OPONY

koła, opony, zawieszenie, napęd, hamulce...

Postprzez Alpha » niedziela, 31 października 2010, 10:18

Gazetowe testy opon wskazują , ze mają niezbyt dobry zakres graniczny . Również zachowanie w duzych pochyleniach nie zachwyca .

Możesz się ustosunkować do tego ? Da się łatwo latać bokami na winklach , czy poślizgi są jednak trudne do opanowania ?

Który rok produkcji ?
Alpha

Postprzez firefox » niedziela, 31 października 2010, 11:17

zolkos napisał(a):padake ? pfff nie jednego zaskoczyly osiagi mojej niuni :P dzieki tym wiekszym gaznikom to ostatnio latalem z kolesiami jeden mial w V-ce litra a drugi 9-setke i dawalem rade za nimi to byli lekko zdziwieni :P i prosze ja Ciebie nie obrażaj mojej suzi bo to już szczyt chamstwa :P ja z Twojej sklejanej Hajki nie szydze :P

Dzieki Zary za upewnienie :)

Ah weszla szpila :P haha

Co do opony to tak jak mowie, 160 bez problemu w jajku wchodzilo, nie wiem jak tam rozstaw w imbryku.
Chodzi Ci o cos, [you]??
http://sqlszkolenia.pl
firefox

Postprzez zolkos » niedziela, 31 października 2010, 11:38

napisałeś Fire "Ah weszla szpila :P haha"

ty to lubisz wkladac gdzie popadnie :P
Ostatnio edytowano niedziela, 31 października 2010, 11:39 przez zolkos, łącznie edytowano 1 raz
zolkos

Postprzez firefox » niedziela, 31 października 2010, 13:43

zolkos napisał(a):napisałeś Fire "Ah weszla szpila :P haha"

ty to lubisz wkladac gdzie popadnie :P

Wole wkladac niz miec wkladane hehehe :P
Chodzi Ci o cos, [you]??
firefox

Postprzez zolkos » niedziela, 31 października 2010, 20:20

zależy co wkładać i co mieć wkładane i nie wspomne gdzie :P
zolkos

Postprzez firefox » niedziela, 31 października 2010, 20:40

zolkos napisał(a):zależy co wkładać i co mieć wkładane i nie wspomne gdzie :P

Wydawalo mi sie, ze jestes bardziej inteligentny :P
Chodzi Ci o cos, [you]??
firefox

Postprzez zolkos » niedziela, 31 października 2010, 21:55

widzisz i Ty sie mylisz xD widze ze nawet jak cos lekkim żartem napisze to Ty i tak zawsze chcesz pokazać ze jestes o wiele mądrzejszy od wszystkich :P no ale wiesz ze masz mnie za głupka to nie wiele zmienie :P
zolkos

Postprzez firefox » niedziela, 31 października 2010, 22:23

zolkos napisał(a):widzisz i Ty sie mylisz xD widze ze nawet jak cos lekkim żartem napisze to Ty i tak zawsze chcesz pokazać ze jestes o wiele mądrzejszy od wszystkich :P no ale wiesz ze masz mnie za głupka to nie wiele zmienie :P

Przesadzasz :P
Chodzi Ci o cos, [you]??
firefox

Postprzez zolkos » niedziela, 31 października 2010, 23:03

nie no fire :D Ty i skromny?? no i po co udajesz :D
zolkos

Postprzez mynka_uk » poniedziałek, 1 listopada 2010, 09:20

Cygi napisał(a):hmm...mineło 8 miesiecy od załozenia nowych opon michellin pilot road 2
120/70/17 i 150/70/17 i musze powiedziec ze nie załuje ani jednego grosiwa ktore wpompowałem w te laczki. Spisuja sie dzielnie moto wchodzi w zakrety jak trzeba po prostu trzyma sie drogi jak powinna. Wiec jezeli ktos sie zastanawia nad takimi oponkami i sie jescze waha- smiało mowie kupuj a zobaczysz ze nawet w deszczowe dni moto jedzie pewnie na tych oponkach. Naprawde nie przesadzam w komplementach (nie miałem mozliwosci wyprobowania innych markowych opon) ale po codziennym uzytkowaniu Suzie w roznych warunkach atmosferycznych moge stwierdzic ze warto jest zainwestowac w te opony. :)

Też jezdżę na tych oponach i sprawują się znakomicie boki mają miękkie przez co zakręty to czysta przyjemność a środek stosunkowo twardy przez co nie znikają w oczach (a zrobiłem już na nich ok 10000 mil) W deszczu też nie jest źle :)
Ostatnio edytowano poniedziałek, 1 listopada 2010, 09:21 przez mynka_uk, łącznie edytowano 1 raz
mynka_uk

Postprzez firefox » poniedziałek, 1 listopada 2010, 11:10

Pewnie chlopaki macie racje, na tych michalach nie jezdzilem, ale jak wczesniej wspomnialem mam obecnie shinko laczka i jestem z niego zadowolony. Roznica w cenie to srednio 200-300 zl, wiec warto sie zastanowic.
Chodzi Ci o cos, [you]??
firefox

Postprzez Motonitka » środa, 24 listopada 2010, 10:36

jak tylko weszlam w ten temat szczeka mi opadla 10stron do czytania :shock: wiec pytam...czy 160 wejdzie na tył do gsxf600 z 91r?? bo obecnie mam jakiegos szita na tyle i mam juz dosc tego zlomu (jest oczywiscie nieorginalana)....podpowiedzcie cos....orginalny rozmiar tez jest znakiem zapytania bo ile zrodel tyle roznych rozmarow :roll:
Motonitka

Postprzez ivan » czwartek, 25 listopada 2010, 20:27

Motonitka, ale po co poprawiać fabrykę.
Nie szukaj po necie tylko spójrz w serwisówkę i daj taki rozmiar jaki podają.
Ja wiem że im szersza opona tym więcej punktów do lansu ale niekoniecznie to poprawia trakcję a chyba to powinno być najważniejsze.
ivan

Postprzez guardian_angel » piątek, 26 listopada 2010, 08:12

Nie o tyle co szersza a o profil opony głównie chodzi, bo zarówno na 150 jak i 180 o odpowiednim profilu można tak samo, a nawet lepiej brać zakręty zazwyczaj z większą przyczepnością niż by się zdawało :)
FORUMOWICZU - WŁĄCZ MYŚLENIE !!!
guardian_angel

Postprzez Motonitka » piątek, 26 listopada 2010, 10:49

lubie poprawiac fabryke-to moje hobby :mrgreen:
a tak na powaznie no to faktycznie co do tej opony moze nie warto wciskac tam wiekszego rozmiaru....tak czy siak musze cos kupic bo obecna jest zlom....
Motonitka

Postprzez Piter » czwartek, 9 grudnia 2010, 13:15

Witam , mam pytanko czy do gsxf 600 98r. na tył można założyć oponę 160/60/17 bez przeróbki zakola , bo jak patrzyłem to tam jest mało miejsca .
Piter

Postprzez firefox » czwartek, 9 grudnia 2010, 13:38

Piter napisał(a):Witam , mam pytanko czy do gsxf 600 98r. na tył można założyć oponę 160/60/17 bez przeróbki zakola , bo jak patrzyłem to tam jest mało miejsca .

mozna, temat byl juz przerabiany.
Chodzi Ci o cos, [you]??
firefox

Postprzez Piter » czwartek, 9 grudnia 2010, 14:27

Dzięki za pomoc ;)
Piter

Postprzez MARO_M » piątek, 10 grudnia 2010, 20:03

zwlekalem i zwlekalem z zakupem opon
a teraz patrze ze MICHELIN PILOT ROAD 1 ktore byly w przystepnych cenach to wszystkie sie posprzedawaly.

Mialem nagrany komplet road`ów za 700zl i niestety nie ma juz ich nigdzie w tej cenie.

zastanawiam sie czy nie dolozyc jeszcze 3 stowek i kupic road2 ale to wlasnie wiaze sie z tym ze trzeba dolozyc a na wiosne przeznaczylbym to na synchro.

moze ktos z was widzial w bardzo zblizonej cenie??
MARO_M

Postprzez Cygi » piątek, 10 grudnia 2010, 22:31

za ok 1050zeta na allegro michellin pilot power 2 CT komplecik 120/70/17 i 150/70/17. Jam natrzaskał na nich jakies 10tys i jeszce daja rade. Tylna oponka w lepszym stanie jak przod. Mysle ze na wiosne albo lato zakupie jeszcze raz ten sam komplecik tyle ze juz nie bede jezdil tyle na moto bo za szybko zuzyje sie oponki heh :)
"Załaduj wszechświat do działa. Wyceluj w mózg. Strzelaj".
"Złe języki obgadują... dobre dają orgazmy.. " :D
MZ 251=>GSX600F=>GSX-R 750=> FZ8 Fazer
Cygi

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do UKŁAD JEZDNY