodów hamulcowych, i bardzo mi się to podoba.
Zaciskanie własnymi rękami, zębami, pupą czy u lokalnego pana Zdzicha za flaszkę, brrrrrr. Co do marki, nigdy nie byłem skłonny płacić za brand, a struktura cenowa Hella wskazuje że ma spory narzut (jedna cena za dowolną długość, kolor, wykończenie). Owszem, tak się buduje obraz "marki" ale to się wkalkulowuje.

MAM PYTANIE: jaka naprawdę dobra długość wężyków duże jajko w układzie F (bez trójnika, dwa węzyki). Profesjonalna firma nie ma skatalogowanych długości, klient zamawia (owiewki 24).
Czy wariant z czajnika jest ok? cyt
zary napisał(a):

dla potomnych, w czajniku wystarczy kupić 2 przewody 85cm z obojętnie jakimi końcówkami, bo ja np mam 20* i prosta (ale lepsza by była 90* i prosta), 7 podkładek miedzianych fi10 i 200ml płynu dot 4, podłączyć w układ F tzn 2 od pompy do 1 i 2 zacisku i działa na pewno lepiej niż na starych gumiatych.
było GS 500, jest srebrne GSX750F
cosinus

Re: STALOWY OPLOT

Postprzez poldek171 » czwartek, 11 lutego 2016, 21:22

Siemka :) Mam pytanie czy oplot od Bandita 600/1200 podejdzie do jajka 750 ? W obu motocyklach jest takim sam układ długości przewodów i końcówek ?
poldek171

Postprzez Maciek K-ce » niedziela, 14 lutego 2016, 17:30

poldek171 a nie ma dedykowanych oplotów??

Ja ostatnio byłem zmuszony wymienić przewody na oplot bo po wymianie kierownicy na wyższą okazało się ze brakuje 1cm przewodu :D Na początku miałem to zrobić w zakładzie zajmującym się zakuwaniem przewodów. Z wielką łaską i to tylko dla tego że gościu od zaciskania przewodów był motocyklistom zaproponował mi cenę 300 zł za oplot a i gwarancji nie daje bo się w tym nie specjalizują itp... Na necie poszperałem i znalazłem HELa. Cena 390 zł za przewody w niebieskim oplocie oraz niebieskimi końcówkami (podobno jedyna firma która posiada końcówki przewodów kolorowe nie chromowane a ze stali nierdzewnej. Ma to zapobiegać korodowaniu końcówek. Chrom przy ściskaniu pęka i rdzewieje) Stwierdziłem że na hamulcach nie będę oszczędzał. Jako że mam wersje z ABSem (GSXF650 z 2011 r.) nie mieli takich przewodów. Podesłałem im fabryczne (zaznaczyłem który ma być dłuższy i o ile) to mi zrobili pod wzór. Jako że podrzuciłem im nowy model przewodów to dostałem rabat i przewody miałem za 350 zł (3 przewody + podkładki + śruby z tunelami) Jeśli mam być szczery jakiejś mega różnicy nie odczuwam między fabryką a stalowym oplotem... (poza wyglądem nowe są super) Możliwe że spowodowane jest tym że wymieniłem przewody przy przebiegu 23tyś km

Tak więc gdybyście nie mogli dostać oplotów pod wasz model to istnieje możliwość dorobienia pod zamówienie oplotów w HELu i jak dobrze zagadacie to na zniżkę się załapiecie. ;) HEL składa przewody w Polsce, nie wiem jak z elementami przewodów ale zebranie tego w całość to robią w Gdańsku (chyba?).
Maciek K-ce

Postprzez poldek171 » poniedziałek, 15 lutego 2016, 16:41

Właśnie też patrzyłem na ich stronie i też zaproponowali mi dwa warianty w dobrej cenie :
- 2 długie przewody od pompy prosto do zacisków wszystko też w dowolnych kolorach cena 300 zł za komplet
- 3 przewody tak jak oryginalnie jest czyli jeden z pompy do trójnika i z trójnika do zacisków po jednym cena 400 zł za cały komplet
Chyba zdecyduje się na dwa długie prosto z pompy do zacisków i chyba dobrze będzie :)
poldek171

Postprzez Maciek K-ce » poniedziałek, 15 lutego 2016, 16:49

Jesli nie masz ABSu to ten rozdzielacz nie ma jakiegos glebszego sensu (chyba) ja bylem zmuszony na ten rozdzielacz ze wzgledu na pompe ABSu
Maciek K-ce

Postprzez kaamos » poniedziałek, 15 lutego 2016, 17:16

Raczej nie ma po co bawić się w 3 przewody. Niepotrzebne generowanie kosztów, a zysk żaden. Już sensowniejsze jest dołożenie tych pieniędzy i wymiana tylnego węża, żeby mieć spokój już na dobre. Ja tak zrobiłem w każdym razie.
kaamos

Postprzez poldek171 » wtorek, 16 lutego 2016, 15:09

Też chyba wywalę ten rozdzielacz i kupię dwa długie przewody tak jak koledzy piszą :) Lepiej troszkę dołożyć i klocki wymienić od razu :)
poldek171

Poprzednia strona

Powrót do UKŁAD JEZDNY