Nyuno napisał(a):Nie no kurczę, ja wiem, że to z netu, a nie z autopsji. Nie chciałem zabrzmieć złowrogomiki1406 napisał(a):pewnie masz racje... powtarzam po internecie więc sam nie wiem ile to poleci...Po prostu jak widzę takie bzdury w necie to mi ręce opadają.
Jak już chcesz poprawiać, to zbierz faktyczne dane, kowbojuZiGi napisał(a):Drobna poprawka MTT Y2K z silnikiem turbinowym waży 190kg, ma 286KM przy 52krpm i jak podaje producent rozpędza się tylko do 400kmh
A teraz wypunktuję Ciebie, niczym dzidzię
•Waży 500 funtów masy suchej, czyli 226.796185 kg, a nie 190, jak piszesz.
•Ma 320KM przy 52k rpm, a wartość przez Ciebie podana jest pomiarem wyłącznie tylnego koła, czego się nie podaje obliczając moc silnika.
•Jak podaje producent rozpędza się "tylko" do 250 mph, czyli 402.34 km/h, a nie do 400 km/h, tak więc moje "ma problemy z przekroczeniem 405 km/h" jest jak najbardziej na miejscu.
Poza tym, sztuczne dopakowanie kucy wcale nie przekłada się na extremalne zwiększenie prędkości maksymalnej. Jak masz na obrotomierzu 16k rpm i przy tej prędkości jedziesz 340 km/h, to nie zrobisz nagle 19k rpm by jechać 400 km/h.
Weź jeszcze pod uwagę elastyczność silnika, która w przypadku Y2K to 425 ft/lbs czyli 576.420572925 Nm.
I tutaj masz same suche fakty, a nie jak sam napisałeś w przypadku hayabusy "podobno 499KM"
TY sie jakis ostatnio drazliwy zrobiles i zaczepialski, chyba Ci trzeba bedzie przesmarowac tylek na zlocie
Tak czy siak predkosci sa zawrotne, i mi na jajku wystarczyli 210 na dwoch kolach

A teraz wypunktuję Ciebie, niczym dzidzię
To każdego prywatna sprawa po co mu moto i do jakiej jazdy go zakupił...