Co kupować?? "Swiat Motocykli" czy "Motocykl&

Hulaj dusza Piekła nie ma ;)

Co kupować?? "Swiat Motocykli" czy "Motocykl&

Postprzez miki1406 » niedziela, 2 sierpnia 2009, 22:23

Kiedyś kupowałem co było, a teraz jestem ciekawy waszej opinii... Chodzi mi o opisy technicznej budowy maszyn... Kupiłem ŚM z lipca i powiem szczerze, że nic ciekawego do poczytania poza terminarzem imprez nie znalazłem... Kiedyś opisywali maszyny "dla ludu" a nie nowe kozaki za kilkadziesiąt tysia... :roll: Kiedyś dawali płyty i gadżety teraz skromnie... Jakaś giełda jest, ale jakbym czegoś szukał to kupiłbym "Giełde Motocyklową"... Co czytacie o moto?? Co lubicie?? Co wolicie i dlaczego?? :)
miki1406

Postprzez unio » poniedziałek, 3 sierpnia 2009, 05:42

Tak się składa że mam niewielki dostęp do ŚM i potwierdzam Twoją opinię. Modele opisywanych motocykli skupiają się na nowościach i markach z górnej półki. Mało porad. Mam wrażenie że kiedyś już prawie wszystko napisali i nie chcą tego powtarzać, dlatego gonią za nowościami. Mało, albo wcale nie ma opisów dla przeciętnego zjadacza chleba.
unio

Postprzez TasmaN » poniedziałek, 3 sierpnia 2009, 07:56

Kiedys z niecierpliwoscia czekalem na kazdy nowy numer ŚM. To byla super klimatyczna gazeta. Od czasu jak kupila ich Agora zaczelo sie psuc.
Obecnie musze sie na prawde nudzic zeby w ogole kupic ŚM lub M.
TasmaN

Postprzez Loku » poniedziałek, 3 sierpnia 2009, 09:09

mam podobny dylemat kiedyś ŚM to było coś a teraz z każdym numerem jest gorzej, w pewnym momencie M zacząl mi sie bardziej podobać ale to też nie jest to jeszcze dużo obrazków i to dużych a mało treści tak naprawde w tych testach, same przedruki mało typowo polskich artykułów. Kupuje oba czasopisma ŚM z patriotyzmu (z lekką nadzieje że to już ten dobry numer) a M bo jest wiecej do oglądania i mimo wszystko do czytania. ŚM denerwuje mnie to że zaczeli zajmować sie wszytkim a nie motocyklami jakies gówno pod tytulem quady, skutery i milion zabytków. Jak mi wiadomo każda z tych rzeczy ma już swoje wydania wiec poco powielać je w czasopiśmie typowo motocyklowym.
Loku

Postprzez kosa1022 » poniedziałek, 3 sierpnia 2009, 19:20

A ja zrezygnowałem z "ŚM" i czytam tylko MOTOCYKL
kosa1022

Postprzez dosiek77 » wtorek, 18 sierpnia 2009, 10:35

Ja podobnie jak Loku. Zrezygnowałem ze wszystkich pism motocyklowych od kiedy połowa z nich zawiera wiadomości o skuterach i kładach a reszta to reklamy.
dosiek77

Postprzez goofy27 » piątek, 21 sierpnia 2009, 00:04

Ale przyznacie, że zdarzają się ciekawe relacje z wypraw? Często praktyczne.
goofy27

Postprzez dosiek77 » piątek, 21 sierpnia 2009, 10:24

Jak chcę poczytać o wyprawach to kupuje MotoVoyagera.
dosiek77

Powrót do HYDEPARK