po to napisałem na tym forum aby uzyskać odpowiedź od ludzi znających sie na tych motocyklach, więc co dziwnego w nim widzisz? To kryterium jakie podałem po prostu daje mi najbardziej przejrzystą informacje o tym co mnie interesuje.
Nyuno napisał(a):Bardzo chciałbym Ci udzielić odpowiedzi, ale sam mam 750. Mam nadzieję, że w niedługim czasie ktoś z właścicieli sześćsetek napisze Ci jak to się rozkłada.
Co do spalania - spalają prawie tak samo. Ja raz robiłem rekord na trasie Wawa - Ostróda i przejechałem 405 km spalając 18,06 litra benzyny prędkościami 110-140 km/h (dodam, że przy 5k mam 110, przy 6k mam 130, przy 7 mam 150 itd).
Mnie średnio pali (miasto) 5 - 6 litrów. Chociaż miej świadomość, że wszystko zależy od sposobu jazdy - jeżeli bardzo dynamicznie i kręcisz ponad 6k obrotów na każdym biegu, to mniej niż 6 litrów raczej nie zejdziesz. A jeżeli spokojnie, statycznie przyspieszasz, to spalanie będziesz miał rzędu 5 litrów właśnie.
A moja osobista rada - nie kupuj 600. Ma niewiele kucy mniej, ale gdy przyjdzie do jazdy z plecaczkiem to już się czuje każdy z nich, wagowo i rozmiarem jest taka sama jak 750No ale fakt - 600 są ciut tańsze.
karik712 napisał(a):Witam
Na jesieni przymierzam sie do zmiany moto i GSX F jest między innymi w moim kręgu zainteresowań![]()
I tu sie nasuwa właśnie pytanie...
Cenie sobie jak by nie było walory turystyczne, dlatego interesuje mnie jak to ciągnie u dołu. Co do 750 mam blisko kumpla który mi wszystko opowiedział a i może pokazać więc pytam raczej o 600. Jakie sa obroty przy 100km/h a jakie przy 120km/h? Jakie mniej więcej wtedy jest spalanie?;)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość