LwG co się kur... dzieje

Inne sprawy nie pasujące do powyższych działów.

Postprzez michalm83 » wtorek, 3 września 2013, 09:45

Po prostu jestem przewrażliwiony na odgórne skreślanie ludzi którzy zaczynają lub sobie nie do końca radzą.
W moim fachu jest to nagminne i dlatego mnie ruszyło.
Pozdrawiam. LwG
michalm83
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez RAV » wtorek, 3 września 2013, 09:47

requiem5, Tylko, że Żylet pisze o osobach które nie chcą się uczyć, ani dowiedzieć czegokolwiek bo zwyczajnie do "pałowania" na prostej przed byle Lidlem czy Żabką im to nie potrzebne. Pisze o osobach, które motocykl posiadają !! a cel posiadania jego jest diametralnie inny od celu jakim się kierują motocykliści.
RAV
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez Żylet » wtorek, 3 września 2013, 09:56

requiem. Wiedzialem ze sie motocyklisci pozdrawiaja. Bo jak sie wchodzi w jakies srodowisko to nalezaloby znac zasady w nim panujace. A nie ze ja jestem teraz Kolo i mnie podziwiajcie.

A RAV dobrze zauwalyl o co mi chodzi.
Jak nie poleca lby to impreza nieudana !!!
Żylet

Postprzez requiem5 » wtorek, 3 września 2013, 10:06

a odnośnie machania i pozdrawiania. To macie rację nie każdy odmachuje i pozdrawia.
Gdy się uczyłam na prawko i jeździłam sobie w koszulce z wielkim "L" to byli tacy co mi też machali. Więc się zapytałam instruktora, czemu mi machają niektórzy oczywiście. Odpowiedział ale niestety oderwanie ręki od kierownicy przy prędkości 60km/h wydawało mi się bardzo ryzykowne i nie machałam tylko palce unosiłam na kierownicy.
Teraz gdy mam własne moto widzę, że zdjęcie ręki przy 140 to nie jest takie trudne ale nie zawsze odmachnę albo machnę, bo czasami po prostu za późno zauważę.

Często sobie latam obwodnicą mińska tam na poboczu czasami przy zjeździe na niedziałkę stoi grupka motocylkistów latają na jednym kole itp. Zawsze machnę gdy przejeżdzam,odmachuje zazwyczaj jeden może 3 a stoi ich 10 może więcej. Czy reszta to buraki nie machające? Myślę, żę po prostu w tym momęcie patrzą się w inną stronę dlatego nie odmachują a gdy już odmachną to ja prawdopodobnie już nie patrze.
GSX650F 2008r.
requiem5
Moderatorzy
Moderatorzy

Postprzez Żylet » wtorek, 3 września 2013, 10:10

a gdy mijasz na trasie goscia na nakedzie z tempem spacerowym 100-110 kmh i podnosisz reke konkretnie to tez nie widzi? watpie.

Sa motocyklisci i emo-cipy jak pisalem :)
Żylet

Postprzez requiem5 » wtorek, 3 września 2013, 10:18

nie miałam okazji takowego jeszcze mijać.
bo za mną dopiero 500 km więc można powiedzieć, że tyle co nic.
Ostatnio edytowano wtorek, 3 września 2013, 10:19 przez requiem5, łącznie edytowano 1 raz
requiem5
Moderatorzy
Moderatorzy

Postprzez Żylet » wtorek, 3 września 2013, 10:24

no widzisz. Wiec to to co mowilem.
"troszke" wiecej jezdze wiec mam pewne podstawy aby twierdzic tak a nie inaczej.
Żylet

Postprzez plaski » wtorek, 3 września 2013, 10:59

Żylet napisał(a):a gdy mijasz na trasie goscia na nakedzie z tempem spacerowym 100-110 kmh i podnosisz reke konkretnie to tez nie widzi? watpie.

Sa motocyklisci i emo-cipy jak pisalem :)

Po pierwsze: http://www.youtube.com/watch?v=asLx-fwQyUU
Po drugie: tak samo może ktoś nie podnosić ręki widząc Ciebie dlatego że uważa Cię za ostatnią cipę
Po trzecie: Co się stanie gdy Ty nie podniesiesz kiedyś ręki i taki Kowalski skojarzy Cię z forum? Wszystkie Twoje słowa obrócą się przeciwko Tobie.

Nie można mierzyć każdego taką samą miarą. Może być wiele osób, które są np. niechętne temu bo pojawia się ostatnimi czasami dużo pseudo motocyklistów, dla których ważne jest tylko pokazanie jakim Ty to jesteś wzorowym i zajebistym motocyklistą. Lewa w górę, 8 kont na forach, warsztat pełen kluczy, nalepka na samochodzie. I co z tego?

Robiąc prawko nie wiedziałem nic na te tematy a zrobiłem tylko po to żeby jeździć a nie (za przeproszeniem) pierdolić takie wywody przy kompie co kto powinien a co nie. Dla mnie to co robisz to jest szczyt lansu, pokazania że jesteś zajebistym i nic więcej. Jak jesteś niby tym motocyklistą to powinieneś zająć się swoim hobby (bo wg mnie to jest podstawą że jeździsz na jednośladzie - czy się mylę??) a nie szukać i wytykać innym błędy.

Twoje wypowiedzi nie różnią się od takich pod bzdurnymi artykułami na onecie i podobnych serwisach.

Jak taka ma być definicja motocyklisty to ja z pewnością nie należę do tej grupy i nie chcę nigdy należeć. To były moje pierwsze i ostatnie słowa w tym temacie. Dziękuję za uwagę.
plaski

Postprzez Żylet » wtorek, 3 września 2013, 11:31

Pytanie w watku bylo proste. Dlaczego nie wsyscy odmachuja. Wiec odpowiedzialem dlaczego.

To stara tradycja i bardzo wg mnie fajna. Wiec jak ktos wchodzi w ten swiat to byloby milo jakby respektowal pewne tradycje i zasady.

Idac tym tropem co mowisz coraz wiecej osob przejezdza obok wypadku albo awarii innego motocyklisty i tylko sie tępo gapi. A potem na forum albo wspomnianym onecie tylko dopytuje co sie stalo i szuka sensacji. A zatrzymac sie i pomoc albo chociaz zapytac to juz jaj nie ma. Bo po co? Po chuj? Jak to nie moja sprawa.

a co do pierdolenia to znalazlem tu juz wiekszych artystow na tym forum.

Natomiast Ty nadmuchales sie jak purchawka i nie wiem czego i kogo bronisz? Wszystko wg ciebie jest okej obecnie w swiatku motocyklowym? To gratuluje spostrzegawczosci.
Żylet

Postprzez paavo91 » wtorek, 3 września 2013, 11:31

Macie zdrowie... Mi to nawet by się ni chciało takich rzeczy tłumaczyć bo robi się jak mówi kolega wyżej śmiesznie jak na onecie.
W ogóle cały temat do skasowania jak dla mnie. "LwG co się kur... dzieje"? NIC SIĘ NIE DZIEJE!.
Machajcie komu chcecie i nie żalcie się jak ktoś nie odmacha :roll:
paavo91

Postprzez Budzik » wtorek, 3 września 2013, 13:17

Jest jak jest, świat się zmienia i pojedyncze osoby tego nie zatrzymają, szczególnie tak małe i nierozpoznawalne w wielkim świecie.

Co do Emo-cip z grzywkami jak to nazwałeś to spójrz sobie na motocross tam co 2 tak wygląda wg twojego stereotypu. Sam mam 2 znajomych z grzywką i naprawdę ogarniają sprzęty niż nie jeden 'normalnie' obcięty, z mechaniką również sobie dobrze radzą.

Jest wiele typów motocyklistów - bo tak ich trzeba nazwać, w końcu jeżdzą na motocyklach.
Dla jednych to jest pasja, dla innych 'guma, kurwaaaa' i 'pińcet przez miasto'. Inni kupili sobie motocykl bo bylo to ich marzenie z dziecinstwa, innio jeszcze jako zwykly srodek transportu w duzych miastach, bo nie ma problemu z zaparkowaniem i jest tanie w utrzymaniu, bo mało pali. Jeszcze inni śmigają nowymi gejłanami w lśniących białych skórach alpiny i stoją pod makiem - tylna opona kwadratowa, a slidery nawet nie zarysowane, chyba że widziały pilnik.

Motocykle teraz są ogolno dostępne i stosunkowo tanie - nowy gixer kosztuje tyle co średniej klasy samochód w podstawowej wersji. Przez tą ogołno dostępność której kiedyś nie było równeż my mamy na czym jeżdzić i możemy się spełniać. A przez to że są one wszedzie, a nawet w tesco nie ma co się dziwić że ludzie z tego korzystają i jest coraz więcej "nieświadomych osobników"
Na granicy przyczepności uciekamy codzienności
Budzik

Postprzez Żylet » wtorek, 3 września 2013, 21:14

To tak samo jak tepych dresiarzy w Golfach nazwac kierowcami. No prosze cie.
A gosc kierujacy polamanym Kamazem z weglem jest rasowym Truckerem???

Nie wiem jak tam u ciebie w warszawce ale u nas w Silesi to sie tepi takich matolow.

Podejrzewam ze warszawka ma wiele wiecej takich metro-artystow robiacych jedynie walce z tylnej gumy???
Żylet

Postprzez michalm83 » wtorek, 3 września 2013, 21:43

Nawet kamazistom się dostało, choć pewnie taki kierowca nie jedno w życiu przeszedł i wiele mógł cie kolego Żylet nauczyć.
michalm83
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez Żylet » wtorek, 3 września 2013, 21:47

Wegiel babom na wsi wozisz ze sie tak spioles kolego?
Żylet

Postprzez Schummi » wtorek, 3 września 2013, 22:19

Żylet napisał(a):Wegiel babom na wsi wozisz ze sie tak spioles kolego?

wozi węgiel albo i nie wozi... jedno jest pewne, że ty się wozisz po wszystkich i jesteś najmądrzejszy :snajper:
Pieszy zawsze ma pierwszeństwo!!! Ale nie zawsze przeżyje...
Schummi
Administrator
Administrator

Postprzez Abek » środa, 4 września 2013, 06:22

Żylet, od kiedy to na slasku okresla sie ludzi przez pryzmat posiadanego samochodu?
Dlaczego gosc w dresie majacy golfa jest tepy?
Dlaczego kierowca kamaza nie jest truckerem?
Abek

Postprzez szydlas » środa, 4 września 2013, 09:35

Żylet, widzę, że jedyną osoba która się tu mocno spina to jesteś właśnie Ty. Nie widzę powodu by się denerwować i najeżdżać już nawet na inne miasta. Nie podoba Ci się to czy tamto, ok każdy może mieć swoje powody, lecz problem widzę posiadasz do każdego. Oceniasz wszystkich powierzchownie i zjeżdzasz. Prawda jest taka, że najpierw zacznij od siebie, bo takim zachowaniem nie robisz dobrego wrażenia, tak jak wspomnieni "lansiarze" itd. Na forum pomagamy sobie wzajemnie i dzielimy się spostrzeżeniami, doświadczeniem, a nie podchodzimy do każdego z góry i pretensjonalnie.

A tak w temacie, to ja odmachuję wszystkim. Pierwszy nie macham do osób na skuterach, jakoś tak mi kiedyś wbił do głowy kolega i tego się trzymam. Źle, czy dobrze nie wiem. Motocyklistom jak mi się uda to nawet chętnie pierwszy.
Jak ktoś mi nie "odpowie", to nie zamykam się w sobie i jadę dalej. Różnie bywa, może mnie ktoś nie zauważył, może się zagapił albo nie miał możliwości, a nie przyszło mu nawet w danym momencie kiwnąć głową. Dla mnie to miły gest i fajnie jest spotkać na drodze kogoś kto tak samo jak ja (tudzież podobnie) lubi jazdę motocyklem. W porównaniu do aut, jest nas znacznie mniej, dlatego uśmiech pojawia mi się na twarzy gdy na drodze zobaczę kogoś na zwykłym jednośladzie. Nie oceniam przy tym czy jedzie na czymś za 500 zł czy za 55000 zł oraz czy jest ubrany w super kombinezon, czy tylko kurteczka skórzana, czy nawet jedzie w ortalionie. Jego wybór. A to jaki on jest, czy tępy drechol, czy bogaty dzieciak, czy naukowiec czy informatyk czy może nawet burdel mama. To jest mi to obojętne. byle zachował się normalnie na drodze i to mi wystarczy.
szydlas

Postprzez Żylet » środa, 4 września 2013, 12:04

ależ szydlas wyluzuj. Pisze co mysle i nie obrazam nikogo personalnie. A widze ze czesc osob tutaj sie uwziela na mnie. Teksty typu ze kierowca kamaza moze mnie wiele w zyciu nauczyc. No please.

Rozumiem ze wszedlem na forum jako nowy i wy sie tu znacie dobrze, a moze nawet jakies kolka wzajemnego poparcia sa - nie wiem nie wnikam.

A jesli ktos tu jezdzi kamazem albo golfem z zimnym lokciem to sory nie bylo to zamierzone. Wydaje mi sie troche ze nie poriszacie kontrowersyjnych tematow i lepiej tutaj przytakiwac wiekszosci niz miec swoje zdanie.
Żylet

Postprzez michalm83 » środa, 4 września 2013, 12:55

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rci4mvns4Zs[/youtube]
Ostatnio edytowano środa, 4 września 2013, 12:57 przez michalm83, łącznie edytowano 1 raz
michalm83
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez Żylet » środa, 4 września 2013, 13:15

ona tez jest emo-cipa !!! ;) :D :diabel: :diabel: :diabel:
Żylet

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do INNE...