Jakiej muzyki słuchacie?

Hulaj dusza Piekła nie ma ;)

Postprzez Miki » czwartek, 28 maja 2009, 23:56

ja generalnie Trance, i w tym klimacie pozostaje, ale inne style też generalnie muzyka elektroniczna, ale Rock jak najbardziej ale ten dobry :)

bawię się też troche w Dj-ke, sklejam swoje sety i to by było na tyle, jak któryś z Panów słuchających trance chce posłuchać godzinnego secika to pisać i wrzuce na neta 8) 8)
Miki

Postprzez Djobeł » poniedziałek, 1 czerwca 2009, 22:53

Jestem zaskoczony, że tak sporo osób spośród zgromadzonych słucha metalu. Widać, że nie tylko pod względem motocykli mamy sporo pokrewnych upodobań.
Osobiście przepadam za metalem (Druga pasja), aczkolwiek staram się nie ograniczać do jednego gatunku bo jest wiele dobrej niemetalowej muzyki.
Kiedyś słuchałem symfonicznego blacku, teraz skupiam się bardziej na czymś technicznym, ale bywa, że rasowej rzeźni też posłucham:). Jeśli ktoś będzie chciał rozwinąć metalowy temat to bez krępacji ;)

Pozdrawiam Headbangersów :diabel:
Djobeł

Postprzez Nyuno » wtorek, 2 czerwca 2009, 06:58

Iron Maiden, Black Sabbath, Slipknot sluchasz?
Obrazek
Nyuno

Postprzez socko » wtorek, 2 czerwca 2009, 08:32

Najlepszy Black m. moich czasów to (imho oczywiście):
- Behemoth i "Lasy Pomorza"
- Satyricon i "Nemesis Divina"
- Gehenna i... coś tam, nie pamiętam
ale to było już ze 12 lat temu... a generalnie to preferowałem szwedzki (?), melodyjny death, typu wczesny "In flames".
Klasyczny heavy mnie raczej nie kręcił.
A w tej chwili - dużo lżej, po prostu ogólnie pojęty rock. No i Rammstein od czasów Sehnsucht.
Pozdrowienia dla wszystkich "czarnych" :)
socko

Postprzez lukka » wtorek, 2 czerwca 2009, 12:43

Tak apropos to do Bydgoszczy przyjezdza Dream Theater i Opeth..
lukka

Postprzez Djobeł » wtorek, 2 czerwca 2009, 17:19

Nyuno napisał(a):Iron Maiden, Black Sabbath, Slipknot sluchasz?

Za tymi dwoma pierwszymi nie przepadam, zwłaszcza za Iron Maiden, po prostu nie lubie heavy metalu. Slipknota lubie bardzo - IOWA rządzi, muza na pewno ma niezłego kopa i dziwie sie dlaczego Slipknot uważany jest za muzyke dla gówniarzy.
Z blackiem dałem sobie spokój, bo byłem w takim stanie, że nawet jakbym wygrał w totka to wciaż miałbym doła, przynajmniej po balladach BURZUMA hehe.
Uwielbiałem natomiast wczesne DIMMU BORGIR (do Spiritual black dimension), darkthrone'a, mayhem, immortal, satyricon (wymieniona tu Nemmesis divina jest po prostu genialna) Dark funeral, 1349 i wiele wiele innych. Po dzień dzisiejszy lubię posłuchać LIMBONIC ART - "Moon in ther scoorpio" i "Epitome of illusions" to dla mnie czarna kwitesenscja!
Ostatnio męczę MNEMIC'a, trochę MESHUGGAH i ludzi grających jak automaty hehe, mowa oczywiście o FEAR FACTORY.
Fajnie byłoby zajrzeć na Dream theater ale zazwyczaj strasznie drogie bilety są:(

666 albo 999 hehe
Ostatnio edytowano wtorek, 2 czerwca 2009, 17:22 przez Djobeł, łącznie edytowano 1 raz
Djobeł

Postprzez goofy27 » środa, 17 czerwca 2009, 15:47

z polskich kapel metalowych ktoś czegoś słucha? Sceptic, Totem, Frontside, niegrający już chyba po śmierci perkusisty Decapitated?
goofy27

Postprzez Djobeł » piątek, 10 lipca 2009, 12:14

goofy27 napisał(a):z polskich kapel metalowych ktoś czegoś słucha? Sceptic, Totem, Frontside, niegrający już chyba po śmierci perkusisty Decapitated?

Coś by się tam znalazło.
Lubiłem bardzo Sceptica- zwłaszcza album "Blind Existence", jeszcze z Urbasiem na wokalu:)
Fronside miałem nawet okazje widzieć na żywo, dobra energiczna muza!
Wydaje mi się, że faktycznie Decapitated po śmierci perkarza już nie gra a szkoda, bo tworzyli dobrą muzykę, dla mnie nawet lepszą technicznie niż VADER...
Chętnie zobaczyłbym jeszcze LUX OCCULTA ale nie wiem czy chopoki jescze grają. Hate chyba jeszcze żyja i też miałem do nich sentyment.
Nie znoszę natomiast Behemota, jakoś nigdy mi nie podchodził ten ich czorny klimat. Zresztą Nergal jest teraz partnerem Dody to już w ogóle żenada :lol:

Pozdr
Djobeł

Koncert Rammstein

Postprzez GandalfB » sobota, 19 września 2009, 11:19

Widzę, że wielu z Was słucha Rammasteina. Wybiera się ktoś może na jego koncert w spodku??
GSX 750 F, '01r.
GandalfB

Poprzednia strona

Powrót do HYDEPARK