Moto gaśnie brak paliwa?

Jeśli żaden z tematów Ci nie pomógł, zadaj pytanie TUTAJ.

Moto gaśnie brak paliwa?

Postprzez dlugi348 » niedziela, 23 lipca 2017, 16:51

Ostatnio wracałem autostradą z Bełchatowa i miałem dziwną przypadłość przy prędkości ponad 180 km\h. Mianowicie po kilku chwilach takiej jazdy moto spada z obrotów i w końcu gaśnie.. Wygląda to tak jakby nie dostawała odpowiedniej ilości paliwa.. co może być przyczyną? Moto po synchronizacji i regulacji.. a i w sumie przed tymi regulacjami tez tak było..
Kingway Challanger 200 ==> Honda VT 500 Ascot ==> Suzuki GSX 750F ==> marzenia... są po to by je spełniać...
dlugi348
Klubowicz
Klubowicz

Re: Moto gaśnie brak paliwa?

Postprzez Schummi » niedziela, 23 lipca 2017, 18:59

filtr paliwa :) albo domaga się już wymiany na nowy albo wymieniłeś na nieoryginalny i nie ma odpowiedniego przepływu paliwa.
mogą być również gdzieś przygniecione przewody paliwowe pod bakiem i również paliwo nie płynie jak powinno ale obstawiam filtr paliwa - miałem dokładnie to samo - wymiana filtra załatwiła sprawę.
Pieszy zawsze ma pierwszeństwo!!! Ale nie zawsze przeżyje...
Schummi
Administrator
Administrator

Postprzez plaski » poniedziałek, 24 lipca 2017, 22:38

Zanim wymontujesz filtr to spróbuj przejechać się jeszcze raz z ustawieniem kranika na PRI. Jeśli nie będzie problemów to znaczy że filtr dobry - chyba, że masz papierowy za złotówkę to od razu wymień na oryginał bo prędzej czy później o sobie przypomni.
plaski

Postprzez Sokol » wtorek, 15 sierpnia 2017, 04:18

Mam podobny problem ,tylko ze moj dotyczy wylacznie jak jade na rezerwe i w okolicach 180-210 ,dam na pri i wszystko wraca do normy ,moga byc zapchane wezyki od podcisnienia
Sokol

Postprzez antek90 » wtorek, 15 sierpnia 2017, 20:44

Ja bym zrobił w następującej kolejności
1 jak jest dodatkowy filtr paliwa (oprócz tego w kraniku) wyjalbym go i zastapil nawet przez wsadzenie tam rurki i złączenie na krótko i zrobił test. Jak będzie lepiej filterek do wymiany
2 jeśli filterka nie ma albo to nie pomogło to rozkrecalbym kranik i tam szukał przypchania przy okazji można zrobić czyszczenie baku.
3 jeśli nadal nie hula to jest opcja że poziom paliwa w komorach pływaka jest za niski. Trzebaby sprawdzić z serwisowka. Trzeba pamiętać że sprawdza się w momencie zetknięcia się blaszki pływaka z zaworkiem iglikowym. I czy zaworki chodzą bez oporów.
Warto jeszcze sprawdzić odpowietrzenie baku.
Podejrzewam że sprawa wyjaśni się na poziomie filtra paliwa.
antek90

Powrót do MECHANIKA OGÓLNA GSXF