przez Gof » piątek, 8 listopada 2013, 13:29
W jajku (750 K1) na Pilot Road 2 zrobiłem 22000 km. W Hayabusie mam Pirelli Angel ST, ale założyłem dopiero niedawno (przód 3000 km, tył 800 km), więc za wcześnie żeby coś więcej powiedzieć.
Zależało mi w obu moto na uniwersalnej gumie ze wskazaniem na trudne warunki (deszcz, zimno), do tego obie są dobre, chociaż mam wrażenie (subiektywnie), że zimnego Angela łatwiej ślizgnąć (to raczej nie kwestia moto, gaz po zrobieniu na Hayce 10000 km mam wyczuty). Jak chwilę pojeździ i się rozgrzeje to nawet na mokrym asfalcie jest lepiej. Jakbym miał zakładać do jajka to raczej Pilota, fajnie mi się latało na tych gumach, czułem się pewnie, jedynie na śniegu nie dawały rady (ale trudno się dziwić, nikt normalny nie jeździ w śniegu). Jak do czegoś mocniejszego to Angel (dłuuuugo robiłem rozeznanie zanim go wybrałem). Hayka zeżarłaby Piloty w mgnieniu oka, ona słynie z tego, że jak lubisz odkręcać, to bardzo szybko wcina tylną gumę i napęd (moment i masa robią swoje).
Ostatnio edytowano piątek, 8 listopada 2013, 13:31 przez Gof, łącznie edytowano 1 raz