KUFRY BAGAŻOWE + STELAŻ

tuning, kufry bagażowe, crash-pady, naklejki, duperele...

Postprzez Krzysiek1989 » poniedziałek, 6 lipca 2009, 13:33

To nie sa płaskowniki tylko profile sklepane młotem na kowadle :D Można tez płaskowniki dospawac, jak kto woli :) z Tymi górnymi w sumie było wiecej zabawy bo trzeab tak to powyginać zeby nie dotykało ani uchwytu ani plastików. Wymiarów nie mam, robiłem to na oko :D
Krzysiek1989

Postprzez firefox » poniedziałek, 6 lipca 2009, 13:54

Pytanie, ciekawe czy jak bede sie wzorowac na bandicie to tez wyjdzie :)

Kurcze bo za niewielkie pieniadze mam okazje zrobic taki stelaz, tylko potrzebuje wymiarow jak zrobic czy jakiegos prostego schematu bo moto w wawie a robione bedzie w Ustce. Jak bede to mial to moge zrobic kilka dla innych ludkow...
Ostatnio edytowano poniedziałek, 6 lipca 2009, 14:00 przez firefox, łącznie edytowano 1 raz
Chodzi Ci o cos, [you]??
http://sqlszkolenia.pl
firefox

KUFRY BAGAŻOWE + STELAŻ

Postprzez mynka_uk » piątek, 18 września 2009, 10:34

Postanowiłem zamontować kufry boczne do mojej ukochanej jajecznicy. Problem polega na tym że na stronie Givi odnalazłem informację że nie robią oni stelaży pod kufry boczne dla GSXF z docznika 2000.
Może słyszał ktoś o innym producencie który robi taki stelaż.
Inną dosyć istotną sprawą byłoby dla mnie, aby na tym stelażu można było zamontować Kufry Givi i aby dało się go zamontować razem ze stelażem pod kufer centralny
Ostatnio edytowano środa, 30 grudnia 2009, 09:32 przez mynka_uk, łącznie edytowano 2 razy
mynka_uk

Re: Kufry boczne

Postprzez firefox » piątek, 18 września 2009, 10:37

mynka_uk napisał(a):Postanowiłem zamontować kufry boczne do mojej ukochanej jajecznicy. Problem polega na tym że na stronie Givi odnalazłem informację że nie robią oni stelaży pod kufry boczne dla GSXF z docznika 2000.
Inną dosyć istotną sprawą byłoby dla mnie, aby na tym stelażu można było zamontować Kufry Givi i aby dało się go zamontować razem ze stelażem pod kufer centralny

Kiedys bylem na bajzlu warszawskim, koles robil kompletny stelaz do jajka za 350 zl, ale co sie na to da zamontowac to nie powiem. Druga sprawa, poszukaj na allegro, tez byl koles ktory stelazem handlowal, moze on cos poradzi, poszukaj.
Chodzi Ci o cos, [you]??
firefox

Postprzez ZiGi » piątek, 18 września 2009, 10:45

mynka_uk napisał(a):Może słyszał ktoś o innym producencie który robi taki stelaż.

mynka_uk poszukaj na stronie www.shad.es
Ja właśnie mam kufer i stelaż tej firmy jak się nie mylę robią też boczne do jajek ;)
A jaką sobie płytę przykręcisz do stelaża to już Twoja sprawa.

firefox napisał(a):Kiedys bylem na bajzlu warszawskim, koles robil kompletny stelaz do jajka za 350 zl, ale co sie na to da zamontowac to nie powiem. Druga sprawa, poszukaj na allegro, tez byl koles ktory stelazem handlowal, moze on cos poradzi, poszukaj.

Zważ tylko, że Mynka nie siedzi w Polsce ;P
Ostatnio edytowano piątek, 18 września 2009, 11:08 przez ZiGi, łącznie edytowano 2 razy
ZiGi

Wskaźniki do Automapy:
GSX600F GSX650F Hayabusa

Nie dyskutuj z idiotą bo cię sprowadzi do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.
ZiGi

Postprzez GandalfB » piątek, 18 września 2009, 10:59

Witam. Ja mam w jaju zamontowany stelaż firmy KAPPA. Można do niego doczepić boki i górę. Górę mam firmy Haotai, natomiast boki zostały skradzione. Z tego, co się orientowałem oryginalne boki Kappa można dokupić i kosztują około 1200zł (twarde oczywiście) Troszkę drogawo. Stelaż ma oddzielne kierunkowskazy, i trzeba było zdemontować oryginalne. Niestety ja motorek kupiłem juz z tym stelażem, a sam stelaż został zakupiony i założony w Anglii. Więc nie wiem czy w Polsce coś takiego można dostać.
GandalfB

Postprzez pegaz » sobota, 19 września 2009, 19:53

mynka_uk napisał(a):Postanowiłem zamontować kufry boczne do mojej ukochanej jajecznicy. Problem polega na tym że na stronie Givi odnalazłem informację że nie robią oni stelaży pod kufry boczne dla GSXF z docznika 2000.

Stelaze robi tez kappa. Oznaczenia producenta KL533, do rocznika 03-06. Givi ma ma do rocznika 98-2002 i 2003-2006. Poszukaj dokaldnie http://www.givi.ca/en/instructions_vue.php?id=3
. Jezeli chcesz miec zintegrowany (centralny + boczne) to wingrack.
pegaz

Postprzez mynka_uk » sobota, 19 września 2009, 20:28

Stelaze robi tez kappa. Oznaczenia producenta KL533, do rocznika 03-06. Givi ma ma do rocznika 98-2002 i 2003-2006. Poszukaj dokaldnie http://www.givi.ca/en/instructions_vue.php?id=3
. Jezeli chcesz miec zintegrowany (centralny + boczne) to wingrack.

Niestety Givi robiło stelaż do jajka 98-02 PL518 ale już go nie robią... To byłoby rozwiazanie idealnne bo montowany był on na Givi Monorack który już mam (jeżeli komuś obił by się o uszy jakiś zapomniany sklep internetowy w którym jeszcze mają te stelaże to byłbym wielce zobowiązany :P )
Apropo Kappa czy ich stelaże są zgodne z kuframi GIVI?

Ewentualnie jeżeli ktoś ma jakieś namiary na jakiegoś magika który robi stelaże to też byłoby super :P
Ostatnio edytowano sobota, 19 września 2009, 20:43 przez mynka_uk, łącznie edytowano 2 razy
mynka_uk

Postprzez pegaz » wtorek, 22 września 2009, 17:48

mynka_uk napisał(a):Apropo Kappa czy ich stelaże są zgodne z kuframi GIVI?

Sa dwa standardy mocowania kufrow Monokey i Monorack. Kappa produkuje zgodne z tymi standardami.
pegaz

Postprzez firefox » czwartek, 29 października 2009, 12:44

Chodzi Ci o cos, [you]??
firefox

Postprzez guardian_angel » czwartek, 29 października 2009, 13:33

To który to jest ten stelaż, bo nie ma zdjęcia tego konkretnego modelu, mam sobie wybrać czy co?
FORUMOWICZU - WŁĄCZ MYŚLENIE !!!
guardian_angel

Postprzez firefox » czwartek, 29 października 2009, 13:39

Wybieraj, ktory ladniejszy i lepszy :)

A tak powaznie to chyba nie ma zdjecia tego modelu, raczej wrzucilem to aby osoby zainteresowane zakupem mialy jakikolwiek namiar na stelaz :)
Chodzi Ci o cos, [you]??
firefox

Postprzez guardian_angel » czwartek, 29 października 2009, 13:43

no to mają 40 minut na zapoznanie się :lol:
FORUMOWICZU - WŁĄCZ MYŚLENIE !!!
guardian_angel

Postprzez Bochen » piątek, 30 października 2009, 18:41

Super! Przymierzam się do kupna i słyszałem, że już nie produkują ich, a tu niespodzianka :)
Bochen

Postprzez mynka_uk » sobota, 31 października 2009, 16:12

Givi nie produkuje już stelażu pod kufry boczne ale stelaż pod kufer centralny jest wciąż dostępny
mynka_uk

Postprzez pegaz » środa, 11 listopada 2009, 19:44

Stelaze pod kufry boczne sa w sprzedazy. Do jajka K3-K6 to givi PL 533 lub Kappa KL 533.
Ostatnio edytowano środa, 11 listopada 2009, 19:45 przez pegaz, łącznie edytowano 1 raz
pegaz

Postprzez ZiGi » czwartek, 12 listopada 2009, 10:06

mynka_uk napisał(a):Givi nie produkuje już stelażu pod kufry boczne ale stelaż pod kufer centralny jest wciąż dostępny

SHAD robi i centralny i boczne :P
ZiGi

Wskaźniki do Automapy:
GSX600F GSX650F Hayabusa

Nie dyskutuj z idiotą bo cię sprowadzi do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.
ZiGi

Postprzez mynka_uk » poniedziałek, 16 listopada 2009, 14:37

Moja ukocHANA jajecznica została wzbogacona o GIVI N140 WINGRACK (uzywany zakupiony na Ebay za 60 GBP) teraz tylko dokupić kufry boczne i w drogę... :D
mynka_uk

Postprzez mynka_uk » sobota, 5 grudnia 2009, 20:10

Własnie udało mi się kupić kufry boczne teraz tylko je polakierować na niebiesko i zobaczymy jak się prezentuje jajecznica z kuframi bocznymi 50l :)

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... K:MEWNX:IT

Kocham ebay ;)
Ostatnio edytowano sobota, 5 grudnia 2009, 20:12 przez mynka_uk, łącznie edytowano 1 raz
mynka_uk

Postprzez pegaz » sobota, 5 grudnia 2009, 22:20

Hmm... link nie dziala, ale z tego co pamietam to na stelaze boczne mozna zaloyc max 40 l, ale dotyczylo to modeli Kappa i Givi.
pegaz

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do AKCESORIA I DODATKI