DDR-owski klimat

Hulaj dusza Piekła nie ma ;)

DDR-owski klimat

Postprzez Mihu » poniedziałek, 17 maja 2010, 09:42

Na prośbę kolegi "ivan"
ivan napisał(a):A może jeszcze trabantem się pochwal. Bo widać że coś tam chowasz w garażu :)
przedstawiam moje kartony :D :D

Trabant 1.1 rocznik 91
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Trabant 601<dwusuw> rocznik 82

Trabanciki jeżdżą na bieżąco , oba zaliczyły zloty Pyrkomania Poznań , zloty w Krakowie , na ile człowiekowi czas pozwala . Używam je także na dojazdy do pracy . także nie ma taryfy ulgowej .
Ostatnio edytowano poniedziałek, 17 maja 2010, 09:43 przez Mihu, łącznie edytowano 1 raz
Mihu

Postprzez miki1406 » poniedziałek, 17 maja 2010, 10:00

Hehehe... ja też mam prawie trampka

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ODYkizb5Vkc[/youtube]

Taki ciągniczek z dwutaktem nabyliśmy jakieś dwa latka temu... Driftuje i staje na 2 koła... Hehehe... Niestety z racji zblokowania jednej półosi rozsypał się mechanizm różnicowy i muszę nabyć gdzieś skrzynie... Spowolnie go o połowę bo za dziki jest, zaspawam satelitkę - sprzera 100% bo w sumie drugą różnicówkę ma w moście. Most spięty z półosią na zębatkach i łańcuchu... :P Ciekawy sprzęcik, musze się przejechać dwusuwowym autem... To musi być mega :lol:
miki1406

Postprzez ivan » poniedziałek, 17 maja 2010, 11:46

Dziękuję :)
No zajebiste sprzęty. Chociaż nie masz problemów z korozją nadwozia :)
Podobno mają znów zacząć produkować Trabanta (no ale wiadomo, to już nie będzie to samo, podobnie jak garbus...)
ivan

Postprzez Mihu » poniedziałek, 17 maja 2010, 11:57

ivan napisał(a):Podobno mają znów zacząć produkować Trabanta (no ale wiadomo, to już nie będzie to samo, podobnie jak garbus...)

http://www.auto-motor-i-sport.pl/wiadom ... -7336.html

Koncept jest , tylko nie ma inwestora , ma być to hybryda , szacowana cena ok 50tyś euro odstrasza , według mnie nawet jeżeli dojdzie do produkcji to trafi to autko tylko do zamożnych kolekcjonerów :/
Mihu

Postprzez miki1406 » wtorek, 18 maja 2010, 11:28

A mogło by to być tanie auto dla mniej zamożnych... Mały oszczedny dieselek np 1.3 i do tego ze dwie paliwowe jednostki 1.1, 1.4T... I cena bliska Pandzie... I cała Polska znowu śmigała by trabantami :mrgreen:
miki1406

Postprzez gooxes » poniedziałek, 24 maja 2010, 15:11

tutaj moja była ddr-owska maszyna
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
sprzedałem ją żeby kupić gsxfa, teraz żałuję jak cholera bo takiej mz-tki w takim stanie nigdzie nie spotkałem, mówię tu oczywiście o full oryginale
miała w sobie to coś, a jazda na niej mimo lichych hebli i jeszcze oryginalnych opon to była bajka, noo i to palenie z buta ehhh :mrgreen:

czasem śmigam trampkiem mojego kolegi, ale jakoś nie specjalnie przypadło mi to auto do gustu :) chociaż na ręcznym można się fajnie powygłupiać :mrgreen:
Ostatnio edytowano poniedziałek, 24 maja 2010, 15:13 przez gooxes, łącznie edytowano 2 razy
gooxes

Postprzez Budzik » poniedziałek, 24 maja 2010, 18:41

Też posiadam maszynke z zachodu. mniejszego brata MZ'tki- czyli simsonka. Ale nie chce mi sie o nim pisać bo jest co opowiadać :) niuniek był i widzial. A jak ktos chce to zobacyzć to z chęcia umówie sie na jakeis piwko i możemy sobie pogadac o ty m i o tamtym :)

simsonek ktorego posiadam jest jedyny w swoim rodzaju, jedyny na siwecie :D
Na granicy przyczepności uciekamy codzienności
Budzik

Postprzez miki1406 » wtorek, 25 maja 2010, 07:21

MZtki to kozak :mrgreen: Miałem kilka 250ek i dwie 150ki... Na prawde udane i przyjemne motocykle... I Pierwszy dwusów ze znośnym odgłosem silnika :mrgreen:
miki1406

Postprzez Nyuno » piątek, 28 maja 2010, 19:54

Budzik napisał(a):niuniek był i widzial
I potwierdza. Mój były dyrektor sam jeździ MZtką czasami - nieśmiertelne sprzęty.
Obrazek
Nyuno

Postprzez adamRS » piątek, 28 maja 2010, 20:27

A i ja jeżdżę MZ :mrgreen:
adamRS

Postprzez zolwik » piątek, 28 maja 2010, 20:31

Trampka kiedyś miałem mega "zawodny silnik" kraniki, mieszanie wachy , to były czasy.

A jeśli chodzi o MZ to posiadam tophy250cc z 73' wrażenia nie do opisania :lol:
JA TU TYLKO SPRZĄTAM !!!
zolwik

Postprzez Mihu » wtorek, 23 listopada 2010, 11:24

Oto specyfikacja w jakiej Trabipolo uczestniczył w 1 Sosnowieckim spotkaniu starych samochodów
ObrazekObrazek[img]http//img696.imageshack.us/img696/3469/alim6997.th.jpg[/img]

Co do MZ-ki to jest w planie albo inny oldschoolowy motocykl, ale troszeczkę muszę jeszcze poczekać , chyba ,że trafie coś okazyjnie .
Mihu

Postprzez MARO_M » wtorek, 23 listopada 2010, 14:24

..to i ja sie pochwale

co prawda MZ-tki juz nie mam bo byloby za duzo tego wszystkiego

ale tak wygladala.

DDR-owski klimat :)

Obrazek

oraz cos z polskiego klimatu ale oldschool`owy ja MZ.
Caly czas czeka na mnie na wsi :) (po zimie 3 kopniecia bez zapolonu i mozna powiedziec, ze z pierwszego pali) :))))

Zaobaczyc miny ludzi jak zajezdzam po oranzade w butelce .... bezcenne :)

Obrazek
Ostatnio edytowano wtorek, 23 listopada 2010, 14:26 przez MARO_M, łącznie edytowano 2 razy
MARO_M

Postprzez Mihu » wtorek, 23 listopada 2010, 17:55

MARO_M napisał(a):..to i ja sie pochwale

co prawda MZ-tki juz nie mam bo byloby za duzo tego wszystkiego

ale tak wygladala.

DDR-owski klimat :)

[url=http://images41.fotosik.pl/403/0d110fc036d61e17med.jpg]Obrazek[/URL]

oraz cos z polskiego klimatu ale oldschool`owy ja MZ.
Caly czas czeka na mnie na wsi :) (po zimie 3 kopniecia bez zapolonu i mozna powiedziec, ze z pierwszego pali) :))))

Zaobaczyc miny ludzi jak zajezdzam po oranzade w butelce .... bezcenne :)

[url=http://images43.fotosik.pl/408/47bed2e1f366c122med.jpg]Obrazek[/URL]

pełen szacun .........klimat rodem z PRL-u :D

[ Dodano: 04-12-10, 15:32 ]
Snow mobile :D
ObrazekObrazekObrazek
Mihu

Powrót do HYDEPARK