zejście na kolano

Prowadzenie, składanie w zakręty, jazda w grupie, hamowanie...

Postprzez DiElektryk » sobota, 22 sierpnia 2009, 16:33

Kosa ale to chyba jakieś malutkie rondo było? Ja na jednym ćwicze czasem to 40kmh lece i do podnożka mam jeszcze z 10cm a rondel jest taki sobie. Z kolei boję się rozwinąć większą prędkość bo jeden pas i jak wylece to juz daleko :P
Alarmy, CB Radia, Centralne Zamki, Xenony i inne zabawki :D
KABOauto.pl
DiElektryk

Postprzez kosa1022 » niedziela, 23 sierpnia 2009, 10:34

To fakt że rondo nie jest wielkie za to nowe i asfalt jest super przyczepny a jak pojechałem na inne często uczęszczane na centrum handlowym to zrobiłem jedno kółko jak zaczynałem drugie a podnóżek prawie dotknoł gleby to zaraz był szlif.
Dużo zależy od asfaltu mnie też dobrze się trenuje na parkingach centów chandlowych bo tam asfalt nie jest ujeżdżony (czytaj gładki) Im bardziej chropowaty tym lepiej mi sie zdziera podnóżki.
kosa1022

Postprzez bboy4 » niedziela, 6 września 2009, 21:13

firefox napisał(a):Mimo wszystko uwazam, ze wyglad opony 160 jest 100 razy lepszy niz 150 i choc nie mam porownania do jakosci jazdy nigdy nie zmienie na 150 :)

Zgadzam się... Ja miałem 150 i od 2 miesięcy mam 160 - różnica w cyfrach niby niewielka ale w rzeczywistości 160 wygląda dużo lepiej... Teraz przy zmianie zaryzykuje 170....

Robie dużo kilometrów i to mój drugi sezon , ale mimo wszystko przyznaje że do przytarcia podnóżka jeszcze daleko...
Ostatnio edytowano niedziela, 6 września 2009, 21:14 przez bboy4, łącznie edytowano 1 raz
bboy4

Postprzez DiElektryk » środa, 9 września 2009, 19:09

Dziś dnia Pańskiego 09.09.09 na rondzie przy pręd. ok 50kmh udało mi się złapać kontakt kolanem z ziemią! Wrażenie BEZCENNE :) Musiałem się z Wami podzielić, teraz będę dzielnie ćwiczył dalej. Niestety muszę potwierdzić iż jajo 600 idealne do tego nie jest i trochę czasu zajęło mi opracowanie pozycji ale jak już raz się udało potem sama nózia się rwie:).

Mam jednak pytanie do oblatywaczy o stopkę centralna która z lewej strony znacznie wystaje. Kumpel jadący za mną zauważył, że niemal przyciera o asfalt co mnie nieco zmartwiło i na pewno nie jest bezpieczne. Czy ktoś zwrócił na to uwagę? Podnóżek w razie "w" się podda ale na stopce myślę, że można się odbić od asfaltu i będzie lipa :/
KABOauto.pl
DiElektryk

Postprzez PozytywnieZakreconyWariat » czwartek, 10 września 2009, 16:31

DiElektryk napisał(a):
Podnóżek w razie "w" się podda ale na stopce myślę, że można się odbić od asfaltu i będzie lipa :/

Heh a widziałeś kiedyś sportowe motocykle w złożeniu z centralką(albo w ogóle z centralka?)?? 8) Jeśli chcesz jajcem latać z kolana na kolano,to zmień sobie sety na sportowe i NATYCHMIAST odkręć centralkę...chyba ze tym kolanem chcesz jechać tylko wtedy jak owa centralka zahaczysz :P
"Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych ktorzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,majac przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci"
PozytywnieZakreconyWariat

Postprzez pegaz » piątek, 11 września 2009, 08:27

Odpowiednia pozycja i powinno byc oki.

Obrazek

Wbrew potocznym opiniom kolano nie jest trzecim punktem podparcia.

Calosc artykulu: http://www.motocykl-online.pl/artykuly/ ... _1_zakrety
Ostatnio edytowano piątek, 11 września 2009, 08:30 przez pegaz, łącznie edytowano 2 razy
pegaz

Postprzez DiElektryk » sobota, 19 września 2009, 21:45

Witam, po kolejnych próbach i walce opanowałem podstawy "kolanowania" :)
jako, że ochraniacze już się kończą :P

Obrazek

muszę zakupić slidery i wykombinować jak je przypiąć. Pod koniec udawało mi się złożyć w podobny sposób jak ten klient ze zdjęcia na niebieskim jajku - czyli tak na prawde niewiele się zsunąłem z siodła i wystawiłem nogę. Niestety czasem podnóżek ćwierknął o asfalt więc chyba faktycznie sety trzeba zmienić. Centralka mi już nie przeszkadza bo ją odkręciłem :D.
KABOauto.pl
DiElektryk

Postprzez PozytywnieZakreconyWariat » sobota, 19 września 2009, 23:15

Pamietaj ze wystawienie i tarcie kolanem o asfalt nie jest znakiem maxymalnego złożenia w zakręcie ;)
"Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych ktorzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,majac przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci"
PozytywnieZakreconyWariat

Postprzez zolwik » sobota, 26 września 2009, 08:12

DiElektryk napisał(a):muszę zakupić slidery i wykombinować jak je przypiąć. .

Doszyj do kombika rzepy i przyczep slidery ,Lub zakup kombik przystosowany do sliderów.
zolwik

Postprzez Byniu » sobota, 26 września 2009, 15:49

zolwik napisał(a):
DiElektryk napisał(a):muszę zakupić slidery i wykombinować jak je przypiąć. .

Doszyj do kombika rzepy i przyczep slidery ,Lub zakup kombik przystosowany do sliderów.

eee a nie lepiej założyć odwrotnie ochraniacze :mrgreen: :diabel:
No risk no fun
Byniu

Postprzez ZiGi » czwartek, 15 października 2009, 13:00

Zejść na kolano potrafi nie jeden, ale zejść na łokieć to już inne wyzwanie.

Obrazek
ZiGi

Wskaźniki do Automapy:
GSX600F GSX650F Hayabusa

Nie dyskutuj z idiotą bo cię sprowadzi do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.
ZiGi

Postprzez firefox » czwartek, 15 października 2009, 13:05

ZiGi napisał(a):Zejść na kolano potrafi nie jeden, ale zejść na łokieć to już inne wyzwanie.

Obrazek

Przeciez to zdjecie jak sie przewraca, wiec nie wiem czym tu sie zachwycac :P
Ostatnio edytowano czwartek, 15 października 2009, 13:55 przez firefox, łącznie edytowano 1 raz
Chodzi Ci o cos, [you]??
http://sqlszkolenia.pl
firefox

Postprzez Nyuno » czwartek, 15 października 2009, 13:18

Sam się przewracasz, gdzie ty masz oczy :P
Obrazek
Nyuno

Postprzez DiElektryk » czwartek, 15 października 2009, 21:09

Ziomek po prostu znalazł kolejny punkt podparcia :) Respect :!:
KABOauto.pl
DiElektryk

Postprzez Rabinger » czwartek, 21 stycznia 2010, 13:17

szukam kolankiem asfaltu ale teraz nie ma jak :(
Rabinger

kolano

Postprzez arturstalka » poniedziałek, 19 kwietnia 2010, 20:23

Ja jajkiem latam po torach i jest git :)
Kolano da się zrobić bez żadnego ale.. troche nypel od podnóżka przeszkadza oraz akcesoryjny wydech ma dość nisko rure.. Opona tył 160 zamknięta, choć dużo zależy od ciśnienia, rozgrzana guma powinna mieć tyle ile w nominale.. Centralna zdjęta..

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano środa, 21 kwietnia 2010, 09:01 przez arturstalka, łącznie edytowano 1 raz
arturstalka

Postprzez rafalsky » niedziela, 2 maja 2010, 20:19

Fajnie, a gdzie jest ten tor?
rafalsky

Re: kolano

Postprzez DiElektryk » poniedziałek, 3 maja 2010, 16:13

arturstalka napisał(a):Ja jajkiem latam po torach i jest git :)
KoOpona tył 160 zamknięta, choć dużo zależy od ciśnienia, rozgrzana guma powinna mieć tyle ile w nominale.. Centralna zdjęta..

Z tym powietrzem to raczej bym nie kombinował.

Natomiast co do opony nie na każdej jest tak samo, profil sportowy i z zamknięciem nie powinno być problemu.

U mnie po wymianie tyłu z turystycznej na metzelera Z6 zszedłem na rondzie na kolano.

Napisz na jakich gumach jeździsz.
KABOauto.pl
DiElektryk

Postprzez guardian_angel » wtorek, 4 maja 2010, 06:44

arturstalka, a jakiego stopnia masz licencję torową ?
FORUMOWICZU - WŁĄCZ MYŚLENIE !!!
guardian_angel

Re: kolano

Postprzez Alpha » wtorek, 4 maja 2010, 16:29

arturstalka napisał(a):....troche nypel od podnóżka przeszkadza oraz akcesoryjny wydech ma dość nisko rure....

Niezwłocznie wykręć te czujniki , a mając na podorędziu taki tor , aluminiowe podnózki szybko zejdą - i już masz 4 cm luzu . Niestety , wtedy oryginalny tłumnik zaczyna się ścierać .
Alpha

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Technika jazdy